11 Ağustos 2010 Çarşamba

SODALI BÖREK

Ramazanın ilk gününde binamıza yeni taşınan komşularıma tanışmak maksadıyla börek pişirdim. İftara 15 dk kala fırından çıkardım çıtır çıtır çok güzel görnüyordu dilimleyip tabağa koydum ve komşularıma götürdüm.  Umarım beğenmişlerdir.
Tarifi daha önce Oktay ustadan almıştım ve su böreği tadında çok güzel oluyor. Sizlerin de denemenizi tavsiye ediyorum.  Aceleden tepside pişmiş halinin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.
NOT: Fazla vaktim olmadığı için böreği dolapta 4 saat beklettim yine de harikaydı. Yiyenler yufka olduğunu anlamıyor. Gerçekten su böreği tadında enfes börek!!!!!

SODALI BÖREK:


5 yufka
1 çay b. sıvıyağ

iç harcı için:

1 kase karışık peynir

yarım demet maydanoz

üzeri için:

2 yumurta

2 şişe soda

HAZIRLANIŞI:

Yağlanmış fırın tepsisine bir yufka serilir. Araları yağlanarak yufkanın yarısı tepsiye döşenir. Arasına rendelenmiş peynir, maydanoz karışımı serpilir. Kalan yufkalar yine araları yağlanarak tepsiye serilir.
Daha sonra börek kesilir. Üzerine önce çırpılmış 3 yumurta sürülür. Daha sonra iki şişe soda heryerine gelecek şekilde dökülür. Bu şekilde buzdolabında en az 1 saat bekletilir. Fırına sürmeden önce üzerine ince ince tereyağ kesip koydum. İstenirse akşamdan yapılıp sahura kadar bekletilebilinir. Daha sonra ısılıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.

AFİYET OLSUN.

2 yorum:

  1. öncelikle bu güzel tarif için ellerine sağlık canım.çok güzel görünüyor.ve tekrardan aramıza hoşgeldin diyorum.seni blog yazmaya ilk başladığım zamanlardaki kendime benzettim biran.acaba arkadaşlarım çoğalır mı,acaba adım duyulur mu falan filan...ama merak etme güzel işler yaptığın,tatlı dilli olduğun sürece ve dürüstlüğünü koruduğun sürece bloğun kısa sürede tanınır ve arkadaş listen hızla çoğalır inşallah.seni takibe aldım canım.yorumlarımla yeni başladığın bu yolculukta destekçin olacağım.sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim beni çok duygulandırdın. inşallah başarabilirim. her zaman görüşmek üzere sevgi ve saygu-ılarımı sunarım.

    YanıtlaSil