26 Temmuz 2012 Perşembe
PATATESLİ GÜL BÖREĞİ
İster sahur sofralarınız ister iftar sofralarınızı süsleyecek güzel bir börekle karşınızdayım. İsterseniz Hazırlayıp buzlukta pişereceğiniz güne kadar bekletebilirsiniz.
hemen geçelim tarife:
Malzemeler:
1 kilo yufka
3-4 adet patates
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
pul biber
kara biber
sıvıyağ
Yufkaları yağlamak için, sıvıyağ
Üzeri için, 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
İlk olarak iç malzemesi hazırlanır. Bunun için patatesler güzelce haşlanır. Kabuğu soyulur, çatalla ezilir ya da rendelenir.
Kuru soğan yarım ay şeklinde doğranır içine sıvıyağ konulur, ve soğanlar kavrulur. İçine salça eklenir kavrulur, patates eklenir, kavrulur. Altını söndürmeye yakın baharatlar eklenir, güzelce karıştırılır, altı söndürülür ve soğumaya bırakılır.
Yufkalar 4' e bölünür, üst üste konulur. herbiri çok olmamak şartıyla fırça ile yağlanarak, uç kısmına iç konur, rulo sarılır. Daha sonra kendi etrafında döndürülür, tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, fırında güzelce pişirilir.
AFİYET OLSUN.
Ve bu tarifimi çok güzel bir etkinliğe ev sahipli yapan http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ arkadaşımıza gönderiyorum. kendisine kolaylıklar diliyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Canım merhaba,çok teşekkürler güzel böreğin için,ellerine sağlık...şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/07/patatesli-gul-boregi.html yayında,gene beklerim,selamlar :) Hayırlı iftarlar
YanıtlaSilCanım çok güzel olmuş börekler,ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilben buna hiiççç dayanamam ki !!
YanıtlaSil:)
hayırlı ramazanlar
BİZİM EVDE EN ÇOK TERCİH EDİLEN BÖREK ÇEŞİTLERİNDENDİR,ELLERİNE SAĞLIK...
YanıtlaSilellerine sağlık canımm ..
YanıtlaSilHEMDE PATATESLİ
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLER