Günaydınlar. Geçmiş Bayramınız mübarek olsun diyerek bugünkü yazımıza başlıyorum. Hünkar beğenmiş ama benimde çok beğendiğim bir lezzet. Daha önce de http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/2010/09/hunkar-begendi.html yapmıştım. Fakat o tarifte patlıcanlar közlenmişti. Ama ben bu sefer patlıcanları farklı şekilde yaptım. Daha önce televizyonda bir programda patlıcanları közlemek yerine kabuğunu soymadan kızarttıklarını görmüştüm ve çok kolay soymuştu. Bende bu sefer bu şekilde yaptım. Fırında ya da ocakta közlemekten daha kolay geldi diyebilirim.
Malzemeler:
Malzemeler
4 adet patlıcan
2 su bardağı süt
1 çay bardağı un
100 gram kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
50 gram tereyağı
Eti için:
250 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
2 Yemek kaşığı domates Salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Pul biber
Karabiber
Hazırlanışı
Önce patlıcanları yıkayıp, kurulayıp kabuklarını soymadan yağda kızartalım. Sonra kabuklarını soyalım. ve küçük küçük doğrayalım. Bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyelim ve kavuralım ve sütü ekleyerek karıştıralım göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim. Eğer topak olduysa bu aşamada blendırdan geçirelim. Ardından patlıcanı ekleyip, bir iki çevirip ocağı kapatalım. Bu halde hazır bekleyebilir. Sunmaya yakın ocağı açalım rende kaşar peynirini katıp tekrar karıştırıp kaşar eriyince kapatalım. Eti için, kuşbaşı eti yağda kavuralım incecik kıydığımız soğanları biberi ekleyip kavuralım. Salça, baharatlar ve tuzu ekleyip kavuralım. 3 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte suyu çekene dek yani kıvam alana dek pişirelim. Servis tabağına önce beğendiyi sonra etini koyalım ve sıcak olarak servis yapalım
elinize sağlık.HÜnkarı bende sık sık yaparım ve çok severiz...
YanıtlaSilSevgilerimle
ben de yaparım hunkar begendi ama bu şekilde yapılanı ilk defa görüyorum.. patlıcanlar kızardığı için eminim daha lezzetli olmuştur.. ellerine sağlık: )
YanıtlaSilhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ güzel arkadaşım ellerine sağlık... sayfana gerı dondugune sevındım.canım benım..sevgıler
YanıtlaSileline sağlık canım nefis sanırım közlemek daha sağlıklı ama arada kızartmada yapmak lazım lezzeti başka oluyor
YanıtlaSilnefis olmuş canım.sunumda çok güzel.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok severim harika gözüküyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlık arkadaşım güzel olmuş
YanıtlaSilEllerine sağlık.
YanıtlaSil