18 Ağustos 2010 Çarşamba

ŞÖBİYET

Dün canım çok fazla şöbiyet çekti. Birde aklımda buzlu badem arkadaşımızın şöbiyet tarifi takılı kalmıştı. Kalktım yaptım. Çok güzel oldu. Yalnız ben sadece ufak değişiklik yaptım. Çok hoşumuza gitti. 30 tane çıktı. Galiba ben biraz büyük kestim. Arkadaşımın adresini buraya yazıyorum. Ben daha sonra tarifi buraya da ekleyeceğim.  Milföy değil üst üste koyup kendim açtım.

http://buzlubadem.blogspot.com/2009/11/kolay-sobiyet.html

Malzemeler


1 yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı maden suyu
1 yemek kaşığı sirke
çok az tuz
2,5 su bardağı un

Açmak için: nişasta

Üzeri: 190 gr. tereyağ

İçi İçin:
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı irmik
dövülmüş Antep fıstığı

Şerbet Malzemeleri
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı

Ben ilk olarak irmikli harcı pişirdim ve soğumaya bıraktım. Daha sonra hamuru yoğurmaya başladım. Bütün malzemeleri karıştırıp özlü bir hamur yaptım. 10 bezeye böldüm ve yarım saat dinledirdim.
Bezeleri unla  pasta tabağı büyüklüğüne açtım. Aralarına 1'er yemek kaşığı nişasta serptim ve üst üste getirdim. 10 taneside üst üste gelince tekrar merdaneyle açtım. 8 cm'lik kareler olacak şekilde kestim.  İçlerine irmikli harç koyup ve fıstık serptim. Üçgen kapatıp yağlanmış tepsiye dizdim.
Yağı eritip kaynattım. Tatlının üzerine gezdirdim.
180 derecedeki fırına verilip pembeleşene kadar pişirdim.
Bu arada hemen şerbeti ocağa koydum. kaynadıktan sonra 10 dakika kaynattım.
 Sıcağa yakın ılık şerbet ılık tatlının üstüne gezdirilip. Şerbeti çekene dek üstüne tepsi kapatılır.

16 yorum:

  1. milföyle yapmışsın sanırım canım bende çok yapıyorum ellerine sağlık nefiss görünüyor tatlın:))

    YanıtlaSil
  2. canım milföyle yapmadım. üst üste koyum kendim açtım ve yaptım. yani tamamiyle el emeği.

    YanıtlaSil
  3. Özlemcim ellerine sağlık harika görünüyor olsa
    da iftardan sonra yesem:))Bereketli iftarlar öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. ahhh canım benim keşke yakın olsakda ikram etsem. böyle şeyler toplulukla yeniyor. biz 2 kişiyiz.

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık canım nefis görünüyor.çok öptüm.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. özlemciğim ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. özlemcim ellerine sağlık harika olmuş
    açarak yapmada ayrı bir marifet tebrik ederim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. benim becerikli arkadaşım ellerine sağlık ..

    YanıtlaSil
  9. Elinize sağlık, çok güzel görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  10. sa.Özlemim,tebrikler doğrusu ilk kez olmasına rağmen harika görünüyor afiyetler olsun..A.E.O

    YanıtlaSil
  11. pek leziz görünüyor. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  12. öok güzel olmuş ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. yeşim ablacım teşekkür ederim.
    minticim teşekkürler cenım benim.
    sevilcim teşekkür ederim. kolaymış gerçektende.
    meduracım, teşekkür ederim.
    a.s ayfercim çok saol ilk kez yapıyorum diye çok özendim ya olmazsa diye korktum. çok şükür başardım.
    papatya prenses , teşekkürler canım.
    Handecim teşekkür ederim canım benim.

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize sağlık, çok güzel görünüo..

    YanıtlaSil
  15. teşekkür ederim seçilcim.

    YanıtlaSil
  16. ben de meduradan aldım yarın deneyeceğim İnşAllah becerebilirim de güzel olur:)ikinizinki de harika görünüyor.ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil