13 Haziran 2013 Perşembe

KURU FASULYE PİYAZI


Günaydınlar. Nasılsınız ? Soğuk soğuk bir fasulye piyazı almaz mıydınız? Bol ekşili zeytinyağlı hımmmmmm. nefis. 

Malzemeler:
1 su bardağı kuru fasulye
yarım fin­can zeytinyağı
1 adet limon
1 baş soğan
6 tane siyah zeytin,
yarım demet maydanoz
yarım demet nane
haşlanmış yumurta
tuz
pulbiber

Yapılışı:
Fasulyeler bir gece suda bekletilip, süzülür. Su dolu tencereye konur. Tuz ilave edildikten sonra ateşe oturtu­lur. Pişinceye kadar kaynatılır. Benim aklıma birden geldiği için hiç bekletmedim. Ocakta bir taşım kaynattım altını söndürdüm ve 1 saat beklettim. sonra tekrar ocağa koydum ve düdüklüde kısa sürede pişti.Suyu süzüldükten sonra bir kaba boşaltılır.Soğan yarım ay şeklinde kıyılır, tuz katılıp ovulur. Sonra yıkanıp süzülür.Domatesin kabukları soyulur, küçük küçük dilimlenir.Yeşil biber, kırmızı biber, maydanoz ve nane ince ince kıyılır.Hepsi fasulyenin üstüne konulur. Zeytinyağı ve limon tuz eklenir.Zeytin ve yumurtalarla süslenir

AFİYET OLSUN.

2 yorum: