14 Şubat 2014 Cuma
HAZIR BAKLAVALIK YUFKADAN ŞÖBİYET
Günaydınlar. Bugün sizlerle hazır baklavalık yufkadan yaptığım şöbiyetle karşınızdayım. Oldukça pratik. Birde daha önce hazır baklavalık yufkaya sarılı kadayıf da yaptım o da süper olmuştu. İlerki günlerde onu da paylaşacağım.
Daha önce el açması şöbiyet de yapmıştım. O da pratik oluyor. http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/2010/08/sobiyet.html
Malzemeler:
15 adet hazır baklavalık yufka
300 gram tereyağ
İçi:
1 büyük çay bardağı irmik
1 küçük çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
şerbeti:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yapılışı:
İlk olarak iç malzemesi küçük bir tencereye konulur, karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Şerbet ocağa konulur kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
3 yufka tezgaha serilir. fırçayla erimiş tereyağdan sürülür. yine 3 yufka konulur, yağ sürülür. 15 yufka bu şekilde yapılır. Kare şeklinde kesilir. İç malzeme konulur üçgen şeklinde kapatılır. Üzerine kalan yağ sürülür. Pişirilir. Üzerine şerbet dökülür ve şerbetini çekince servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok kolay ve lezzetli bir tarif helede benim dibi yufka açamayla arası iyi olmayanlar için.
YanıtlaSilellerine sağlık
evet mutlaka denemelisin çok pratik
SilSevgili Özlem sevgi dolu geçsin hafta sonunuz.. şöbiyeti hiç denemedim doğrusu baklavalık yufkanın her türlüsünü denemiş biri olarak ve de şöbiyeti çok seven biri olarak denemeliyim .. acaba irmik yanında biraz da katı kaymak konsa nasıl olur iç harcına okurken aklıma takıldı.. en azından bir kaç tanesine koyup denemek lazım ..
YanıtlaSilteşekkürler ablacım hoşgeldin. mutlaka dene derim. ben çok severim şöbiyeti. Birde kaymak yerine cevizlide çok güzel oldu.
SilAslında senin dediğini de denemek lazım katı kaymak. aklımda olsun.
sevgiler
bu tarifle kac tane cikiyor acaba? nefis gorunuyor, ben de denemek isterim...
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel gözüküyor. Blogunuzu takibe aldım bana da beklerim. Sevgilerle...
www.neclasolen.com