Sayfalar
▼
31 Aralık 2010 Cuma
30 Aralık 2010 Perşembe
KAPALI KIYMALI PİDE
Merhabalar. Bu pideler muhteşem oluyor. Kardeşim Özge kaç gündür tarifini ve resmini bekliyor. Hemen tarifimi ekleyeyim dedim. denemediyseniz durmayın hemen deneyin derim. Ben kıymalı ve sucuklu-kaşarlı olmak üzere 2 çeşit yaptım. patatesli peynirli ya da ıspanaklı da yapabilirsiniz.
29 Aralık 2010 Çarşamba
AŞURE TARİFİ
İlk defa aşure yaptığım için aşureyi ölçülü yapmaya özen gösterdim. Ve sanırım başardım. Eşimden 10 üzerinde 10 aldım. İnşallah komşularımda beğenmişlerdir. Benim gibi ilk defa aşure yapacaklar için bu tam ölçülü tarifimi yayınlıyorum. Tarif ölçülerini bu oranda artırabilirsiniz.
Malzemeler:
2 su bardağı buğday
1/2 su bardağı nohut
1/2 su bardağı kuru fasulye
1/2 su bardağı kuru üzüm
7 adet kuru kayısı
1/2 su bardağı fındık
1 su bardağı fıstık
1 adet elma
1 adet portakal kabuğu rendesi
4 su bardağı şeker
Üzeri için:
tarçın
ceviz
fındık
nar
Yapılışı:
Nohut ve faulye 1 gün önceden ıslatılır. Ertesi günü güzelce ayrı ayrı haşlanır.
Buğday ise 1 gün önceden iyice yıkanır. Ve sıcak suyla ıslatılır ertesi güne kadar bekletilir.
Kuru kayısı küçük küpler halinde doğranır.
Fındıklar ve fıstıklar ise ikiye bölünür.
Aşureyi yapacağımız gün tencereye yaklaşık 15 su bardağı kaynamış su konulur ve üzerine suyu süzülmüş dövme koyulur ve haşlanmaya bırakılır. Dövme haşlanınca içerine nohut ve kuru fasulye koyulur. 10 dakika kaynatılır.
kuru üzüm, kayısı ve küp şeklinde doğranmış elma, fındık, fıstık eklenir 10 dakika daha kaynatılır.
Şeker ve portakal kabuğu rendesi eklenir ve kaynamaya bırakılır. İyice kıvam alana dek kaynatılır. Yinede şeker kontrolü yaparak şekerini ayarlayabilirsiniz.
Aşuremiz piştikten sonralara kaselere paylaştırılır. Üzeri ise tarçın, nar, fındık, ceviz ile süslenir.
İşte bu kadar aslında göründüğü kadar zor değilmiş.
Afiyet olsun Allah kabul etsin.
Not: Şeker ve su miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
28 Aralık 2010 Salı
AŞURE
İyi akşamlar. Bugün ilk defa aşure yaptım ve komşularıma dağıttım. Sabah erkenden kalkıp sabahın bereketiyle aşuremi yapmaya başladım. İlk defa yaptığım için acaba olacak mı diye hep korku yaşadım. Bu saat oldu ben daha hala yiyemedim. Aşure pişerken sürekli şeker kontrolü yapmaktan canım istemedi. Yemekten sonra eşimle birlikte yiyeceğim inşallah.
İlk kez yaptığım için tarifim tam ölçülüdür. Benim gibi ilk defa yapacaklar için bende paylaşmak istedim. Bugün sadece resimlerini yayınlıyorum yarın inşallah tarifini yayınlayacağım.
Hepimizin aşuresini Allah kabul etsin. Rabbim bereker versin.
21 Aralık 2010 Salı
ETKİNLİK SONA ERDİ
Etkinliğimiz sona ermiş bulunmaktadır. Davetiye gönderdiğim bütün katılan ve katılmayan arkadaşlara çok teşekkürler.
Bana bu etkinliğe ev sahibi yapmamı sağlayan papatya68- Aynur ablama çok teşekkürler.
TAVA
66. TARİFİN ADI: TAVA
GÖNDEREN : ÖZLEM
Ev sahibi olarak bende evimde sizlere etkinlikle ilgili bir tarif sunmak istedim. Diğer tariflerim için TIKLAYINIZ .
MALZEMELER
500 gr kemikli et
1 kilo patlıcan
1 büyük soğan
1 baş sarımsak
3 adet yeşil biber
1 adet kırmız biber
3 tane domates
5 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz, kırmızı biber, kara biber
1 yemek kaşığı biber salçası
YAPILIŞI:
İlk olarak patlıcanlar alacalı soyulur, kuşbaşı şeklinde doğranır. Tuzlu suda bekletilir. Domates kabukları soyulup küp şeklinde bir kaba doğranır. Biberler de küp şeklinde ayrı bir kaba doğranır.ssarımsak ayıklanır biraz küçültülür bir kaba konulur. Güveç kabına et ve yemeklik doğranmış soğan, biber salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağ, kırmızı biber ve karabiber konulur ve karıştırılır. Üzerine yıkanmış patlıcanın yarısı koyulur. Bunun üzerine sarımsağın yarısı, biberin yarısı, domatesin yarısı koyulur.Ttekrar üzerine patlıcanın hepsi koyulur.Üzerine kalan sarımsak, biber ve domatesler koyulur. 2 yemek kaşığı zeytinyağ üzerine gezdirilir, tuz atılır. 1 su bardağı su koyularak kısık ateşte pişmeye bırakılır. Sakın karıştırmayın. Piştikten sonra bir büyük servis tabağına ters çevrilir.
Pilavla birlikte afiyetlle yenir
GÖNDEREN : ÖZLEM
Ev sahibi olarak bende evimde sizlere etkinlikle ilgili bir tarif sunmak istedim. Diğer tariflerim için TIKLAYINIZ .
MALZEMELER
500 gr kemikli et
1 kilo patlıcan
1 büyük soğan
1 baş sarımsak
3 adet yeşil biber
1 adet kırmız biber
3 tane domates
5 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz, kırmızı biber, kara biber
1 yemek kaşığı biber salçası
YAPILIŞI:
İlk olarak patlıcanlar alacalı soyulur, kuşbaşı şeklinde doğranır. Tuzlu suda bekletilir. Domates kabukları soyulup küp şeklinde bir kaba doğranır. Biberler de küp şeklinde ayrı bir kaba doğranır.ssarımsak ayıklanır biraz küçültülür bir kaba konulur. Güveç kabına et ve yemeklik doğranmış soğan, biber salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağ, kırmızı biber ve karabiber konulur ve karıştırılır. Üzerine yıkanmış patlıcanın yarısı koyulur. Bunun üzerine sarımsağın yarısı, biberin yarısı, domatesin yarısı koyulur.Ttekrar üzerine patlıcanın hepsi koyulur.Üzerine kalan sarımsak, biber ve domatesler koyulur. 2 yemek kaşığı zeytinyağ üzerine gezdirilir, tuz atılır. 1 su bardağı su koyularak kısık ateşte pişmeye bırakılır. Sakın karıştırmayın. Piştikten sonra bir büyük servis tabağına ters çevrilir.
Pilavla birlikte afiyetlle yenir
20 Aralık 2010 Pazartesi
ETLİ PIRASA DOLMASI
65. TARİFİN ADI: ETLİ PIRASA DOLMASI
GÖNDEREN : MUKO 71
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
MALZEMELER:
1 kilo çok kalın pırasa
3oo gr orta yağlı kıyma
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı biber salçası
1 yumurta
karabiber,tuz,
YAPILIŞI:
Pırasalar yıkanıp temizlenir,4 parmak genişliğinde kesilir ve kaynar suda haşlanır ama dikkat edin fazla haşlarsanız erir saramazsınız.
diğer tüm malzemeleri karıştırıp güzel bir iç harcı hazırlayın.Harçta niye yumurta var diyorsanız harç dağılıp pırasanın içinden çıkmasın harç birbirine yapışsın diye kullanıyoruz.
Haşlanan pırasaları yaprak yaprak ayırıp her yaprağın içine harç koyup sarıyoruz.Tencereye dizip salçalı su yapıp kısık ateşte yavaş yavaş harç pişene kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun
GÖNDEREN : MUKO 71
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
MALZEMELER:
1 kilo çok kalın pırasa
3oo gr orta yağlı kıyma
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı biber salçası
1 yumurta
karabiber,tuz,
YAPILIŞI:
Pırasalar yıkanıp temizlenir,4 parmak genişliğinde kesilir ve kaynar suda haşlanır ama dikkat edin fazla haşlarsanız erir saramazsınız.
diğer tüm malzemeleri karıştırıp güzel bir iç harcı hazırlayın.Harçta niye yumurta var diyorsanız harç dağılıp pırasanın içinden çıkmasın harç birbirine yapışsın diye kullanıyoruz.
Haşlanan pırasaları yaprak yaprak ayırıp her yaprağın içine harç koyup sarıyoruz.Tencereye dizip salçalı su yapıp kısık ateşte yavaş yavaş harç pişene kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun
PİRZOLA TAÇLI DOMATESLİ PİLAV
64. TARİFİN ADI: PİRZOLA TAÇLI DOMATESLİ PİLAV
GÖNDEREN : BANU
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Pilavı İçin
2 çorba kaşığı sıvyağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı tel şehriye
4 iri domates (isteğe göre azaltılır ben bol domatesli severim:)))
1 kase pirinç (baldo)
az toz şeker, tuz
1 yemek kaşığı rivera zeytinyağı
Tacı İçin
pirzola (1 gece önceden yağ ve kekikle marine edilmiş)
sivri biber
kokteyl domates
kuru soğan halkaları
kızartama için ayçiçek yağı
Mantar ve kaşar peyniri
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat ıslatalım, unu çıkıncaya kadar yıkayıp süzelim.
Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alalım. Isınınca tel şehriyeyi katalım kızarana kadar kavuralım. Rendelenmiş domatesi katalım 3 dakika kadar pişirelim yani kıvam alıncaya kadar... Sıcak suyunu ilave edip kaynamaya bırakalım. Kaynayan suya pirinçleri şeker ve tuzu katıp karıştıralım. Ağzı kapalı önce orta sonra kısık ateşte pişirelim. Pilavımız göz göz olunca rivere yağı döküp ocaktan alalım. Üzerine havlu bez örtüp kapağını kapatım dinlenmeye bırakalım...
Kızartma için tavaya yağı alalım. Önce halka soğanları ardından, uçları kesilmiş yarıya kadar ortadan bölünmüş biberleri kızartalım. Marine edilmiş pirzola etleri kızartalım. Pirzolaları tekrardan başka bir tavada tereyağını erit kızarana kadar şöyle bir kızartalım. Tereyağının içine diğer kızartma yağından az ilave edip kokteyl domatesleri şöyle bir kızartalım... Biber ve soğanın fazla yağını havlu peçeteyle alalım.
Not: Biberleri domatesi diriliğini kaybetmeden kızartalım. Pilava sonradan ilave etiğimiz zeytinyağı parlaklık ve tane tane olmasını sağlar...
Mantarları ızgarada önce içlerine az tereyağı koyup pişirelim sonra bol kaşarpeyniri ilave edelim peynir eriyince ızgaradan alalım...
GÖNDEREN : BANU
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Pilavı İçin
2 çorba kaşığı sıvyağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı tel şehriye
4 iri domates (isteğe göre azaltılır ben bol domatesli severim:)))
1 kase pirinç (baldo)
az toz şeker, tuz
1 yemek kaşığı rivera zeytinyağı
Tacı İçin
pirzola (1 gece önceden yağ ve kekikle marine edilmiş)
sivri biber
kokteyl domates
kuru soğan halkaları
kızartama için ayçiçek yağı
Mantar ve kaşar peyniri
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat ıslatalım, unu çıkıncaya kadar yıkayıp süzelim.
Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alalım. Isınınca tel şehriyeyi katalım kızarana kadar kavuralım. Rendelenmiş domatesi katalım 3 dakika kadar pişirelim yani kıvam alıncaya kadar... Sıcak suyunu ilave edip kaynamaya bırakalım. Kaynayan suya pirinçleri şeker ve tuzu katıp karıştıralım. Ağzı kapalı önce orta sonra kısık ateşte pişirelim. Pilavımız göz göz olunca rivere yağı döküp ocaktan alalım. Üzerine havlu bez örtüp kapağını kapatım dinlenmeye bırakalım...
Kızartma için tavaya yağı alalım. Önce halka soğanları ardından, uçları kesilmiş yarıya kadar ortadan bölünmüş biberleri kızartalım. Marine edilmiş pirzola etleri kızartalım. Pirzolaları tekrardan başka bir tavada tereyağını erit kızarana kadar şöyle bir kızartalım. Tereyağının içine diğer kızartma yağından az ilave edip kokteyl domatesleri şöyle bir kızartalım... Biber ve soğanın fazla yağını havlu peçeteyle alalım.
Not: Biberleri domatesi diriliğini kaybetmeden kızartalım. Pilava sonradan ilave etiğimiz zeytinyağı parlaklık ve tane tane olmasını sağlar...
Mantarları ızgarada önce içlerine az tereyağı koyup pişirelim sonra bol kaşarpeyniri ilave edelim peynir eriyince ızgaradan alalım...
19 Aralık 2010 Pazar
AYVALI TAS KEBABI
63. TARİFİN ADI: AYVALI TAS KEBABI
GÖNDEREN : ARZU
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
MALZEMELER:
-Yarım kg kuşbaşı et
-1 Havuç
-1 Ayva
-3 Orta boy soğan
-1 Yemek kaşığı salça
-Tuz,pulbiber,kekik
YAPIMINA GELİNCE:
4 yemek kaşığı kızgın yağda eti kavuralım.Küçük doğranmış havucu ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edelim.Salçayı ilave edelim.Yeteri miktarda su ilave ettikten sonra kaynamaya bırakalım. Suyumuz kaynayınca küçük doğranmış ayvayıda yemeğimize katalım..pişmeye bırakalım.Piştikten sonra tuzunu ve baharatları ilave edip yemeğimizi ocaktan alalım.İsteğe göre pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile servis yapalım.Yanında salatada iyi gidiyor
RESİM EKLEMEDE BİR SORUN VAR. SORUN DÜZELİNCE HEMEN EKLEYECEĞİM.
GÖNDEREN : ARZU
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
MALZEMELER:
-Yarım kg kuşbaşı et
-1 Havuç
-1 Ayva
-3 Orta boy soğan
-1 Yemek kaşığı salça
-Tuz,pulbiber,kekik
YAPIMINA GELİNCE:
4 yemek kaşığı kızgın yağda eti kavuralım.Küçük doğranmış havucu ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edelim.Salçayı ilave edelim.Yeteri miktarda su ilave ettikten sonra kaynamaya bırakalım. Suyumuz kaynayınca küçük doğranmış ayvayıda yemeğimize katalım..pişmeye bırakalım.Piştikten sonra tuzunu ve baharatları ilave edip yemeğimizi ocaktan alalım.İsteğe göre pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile servis yapalım.Yanında salatada iyi gidiyor
RESİM EKLEMEDE BİR SORUN VAR. SORUN DÜZELİNCE HEMEN EKLEYECEĞİM.
ÇÖP ŞİŞ
62. TARİFİN ADI : TAVUK ÇÖP ŞİŞ
GÖNDEREN : MİNTİCİM
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Malzemeler:
500 gr. tavuk kalçatuz
4-5 adet yeşil biber
2 adet domates
marinesi için:
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
2 adet sarımsak
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik
yarım çay kaşığı nane
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
hazırlanışı:
1- ilk olarak soğan ve sarımsağı rendeleyiniz.suyunu bir kaba sıkarak posasısını atınız.içerisine yoğurt ve tüm baharatları ekleyerek,şişe takılacak boyutta doğradığınz tavuk kalça etlerini bu soso ekleyerek iyice harmanlayınız,tuz ilavesinin ardından kabın ağzını sıkıca sararak,bir gece dolapta bekletiniz.aceleniz olduğu durumlarda bir gece evvelinden olmasa bile,en az 1 saat kadar bu sosun içinde beklemesini sağlayınız
2-bu arada domates ve biberleri halkalar halinde doğrayınız.marine olan tavuğu,çöp şişlere;bir sıra tavuk,bir sıra domates ,bir sıra biber olacak şekilde diziniz.bu sıralamayı kendi arzunuza göre tabiki değiştirebilirsiniz
3-hazırladığınız çöp şişleri çok az sıvıyağ koyduğunuz teflon tavada kısık ateşte çevire çevire pişiriniz.imkanınınız varsa elbette mangal tercihimdir,lezzetine lezzet katacağı tartışılmaz bir gerçek.ama imkanınız yoksa inanın tavada da şahane oluyor.dilerseniz tost makinesinde ya da fırında da pişirebilirsiniz.
4-ben yanında pirinç pilavı ve patates kızartması tercih ettim.siz elbetteki çok değişik garnitürlerle de servis yapabilirsiniz.
GÖNDEREN : MİNTİCİM
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Malzemeler:
500 gr. tavuk kalçatuz
4-5 adet yeşil biber
2 adet domates
marinesi için:
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
2 adet sarımsak
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik
yarım çay kaşığı nane
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
hazırlanışı:
1- ilk olarak soğan ve sarımsağı rendeleyiniz.suyunu bir kaba sıkarak posasısını atınız.içerisine yoğurt ve tüm baharatları ekleyerek,şişe takılacak boyutta doğradığınz tavuk kalça etlerini bu soso ekleyerek iyice harmanlayınız,tuz ilavesinin ardından kabın ağzını sıkıca sararak,bir gece dolapta bekletiniz.aceleniz olduğu durumlarda bir gece evvelinden olmasa bile,en az 1 saat kadar bu sosun içinde beklemesini sağlayınız
2-bu arada domates ve biberleri halkalar halinde doğrayınız.marine olan tavuğu,çöp şişlere;bir sıra tavuk,bir sıra domates ,bir sıra biber olacak şekilde diziniz.bu sıralamayı kendi arzunuza göre tabiki değiştirebilirsiniz
3-hazırladığınız çöp şişleri çok az sıvıyağ koyduğunuz teflon tavada kısık ateşte çevire çevire pişiriniz.imkanınınız varsa elbette mangal tercihimdir,lezzetine lezzet katacağı tartışılmaz bir gerçek.ama imkanınız yoksa inanın tavada da şahane oluyor.dilerseniz tost makinesinde ya da fırında da pişirebilirsiniz.
4-ben yanında pirinç pilavı ve patates kızartması tercih ettim.siz elbetteki çok değişik garnitürlerle de servis yapabilirsiniz.
15 Aralık 2010 Çarşamba
ETLİ KAPAMA
61. TARİFİN ADI: ETLİ KAPAMA
GÖNDEREN : FATOŞLA LEZZETLİ TARİFLER
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Malzemeler:
• 1 kilo dana eti
• 2 su bardağı pirinç
• 4 su bardağı sıcak et suyu
• Sıvıyağ
Yapılışı:
• İri parçalara bölünmüş ete 5 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlanır.
• Tepsiye sıvıyağ dökülür, yıkanıp süzülen pirinç ilave edilir.
• Sürekli karıştırarak kavrulur.
• Üzerine haşlanmış eti yerleştirilir.
• Sıcak et suyu ve tuz ilave edilir.
• Etli pilav önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyu çekene kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır.
GÖNDEREN : FATOŞLA LEZZETLİ TARİFLER
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Malzemeler:
• 1 kilo dana eti
• 2 su bardağı pirinç
• 4 su bardağı sıcak et suyu
• Sıvıyağ
Yapılışı:
• İri parçalara bölünmüş ete 5 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlanır.
• Tepsiye sıvıyağ dökülür, yıkanıp süzülen pirinç ilave edilir.
• Sürekli karıştırarak kavrulur.
• Üzerine haşlanmış eti yerleştirilir.
• Sıcak et suyu ve tuz ilave edilir.
• Etli pilav önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyu çekene kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır.
TAZE FASULYE SALATASI
60. TARİFİN ADI: TAZE FASULYE SALATASI
GÖNDEREN :HASRETLİ LEZZETLER
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
1 adet konserve haslanmis yesil fasulyeri tabaga aldim... yine bir önceki tarifdeki gibi zeytinyag, tuz, rendelenmis sarimsagi bir kabta karistirip üzerine gezdirdim.. bu kadar :)
GÖNDEREN :HASRETLİ LEZZETLER
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
1 adet konserve haslanmis yesil fasulyeri tabaga aldim... yine bir önceki tarifdeki gibi zeytinyag, tuz, rendelenmis sarimsagi bir kabta karistirip üzerine gezdirdim.. bu kadar :)
DİLBER DUDAĞI
59. TARİFİN ADI: DİLBER DUDAĞI
GÖNDEREN : PAŞA SOFRAM
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
malzemeler:
• 2 yumurta
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı süt
• 1 çorba kaşığı sirke
• 1 fiske tuz
• 4 su bardağı baklavalık un, elenmiş
• 250gr nişasta; açmak için
• 200gr ceviz veya fındık, iri dövülmüş
• 1,5 paket tereyağı (teyzem 1 paket kullanmış)
• 1 yumurtanın akı
• şerbet:
• 5 su bardağı toz şeker
• 4 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
10-12 kişilik
hazırlanması:
1. unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin. hepsini karıştırıp özlü bir hamur yoğurun.
2. hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın. üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat dinlendirin.
3. bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun. üzerlerine tekrar nişasta serpin. her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. (o kadar büyük açamıyorsanız tatlı tabağı büyüklüğünde de açabilirsiniz). açtıklarınızın üzerine nişasta serpin.
4. 10 yufkayı üst üste koyup hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek açın. (alt üst etmezseniz alttaki yufkalar küçük kalır.)
5. açtığınız onlu gruptan su bardağı ile yuvarlaklar kesin.
6. cevizi yumurta akı ile karıştırın. yuvarlakların bir kenarına cevizli harçtan koyun. diğer kenarını hafifçe bastırarak üzerine kapatın.
7. kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin.
8. tereyağını eritip 1 dakika kaynatın. kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin. (yağın tortusunu kesinlikle kullanmayın) 170C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin.
9. bu arada şerbet için şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın. ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu ekleyip ılınmasını sağlayın. fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca yine ılık haldeki şerbeti üzerlerine gezdirin. tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzeri kapalı halde bekletin
GÖNDEREN : PAŞA SOFRAM
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
malzemeler:
• 2 yumurta
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı süt
• 1 çorba kaşığı sirke
• 1 fiske tuz
• 4 su bardağı baklavalık un, elenmiş
• 250gr nişasta; açmak için
• 200gr ceviz veya fındık, iri dövülmüş
• 1,5 paket tereyağı (teyzem 1 paket kullanmış)
• 1 yumurtanın akı
• şerbet:
• 5 su bardağı toz şeker
• 4 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
10-12 kişilik
hazırlanması:
1. unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin. hepsini karıştırıp özlü bir hamur yoğurun.
2. hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın. üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat dinlendirin.
3. bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun. üzerlerine tekrar nişasta serpin. her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. (o kadar büyük açamıyorsanız tatlı tabağı büyüklüğünde de açabilirsiniz). açtıklarınızın üzerine nişasta serpin.
4. 10 yufkayı üst üste koyup hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek açın. (alt üst etmezseniz alttaki yufkalar küçük kalır.)
5. açtığınız onlu gruptan su bardağı ile yuvarlaklar kesin.
6. cevizi yumurta akı ile karıştırın. yuvarlakların bir kenarına cevizli harçtan koyun. diğer kenarını hafifçe bastırarak üzerine kapatın.
7. kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin.
8. tereyağını eritip 1 dakika kaynatın. kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin. (yağın tortusunu kesinlikle kullanmayın) 170C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin.
9. bu arada şerbet için şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın. ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu ekleyip ılınmasını sağlayın. fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca yine ılık haldeki şerbeti üzerlerine gezdirin. tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzeri kapalı halde bekletin
KIYMA KAVURMASI
58. TARİFİN ADI: KIYMA KAVURMASI
GÖNDEREN : EBRU
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Malzemeler:
1 kilo kıyma
tuz
bayat ekmek
Yapılışı:
Kıymamızı tenceremize koyup kavuruyoruz. Kıyma önce kendi suyunu salacak ardından yavaş yavaş suyu çekip yağını bırakacak yağı şıkırdamaya başlayınca tuzunu ekleyeceğiz. ve son olarak dilimlenmiş ekmeklerimizi de kıymanın üzerine bastırıp tencerenin kapağının kapatın. 3-5 dk. daha pişirdikten sonra ocağı kapatıyoruz. Kıymamızı tabaklara alıp bol pul biberle beraber yanında salata ayran veya turşu ile serviz ediyoruz afiyet olsun...
GÖNDEREN : EBRU
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Malzemeler:
1 kilo kıyma
tuz
bayat ekmek
Yapılışı:
Kıymamızı tenceremize koyup kavuruyoruz. Kıyma önce kendi suyunu salacak ardından yavaş yavaş suyu çekip yağını bırakacak yağı şıkırdamaya başlayınca tuzunu ekleyeceğiz. ve son olarak dilimlenmiş ekmeklerimizi de kıymanın üzerine bastırıp tencerenin kapağının kapatın. 3-5 dk. daha pişirdikten sonra ocağı kapatıyoruz. Kıymamızı tabaklara alıp bol pul biberle beraber yanında salata ayran veya turşu ile serviz ediyoruz afiyet olsun...
14 Aralık 2010 Salı
ELMALI RULO ÇÖREKLER
57. TARİFİN ADI: ELMALI RULO ÇÖREKLER
GÖNDEREN : MİNTİCİM
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
MALZEMELER
125 gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 su bardağı şeker
5 su bardağı un
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İÇ MALZEMESİ
4 adet elma
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
yarım çay bardağı su
YAPILIŞI
1-Elmaları soyunuz ve rendeleyiniz..şeker ve suyu da katıp,suyunu çekip karamelize oluncaya kadar pişiriniz.üzerine en son ceviz ve tarçın serpip karıştırınız ve soğumaya bırakınız.
2-Hamuru yapmak için;önce margarin ve şekeri mikserle iyice çırpınız..içine yoğurt,yumurta ve sıvıyağı da ekleyip çırpmaya devam ediniz.sonra elenmiş un,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip,yumuşak bir hamur elde ediniz.
3-hamuru iki parçaya bölünüz ve yarım santim kalınlığında açınız.ben biraz kalın açtığımın farkındayım.lütfen siz daha ince açmaya çalışınız.ve üzerine soğuyan içten yayarak açtığınız hamuru rulo halinde sarınız.
4-eğer aceleniz yoksa,buzdolabında yarım saat veya bir saat bekletin.benim acelem olduğundan yaklaşık 15 dakika kadar dondurucu da beklettim ki kafi geldi.acelesi olanlar bu yöntemi uygulayabilirler...
5-daha sonra birer parmak kalınlığında dilimler halinde keserek yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz.175 derecelik önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişiriniz.
GÖNDEREN : MİNTİCİM
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
MALZEMELER
125 gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 su bardağı şeker
5 su bardağı un
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İÇ MALZEMESİ
4 adet elma
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
yarım çay bardağı su
YAPILIŞI
1-Elmaları soyunuz ve rendeleyiniz..şeker ve suyu da katıp,suyunu çekip karamelize oluncaya kadar pişiriniz.üzerine en son ceviz ve tarçın serpip karıştırınız ve soğumaya bırakınız.
2-Hamuru yapmak için;önce margarin ve şekeri mikserle iyice çırpınız..içine yoğurt,yumurta ve sıvıyağı da ekleyip çırpmaya devam ediniz.sonra elenmiş un,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip,yumuşak bir hamur elde ediniz.
3-hamuru iki parçaya bölünüz ve yarım santim kalınlığında açınız.ben biraz kalın açtığımın farkındayım.lütfen siz daha ince açmaya çalışınız.ve üzerine soğuyan içten yayarak açtığınız hamuru rulo halinde sarınız.
4-eğer aceleniz yoksa,buzdolabında yarım saat veya bir saat bekletin.benim acelem olduğundan yaklaşık 15 dakika kadar dondurucu da beklettim ki kafi geldi.acelesi olanlar bu yöntemi uygulayabilirler...
5-daha sonra birer parmak kalınlığında dilimler halinde keserek yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz.175 derecelik önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişiriniz.
TAHİNLİ KEK
56. TARİFİN ADI: TAHİNLİ KEK
GÖNDEREN :NURŞEN
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Malzemeler
• 3 yumurta
• 1 su bardağı şeker
• Yarım su bardağı sıvıyağ
• Yarım su bardağı süt
• Yrım su bardağı tahin
• 1 kabartma tozu
• 1 su bardağı ceviz
• Un
Üzerine : Susam
Yapılışı
Karıştırma kabımıza yumurtalarımızı kıralım,şekeri ekleyip çırpalım.Sıvıyağ,süt,tahin ve cevizi ekleyip karıştıralım,yeteri kadar unu ekleyelim.
Kek kalıbımızı margarinle yağlayalım,susamı yağladığımız kalıbımıza dökelim ve her tarafını susamla kaplayalım.Kek harcımızı dökelim ve 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Fırından almadan kürdan testi yapabilirsiniz.Kekiniz çok koyu kıvamda olmasın,akışkan bir kek hamuru yaparsak kekimiz yumuşak olur.
Afiyet olsun
GÖNDEREN :NURŞEN
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Malzemeler
• 3 yumurta
• 1 su bardağı şeker
• Yarım su bardağı sıvıyağ
• Yarım su bardağı süt
• Yrım su bardağı tahin
• 1 kabartma tozu
• 1 su bardağı ceviz
• Un
Üzerine : Susam
Yapılışı
Karıştırma kabımıza yumurtalarımızı kıralım,şekeri ekleyip çırpalım.Sıvıyağ,süt,tahin ve cevizi ekleyip karıştıralım,yeteri kadar unu ekleyelim.
Kek kalıbımızı margarinle yağlayalım,susamı yağladığımız kalıbımıza dökelim ve her tarafını susamla kaplayalım.Kek harcımızı dökelim ve 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Fırından almadan kürdan testi yapabilirsiniz.Kekiniz çok koyu kıvamda olmasın,akışkan bir kek hamuru yaparsak kekimiz yumuşak olur.
Afiyet olsun
FINDIKLI KIRMIZI PANCAR SALATASI
55. TARİFİN ADI: FINDIKLI KIRMIZI PANCAR SALATASI
GÖNDEREN : HASRETLİ LEZZETLER
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
GÖNDEREN : HASRETLİ LEZZETLER
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
HAZIRLANISI: Pancarlari ince ince dogradim, tabaga yerlestirdim. Üzerine parcalanmis findik ve dogranmis taze sogan serptim. Zeytinyag, rendelenmis sarimsak ve tuzu bir kabta karistirdim salatanin üzerine gezdirdi
13 Aralık 2010 Pazartesi
ÇITIR KASEDE ALİ NAZİK
54. TARİFİN ADI: ÇITIR KASEDE ALİ NAZİK
GÖNDEREN : ZELİHA
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
ÇITIR KASEDE ALİ NAZİK:
Çıtır kase için malzemeler:
• 2.5 su bardağı un
• 1/2 su bardağı ılık su
• 6 çorba kaşığı zeytinyağı (Mısırözü de olabilir:)
• 1 yumurta sarısı
• 2 çay kaşığı tuz
• Arzuya göre baharatlar (Ben de,karabiber ve tozbiber kullandım:)
• 2 tatlı kaşığı susam
• 2 tatlı kaşığı çörekotu
hazırlanması:
1. Malzemelerin hepsini geniş bir kapta karıştırıp iyice yoğuruyoruz.
2. 2o dakika kadar dinlendiriyoruz.
3. Fırına dayanıklı kaplarımızın dışını yağlayıp, merdane ile açtığımız hamur ile kaplıyoruz.
4. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirip elektirikler kesilmezse önceden ısıttığımız fırında 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
5. Fırından alıp soğutunca güzelce çıkartıyoruz..
ALİ NAZİK İÇİN:
malzemeler:
• 3 adet patlıcan
• 200 gr. oğlak eti
• 2 adet yeşil biber
• 1 adet kapya biber
• 1 çay bardağı yağlı yoğurt
• tuz
• sıvıyağ
hazırlanması:
1. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyuyoruz.Küçük parçalar halince doğrayıp çıtır kasemizin içerisine alıyoruz..:)
2. Tavaya sıvıyağ ve kuşbaşı etleri alıp,kavuruyoruz.Etimiz pişmeye yakın,yeşil biber ve kapya biberi de ekleyerek tuz ve karabiberi de ilave edip ocaktan alıyoruz.
3. Yoğurda tuz ekleyip,güzelce karıştırdıktan sonra,çıtır kase içerisindeki közlenmiş patlıcanların üzerine ilave ediyoruz.
4. Sotelediğimiz eti de kaseye ekleyerek servis yapıyoruz..
GÖNDEREN : ZELİHA
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
ÇITIR KASEDE ALİ NAZİK:
Çıtır kase için malzemeler:
• 2.5 su bardağı un
• 1/2 su bardağı ılık su
• 6 çorba kaşığı zeytinyağı (Mısırözü de olabilir:)
• 1 yumurta sarısı
• 2 çay kaşığı tuz
• Arzuya göre baharatlar (Ben de,karabiber ve tozbiber kullandım:)
• 2 tatlı kaşığı susam
• 2 tatlı kaşığı çörekotu
hazırlanması:
1. Malzemelerin hepsini geniş bir kapta karıştırıp iyice yoğuruyoruz.
2. 2o dakika kadar dinlendiriyoruz.
3. Fırına dayanıklı kaplarımızın dışını yağlayıp, merdane ile açtığımız hamur ile kaplıyoruz.
4. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirip elektirikler kesilmezse önceden ısıttığımız fırında 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
5. Fırından alıp soğutunca güzelce çıkartıyoruz..
ALİ NAZİK İÇİN:
malzemeler:
• 3 adet patlıcan
• 200 gr. oğlak eti
• 2 adet yeşil biber
• 1 adet kapya biber
• 1 çay bardağı yağlı yoğurt
• tuz
• sıvıyağ
hazırlanması:
1. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyuyoruz.Küçük parçalar halince doğrayıp çıtır kasemizin içerisine alıyoruz..:)
2. Tavaya sıvıyağ ve kuşbaşı etleri alıp,kavuruyoruz.Etimiz pişmeye yakın,yeşil biber ve kapya biberi de ekleyerek tuz ve karabiberi de ilave edip ocaktan alıyoruz.
3. Yoğurda tuz ekleyip,güzelce karıştırdıktan sonra,çıtır kase içerisindeki közlenmiş patlıcanların üzerine ilave ediyoruz.
4. Sotelediğimiz eti de kaseye ekleyerek servis yapıyoruz..
12 Aralık 2010 Pazar
KAVURMALI KURU YUFKA BÖREĞİ
53. TARİFİN ADI: KAVURMALI KURU YUFKA BÖREĞİ
GÖNDEREN : CAFE PEPELA
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
MALZEMELER:
.1 paket kuru yufka (12-13 adet)
.Kavurma (Baharatlarla lezzetlendirmenizi öneriririm.)
.200 gram kaşar peyniri rendesi
.150 gram eritilmiş tereyağı
.Salça,tuz ve baharatlar
Hazırlanışı:
.Yufkaları hafifçe ıslatınız.
.Yağladığınız orta boy fırında tepsisine yarısını döşeyip,kavurmayı ekleyiniz.
.1/2 tereyağını her yere temas edecek şekilde yufka ve kavurmaların üzerine ilave ediniz.
.Aynı şekilde kalan yufkalarla üzerlerini kapatıp,kalan tereyağı dökünüz.
.Rendelediğiniz kaşar peynirini ile kaplayıp,önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.
.Minik bir tavada bir çorba kaşığı salça,tereyağ ve toz kırmızı biberle sosunu hazırlayıp,fırından aldığınız 'lezzet şöleni' ile buluşturunuz!
Afiyet olsun..
GÖNDEREN : CAFE PEPELA
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
MALZEMELER:
.1 paket kuru yufka (12-13 adet)
.Kavurma (Baharatlarla lezzetlendirmenizi öneriririm.)
.200 gram kaşar peyniri rendesi
.150 gram eritilmiş tereyağı
.Salça,tuz ve baharatlar
Hazırlanışı:
.Yufkaları hafifçe ıslatınız.
.Yağladığınız orta boy fırında tepsisine yarısını döşeyip,kavurmayı ekleyiniz.
.1/2 tereyağını her yere temas edecek şekilde yufka ve kavurmaların üzerine ilave ediniz.
.Aynı şekilde kalan yufkalarla üzerlerini kapatıp,kalan tereyağı dökünüz.
.Rendelediğiniz kaşar peynirini ile kaplayıp,önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.
.Minik bir tavada bir çorba kaşığı salça,tereyağ ve toz kırmızı biberle sosunu hazırlayıp,fırından aldığınız 'lezzet şöleni' ile buluşturunuz!
Afiyet olsun..
PUM PUM ÇORBASI
52. TARİFİN ADI: PUM PUM ÇORBASI
GÖNDEREN :CAFE PEPELA
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
MALZEMELER
.8 yemek kaşığı mısır unu
.150 gram tereyağı
.200 gram kıyma (Kıyma kullanmayacaksanız pastırma veya sucuk.)
.1 litre et suyu + 1 bardak süt (Pastırma/sucukla yapacaksanız süt eklemeyiniz.)
.2 dilim ekmek
.2 dilim kaşar peyniri (opsiyonel)
.Tuz ve baharatlar
Hazırlanışı:
.Tencereye süt ve su karışımını alıp,8 yemek kaşığı mısır unu ekleyip orta ateşte kaynatınız.
.Ayrı bir tavada,tereyağı ile kıyma ve minik minik doğradığınız ekmekleri kavurunuz.Bu aşamada lezzet katması açısından nane,karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz.
.Kıymalı harcın yarısını çorba ile buluşturup,bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alınız.
.Kalan harcı da üzerine döküp,kaşar peyniri rendesi ile servis ediniz.
GÖNDEREN :CAFE PEPELA
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
MALZEMELER
.8 yemek kaşığı mısır unu
.150 gram tereyağı
.200 gram kıyma (Kıyma kullanmayacaksanız pastırma veya sucuk.)
.1 litre et suyu + 1 bardak süt (Pastırma/sucukla yapacaksanız süt eklemeyiniz.)
.2 dilim ekmek
.2 dilim kaşar peyniri (opsiyonel)
.Tuz ve baharatlar
Hazırlanışı:
.Tencereye süt ve su karışımını alıp,8 yemek kaşığı mısır unu ekleyip orta ateşte kaynatınız.
.Ayrı bir tavada,tereyağı ile kıyma ve minik minik doğradığınız ekmekleri kavurunuz.Bu aşamada lezzet katması açısından nane,karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz.
.Kıymalı harcın yarısını çorba ile buluşturup,bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alınız.
.Kalan harcı da üzerine döküp,kaşar peyniri rendesi ile servis ediniz.
KEREVİZLİ PIRASA ( BODRUM USULU)
51. TARİFİN ADI: KEREVİZLİ PIRASA ( BODRUM USULU)
GÖNDEREN : YILDIZ
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Malzemeler :
1 kg pırasa ve kereviz
veya ½ kg pırasa 1-2 adet kereviz
300 gr kuzu eti
1 bardak haşlanmış nohut
1 kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
tuz
Yapılışı :
Kuzu eti kuşbaşı doğranarak yumuşayıncaya kadar pişirilir...
Bu arada kereviz ( taze yapraklarınıda )ve pırasalar temizlenir ve doğranır .Burda pırasayı düz kesiyoruz verev değil sadece zeytinyağlı yaparken verev kesiyorum.
Yumuşamış eti zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğan ile soteleyip içine kerevizin küp küp kesilmiş kök kısmını ekleyip bir çaybardağı sıcak su ile 5 kadar pişirip salçasını ekliyoruz....
Biraz sotelendikten sonra nohut ve pırasalarıda ilave edip kararınca tuzunu ve üzerini geçecek kadar sıcak su koyup kısık ateşte pişiriyoruz......
Bir müddet dinlendirdikten sonra sıcak ve üzerine limon sıkarak servis ediyoruz........
Afiyet olsun.........
GÖNDEREN : YILDIZ
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Malzemeler :
1 kg pırasa ve kereviz
veya ½ kg pırasa 1-2 adet kereviz
300 gr kuzu eti
1 bardak haşlanmış nohut
1 kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
tuz
Yapılışı :
Kuzu eti kuşbaşı doğranarak yumuşayıncaya kadar pişirilir...
Bu arada kereviz ( taze yapraklarınıda )ve pırasalar temizlenir ve doğranır .Burda pırasayı düz kesiyoruz verev değil sadece zeytinyağlı yaparken verev kesiyorum.
Yumuşamış eti zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğan ile soteleyip içine kerevizin küp küp kesilmiş kök kısmını ekleyip bir çaybardağı sıcak su ile 5 kadar pişirip salçasını ekliyoruz....
Biraz sotelendikten sonra nohut ve pırasalarıda ilave edip kararınca tuzunu ve üzerini geçecek kadar sıcak su koyup kısık ateşte pişiriyoruz......
Bir müddet dinlendirdikten sonra sıcak ve üzerine limon sıkarak servis ediyoruz........
Afiyet olsun.........
11 Aralık 2010 Cumartesi
MEYVELİ MAYHOŞ BÖREK
50. TARİFİN ADI: MEYVELİ MAYHOŞ BÖREK
GÖNDEREN : MİNE
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Meyveli Mayhoş Börek
• 300gr – 400 gr kuşbaşı et
• 1 orta boy ayva
• 1 orta boy yeşil elma
• 1 orta boy portakalın suyu
• Tuz
• 2-3 adet yufka
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 2 çorba kaşığı + 1 fincan sıvıyağ
• 1 yumurta sarısı
Kuşbaşı etler olabildiğince ufak doğranır. 2 kaşık sıvıyağ ve 1 kaşık tereyağda kısık ateşte suyunu çekene kadar sotelenir.Kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış elma ve ayvalar eklenir. İyice çevrilir. Portakal suyu ve üzerini geçecek kadar ılık su eklenerek pişmeye bırakılır. Ben hazır üçgen kesilmiş yufka kullandım, biraz kalın olduğu için tek kat yaptım. İnce yufka varsa çift kat yapılabilir, yufka 8’e bölünür. 1 fincan sıvıyağ ve 1 fincan su karıştırılarak fırça yardımı ile üçgen yufkanın üzerine sürülür. Geniş kısmına 1 tatlı kaşığı etli karışımdan konur. Sigara böreği gibi sarılır. Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine konur. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
GÖNDEREN : MİNE
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Meyveli Mayhoş Börek
• 300gr – 400 gr kuşbaşı et
• 1 orta boy ayva
• 1 orta boy yeşil elma
• 1 orta boy portakalın suyu
• Tuz
• 2-3 adet yufka
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 2 çorba kaşığı + 1 fincan sıvıyağ
• 1 yumurta sarısı
Kuşbaşı etler olabildiğince ufak doğranır. 2 kaşık sıvıyağ ve 1 kaşık tereyağda kısık ateşte suyunu çekene kadar sotelenir.Kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış elma ve ayvalar eklenir. İyice çevrilir. Portakal suyu ve üzerini geçecek kadar ılık su eklenerek pişmeye bırakılır. Ben hazır üçgen kesilmiş yufka kullandım, biraz kalın olduğu için tek kat yaptım. İnce yufka varsa çift kat yapılabilir, yufka 8’e bölünür. 1 fincan sıvıyağ ve 1 fincan su karıştırılarak fırça yardımı ile üçgen yufkanın üzerine sürülür. Geniş kısmına 1 tatlı kaşığı etli karışımdan konur. Sigara böreği gibi sarılır. Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine konur. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
ÜÇ BİBERLİ ET
49. TARİFİN ADI: ÜÇ BİBERLİ ET
GÖNDEREN : BİRSEL VE İREM
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Malzemeler :
750 gr. jülyen usulü doğranmış kırmızı et
1 adet kırmızı dolmalık biber (California biberi)
1 adet sarı dolmalık biber (California biberi)
1 adet yeşil dolmalık biber
1 paket kültür mantarı
2 adet domates
1 adet büyük boy soğan
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, kekik
kaşar peyniri rendesi
Yapılışı :
Mantarlar yıkanıp, limonlu suda bekletilir. Sıvı yağ tencereye alınıp ısıtılır. Et de tencereye alınıp, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Önce yemeklik doğranmış soğan, sonra jülyen doğranmış biberler ve dilimlenmiş mantar eklenip kavurmaya devam edilir. Küp doğranmış domates ve dilimlenmiş sarımsaklar da eklenip, karştırılarak bir süre pişirilir. Sonra salça ve sıcak su eklenip, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve kekikle tatlandırılır. İsteğe göre bir fırın kabına dökülüp, üzerine kaşar serpilir ve kaşar eriyinceye kadar fırında pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır
GÖNDEREN : BİRSEL VE İREM
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Malzemeler :
750 gr. jülyen usulü doğranmış kırmızı et
1 adet kırmızı dolmalık biber (California biberi)
1 adet sarı dolmalık biber (California biberi)
1 adet yeşil dolmalık biber
1 paket kültür mantarı
2 adet domates
1 adet büyük boy soğan
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, kekik
kaşar peyniri rendesi
Yapılışı :
Mantarlar yıkanıp, limonlu suda bekletilir. Sıvı yağ tencereye alınıp ısıtılır. Et de tencereye alınıp, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Önce yemeklik doğranmış soğan, sonra jülyen doğranmış biberler ve dilimlenmiş mantar eklenip kavurmaya devam edilir. Küp doğranmış domates ve dilimlenmiş sarımsaklar da eklenip, karştırılarak bir süre pişirilir. Sonra salça ve sıcak su eklenip, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve kekikle tatlandırılır. İsteğe göre bir fırın kabına dökülüp, üzerine kaşar serpilir ve kaşar eriyinceye kadar fırında pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır
MANTI
48. TARİFİN ADI: MANTI
GÖNDEREN : AHSEN58
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
malzemeler
250 gr kıyma
1 adet soğan
tuz
biber
nane yoğurt
Hamuru için:
1/2 kg un
2 adet yumurta
tuz.su
Yarım kilo unu iki adet yumurta ve biraz tuz ile birlikte, katı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. iki parçaya ayırıp, yufka şeklinde açın ve küçük kareler şeklinde kesin.
Bu parçalara kıyma koyun, şekil verip, hamur parçalarını çok küçük olacak şekilde sıkın. Hazırladığınız mantıyı bir tencerede, tuz katılmış kaynar suda pişirin ve süzün. Üzerine salçalı sos ve sarmısaklı yoğurt ilave edip, servis yapın..
GÖNDEREN : AHSEN58
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
malzemeler
250 gr kıyma
1 adet soğan
tuz
biber
nane yoğurt
Hamuru için:
1/2 kg un
2 adet yumurta
tuz.su
Yarım kilo unu iki adet yumurta ve biraz tuz ile birlikte, katı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. iki parçaya ayırıp, yufka şeklinde açın ve küçük kareler şeklinde kesin.
Bu parçalara kıyma koyun, şekil verip, hamur parçalarını çok küçük olacak şekilde sıkın. Hazırladığınız mantıyı bir tencerede, tuz katılmış kaynar suda pişirin ve süzün. Üzerine salçalı sos ve sarmısaklı yoğurt ilave edip, servis yapın..
10 Aralık 2010 Cuma
PATLICAN KEBAP
47. TARİFİN ADI: PATLICAN KEBAP
GÖNDEREN : İNCİ YEMEK
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Patlıcan kebap için öncelikle et soteyi hazırlamamız gerekiyor.
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı dana eti
1 tane orta boy kuru soğan
2-3 tane küp doğranmış domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz,karabiber
1-2yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanması:
Etleri bir tencereye alın üzerine sıvıyağ ekleyin.Ateş üzerinde suyunu salıp çekinceye kadar kavurun,küp doğranmış soğanları ilave edin soğanlar sararmaya başlayınca salçalarını ve küp doğranmış domatesleri de tencereye ilave edin, çok kısık ateşte etler yumşayıncaya kadar pişirin.
Bu arada suyunu çekmişse çok az sıcak su ilave edebilirsiniz.
Etler pişedursun biz bu arada patlıcanları alaca soyalım yaklaşık 1 kg yeterli olacaktır.
fotoğrafda gördüğünüz şekilde veya başka şekilde :)orta kalınlıkda dilimleyin üzerine tuz serpin ki acısını çıkaralım.5-10 dakika sonra yıkayarak teflon tavada (ben üzerine fırça ile sıvıyağ sürerek kızartıyorum )önlü arkalı kızartalım.
pişmiş olan et soteyi fırın kabına dökelim üzerine kızarttığımız patlıcanları dizelim.Tepside yaklaşık iki su bardağı kadar suyu olmalı yemeğin yoksa suyunu verelim ve doğru önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirmeye,hazırlayacak olanlara kolaylıklar dilerim..
GÖNDEREN : İNCİ YEMEK
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Patlıcan kebap için öncelikle et soteyi hazırlamamız gerekiyor.
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı dana eti
1 tane orta boy kuru soğan
2-3 tane küp doğranmış domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz,karabiber
1-2yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanması:
Etleri bir tencereye alın üzerine sıvıyağ ekleyin.Ateş üzerinde suyunu salıp çekinceye kadar kavurun,küp doğranmış soğanları ilave edin soğanlar sararmaya başlayınca salçalarını ve küp doğranmış domatesleri de tencereye ilave edin, çok kısık ateşte etler yumşayıncaya kadar pişirin.
Bu arada suyunu çekmişse çok az sıcak su ilave edebilirsiniz.
Etler pişedursun biz bu arada patlıcanları alaca soyalım yaklaşık 1 kg yeterli olacaktır.
fotoğrafda gördüğünüz şekilde veya başka şekilde :)orta kalınlıkda dilimleyin üzerine tuz serpin ki acısını çıkaralım.5-10 dakika sonra yıkayarak teflon tavada (ben üzerine fırça ile sıvıyağ sürerek kızartıyorum )önlü arkalı kızartalım.
pişmiş olan et soteyi fırın kabına dökelim üzerine kızarttığımız patlıcanları dizelim.Tepside yaklaşık iki su bardağı kadar suyu olmalı yemeğin yoksa suyunu verelim ve doğru önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirmeye,hazırlayacak olanlara kolaylıklar dilerim..
ZERDE
46. TARİFİN ADI: ZERDE
GÖNDEREN : LEZZET ADASI
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Malzemeler:
Yarım su bardağı pirinç
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı safran
1,5 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı çamfıstığı
2 çorba kaşığı gülsuyu
Hazırlanışı: Yarım su bardağı pirinci ayıklayıp, bol suyla yıkayalım. Suyunu süzdükten sonra tenereye alalım. Üzerine 3 su bardağı su ilave edelim. Yumuşayana dek haşlayalım. Pirinçler yumuşadığında 2 su bardağı suyu tencereye aktaralım. 1 çorba kaşığı nişastayı çok az su ile ezip, topaksız bir kıvama getirelim. Safranı da çok az suyla bir taşım kaynatıp suyunu tencereye aktaralım. 2 su bardağı tozşekeri ve sulandırdığımız nişastayı azar azar ve sürekli karıştırarak, pirinçlerin üzerine ekleyelim. Ağır ateşte ve karıştırarak üzerin göz göz olana dek pişirelim. Hazırlamış olduğumuz bu tatlıyı kaselere dolduralım. Zerdenin üzerine kuşüzümü, çamfıstığı ve gülsuyu serperek dilediğimiz gibi süsleyelim. Soğuttuktan sonra servis yapalım.AFİYET OLSUN…
GÖNDEREN : LEZZET ADASI
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Malzemeler:
Yarım su bardağı pirinç
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı safran
1,5 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı çamfıstığı
2 çorba kaşığı gülsuyu
Hazırlanışı: Yarım su bardağı pirinci ayıklayıp, bol suyla yıkayalım. Suyunu süzdükten sonra tenereye alalım. Üzerine 3 su bardağı su ilave edelim. Yumuşayana dek haşlayalım. Pirinçler yumuşadığında 2 su bardağı suyu tencereye aktaralım. 1 çorba kaşığı nişastayı çok az su ile ezip, topaksız bir kıvama getirelim. Safranı da çok az suyla bir taşım kaynatıp suyunu tencereye aktaralım. 2 su bardağı tozşekeri ve sulandırdığımız nişastayı azar azar ve sürekli karıştırarak, pirinçlerin üzerine ekleyelim. Ağır ateşte ve karıştırarak üzerin göz göz olana dek pişirelim. Hazırlamış olduğumuz bu tatlıyı kaselere dolduralım. Zerdenin üzerine kuşüzümü, çamfıstığı ve gülsuyu serperek dilediğimiz gibi süsleyelim. Soğuttuktan sonra servis yapalım.AFİYET OLSUN…
HÜNKAR BEĞENDİ
45. TARİFİN ADI: HÜNKAR BEĞENDİ
GÖNDEREN : DENİZKAYRA
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Eti için:
1/2 kuşbaşı et
1 adet soğan
domates
Beşamel sos:
3/4 adet patlıcan
2 yemek kaşığı un
2yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Soğanları ince ince doğrayın biraz sıvıyağda soteleyin ve eti ekleyin.Eti iyice haşladıktan sonra domateside ekleyin..Tuz ve karabiberde ekleyin..
Bu arada patlıcanlarıda közleyin.Diğer tarafta tereyağı ve unu hafif pembeleşinceye kadar kavurun ve sütü ekleyin.Közlenmiş ve ince doğranmış patlıcanlarıda ilave edin.Beşamel sosun üzerine eti de ekleyip servis yapın.
GÖNDEREN : DENİZKAYRA
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Eti için:
1/2 kuşbaşı et
1 adet soğan
domates
Beşamel sos:
3/4 adet patlıcan
2 yemek kaşığı un
2yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Soğanları ince ince doğrayın biraz sıvıyağda soteleyin ve eti ekleyin.Eti iyice haşladıktan sonra domateside ekleyin..Tuz ve karabiberde ekleyin..
Bu arada patlıcanlarıda közleyin.Diğer tarafta tereyağı ve unu hafif pembeleşinceye kadar kavurun ve sütü ekleyin.Közlenmiş ve ince doğranmış patlıcanlarıda ilave edin.Beşamel sosun üzerine eti de ekleyip servis yapın.