11 Nisan 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Buzlukta son kalan barbunya ile sebzeli tavuk sotenin yanına yaptığım zeytinyağlı barbunyam. Soğuk soğok limonlu ohhh mis mis.

Malzemeler:
Yeteri kadar barbunya
1-2 havuç
domates salçası
az biber salçası
zeytinyağ
limon
maydonoz

Yapılışı:

Babunyaları biraz haşlayın. Suyunu dökün. Bir tencerede zeytinyağında yuvarlak doğranmış havuçları soteleyin. içine salçaları ekleyin kavurun. Barbunya, su, ve tuzunu  ve azda şeker ekleyip pişmeye bırakın. Son 5 dakika kala limonunu sıkıp kaynayınca altını söndürün. Maydanozla süsleyip soğuk soğuk servis yapın.

7 yorum:

  1. Çok severim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. çok severim.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Özlemciğim ellerine sağlık canım..
    çok severim zeytinyağlı barbunyayı..
    harika görüünyor..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. buzluktakileri bitirmek lazım yeniler için yer açalım :)
    ellerine sağlık nefis olmuş :)

    YanıtlaSil
  5. Kim sevmez
    Ellerine sağlık
    İyi hafta sonları

    YanıtlaSil