Sayfalar
▼
7 Ocak 2015 Çarşamba
FIRINDA TAVUKLU PATATES
Günaydınlar. Bugün sizlerle klasik patatesli tavuk ile karşınızdayım. Ama bu sefer salça kullanmadım ve içine kuru kayısı da doğradım. Çok farklı enfes bir lezzet oldu. İçindeki kayısıyı deneme amaçlı az koymuştum ama bir dahakine sayısını arttıracağım. Yalnız yemeğin pişmiş halinin resmini çekmeyi aceleden unutmuşum. Kusura bakmayın. Ama süperdi ben diyim sizlere.:)) Ben miktar vermeyeceğim siz istediğiniz miktarda sebze kullanırsınız.
Malzemeler:
Tavuk baget
Patates
havuç
arpacık soğan
sarımsak
biber
5 adet kuru kayısı
Sosu için:
zeytinyağ
tuz
karabiber
kekik
köri
Yapılışı:
Patatesler soyulur ve elma dilimi şeklinde doğranır. Havuçlar, biberler de doğranır. Sarımsak ve soğanlar temizlenir. Kuru kayısı küp şeklinde doğranır. Sebzelerin hepsi tepsiye dizilir. Üzerine sos malzemeleri eklenir ve güzelce karıştırılır. Fırında kızarana dek pişirilir. Su eklemiyorum.
AFİYET OLSUN.
çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
YanıtlaSilçok seviyoruz tavugu bu şekilde.
afiyetle..
Ben de çok severim tavuğu her an yesem bıkmayacağım bir lezzet ellerine sağlık canım.
YanıtlaSiliyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSil