26 Ağustos 2016 Cuma

DOLGULU KURABİYE






Günaydın. Bugünkü lezzetimiz defterimde bekleyen denenmiş ve lezzeti muhteşem olan bir kurabiye.  İçinde krem çikolata ile süper. Özellikle ılıkken yendiği zaman aradaki çikolatanın görüntüsü muhteşem. Birde şunu belirtmek isterim ki blogumdaki bütün tarifler denenmiş ve tam ölçü olarak paylaşmaktayım. 


Malzemeler:

2,5- 3 su bardağı un
125 gr. margarin
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 su bardağı damla çikolata
krem çikolata

Yapılışı:

Un, yumuşak margarin, kabartma tozu, vanilya, şeker yumurtalar ile hamur yoğrulur. Damla çikolata ilave edilir, yoğrulur. Cevizden biraz büyük parçalar alınır, avuç içinde açılır ortasına 1 tatlı kaşığı krem çikolata konulur. Yuvarlanır. yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. 160 derecede 15 dakika fırında pişirilir. Not: Kurabiyeler beyaz hafif pembe olacak.

2 yorum:

  1. çok güzel bir blogun var bende bloguma beklerim iyi çalışmalar kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar... İnternette gezinirken tesadüfen keşfettim bloğunuzu ve tariflerinizi çok beğendim. Birçoğunu not ettim. Tabi ki yapacağım ve memnun kalacağımdan eminim. Tekrar yazmaya başlamanıza sevindim. Çikolatalı fındıklı baklavanız var resmini paylaştınız ancak tarif yok. Görüntü süper. en kısa zamanda tarifini de paylaşırsanız memnun olurum. Bu arada bayramınız mübarek olsun, sevgiler...

    YanıtlaSil