7 Ocak 2015 Çarşamba

FIRINDA TAVUKLU PATATES


Günaydınlar. Bugün sizlerle klasik patatesli tavuk ile karşınızdayım. Ama bu sefer salça kullanmadım ve içine kuru kayısı da doğradım. Çok farklı enfes bir lezzet oldu. İçindeki kayısıyı deneme amaçlı az koymuştum ama bir dahakine sayısını arttıracağım. Yalnız yemeğin pişmiş halinin resmini çekmeyi aceleden unutmuşum. Kusura bakmayın. Ama süperdi ben diyim sizlere.:)) Ben miktar vermeyeceğim siz istediğiniz miktarda sebze kullanırsınız.


Malzemeler:
Tavuk baget
Patates
havuç
arpacık soğan
sarımsak
biber
5 adet kuru kayısı

Sosu için:
zeytinyağ
tuz
karabiber
kekik
köri

Yapılışı:
Patatesler soyulur ve elma dilimi şeklinde doğranır. Havuçlar, biberler de doğranır. Sarımsak ve soğanlar temizlenir. Kuru kayısı küp şeklinde doğranır. Sebzelerin hepsi tepsiye dizilir. Üzerine sos malzemeleri eklenir ve güzelce karıştırılır. Fırında kızarana dek pişirilir. Su eklemiyorum.

AFİYET OLSUN.

5 yorum:

  1. çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım.
    çok seviyoruz tavugu bu şekilde.
    afiyetle..

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok severim tavuğu her an yesem bıkmayacağım bir lezzet ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor elinize sağlık

    YanıtlaSil