11 Nisan 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Buzlukta son kalan barbunya ile sebzeli tavuk sotenin yanına yaptığım zeytinyağlı barbunyam. Soğuk soğok limonlu ohhh mis mis.

Malzemeler:
Yeteri kadar barbunya
1-2 havuç
domates salçası
az biber salçası
zeytinyağ
limon
maydonoz

Yapılışı:

Babunyaları biraz haşlayın. Suyunu dökün. Bir tencerede zeytinyağında yuvarlak doğranmış havuçları soteleyin. içine salçaları ekleyin kavurun. Barbunya, su, ve tuzunu  ve azda şeker ekleyip pişmeye bırakın. Son 5 dakika kala limonunu sıkıp kaynayınca altını söndürün. Maydanozla süsleyip soğuk soğuk servis yapın.

7 yorum:

  1. Çok severim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. çok severim.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Özlemciğim ellerine sağlık canım..
    çok severim zeytinyağlı barbunyayı..
    harika görüünyor..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. çook severim canım.
    eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. buzluktakileri bitirmek lazım yeniler için yer açalım :)
    ellerine sağlık nefis olmuş :)

    YanıtlaSil
  6. Kim sevmez
    Ellerine sağlık
    İyi hafta sonları

    YanıtlaSil