Sayfalar
▼
25 Nisan 2013 Perşembe
Şeker Tatlar Anneler Gününe Özel Kurabiye Seti Hediye Ediyor
şeker tatlar arkadaşımızın düzenlemiş olduğu bu muhteşem hediye setine bende katıldım. Sizlerde katılmak istemez miisinz?
17 Nisan 2013 Çarşamba
ALİ NAZİK
Geçenlerde yapmış olduğum hünkar beğendiden artan közlenmiş patlıcanı bu şekilde ilk kez yaptım ve çok güzel oldu. bayıldııımmm. Bu zamana kadar niye yapmadım diye kendime kızdım. Mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
Beğendisi için
600 g hazır kavanozda közlenmiş patlıcan
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Maydanoz
250 g orta yağlı kıyma
1 Adet soğan
1 Adet domates
1 Adet yeşil biber
3-4 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yapılışı:
Mevsiminde olmadığı için ben kavanoz kullandım. Tercih size kalmış. Patlıcanları incecik kıyın. Ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı karıştırın, yanmaz tavada patlıcanları ılıtın,ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırın, tuz ekleyin
Servis: Beğendiyi servis tabağına alın ,üzerine sıcak kıymadan ekleyin. Eğer kıymanız yağsız ise tereyağ ve pul kızdırıp ,üzerine gezdirin. Maydanoz ile süsleyin.
16 Nisan 2013 Salı
MAKARNA SALATASI
Oldukça pratik ve lezzetli bir salata. Özellikle gün ikramlarında çok leziz oluyor. Ben renkli burgu makarna ile yaptım rengarek renk cümbüşü olan bir salata oldu. Makarna çeşidi size kalmıştır. İsterseniz daha küçük boy makarna ile de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
1 paket renkli makarna
1 kavanoz garnitür
turşu
kırmızı biber
dereotu
yoğurt
mayonez
Yapılışı:
Makarna güzelce haşlanır, suyu süzülür, kızdırılmış 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ dökülür karıştırılır. Bu arada turşu küçük küpler şeklinde doğranır. Kırmızı biber doğranır. Dereotu doğranır. Bütün malzemeler makarna ile karıştırılır. Servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.
11 Nisan 2013 Perşembe
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
Buzlukta son kalan barbunya ile sebzeli tavuk sotenin yanına yaptığım zeytinyağlı barbunyam. Soğuk soğok limonlu ohhh mis mis.
Malzemeler:
Yeteri kadar barbunya
1-2 havuç
domates salçası
az biber salçası
zeytinyağ
limon
maydonoz
Yapılışı:
Babunyaları biraz haşlayın. Suyunu dökün. Bir tencerede zeytinyağında yuvarlak doğranmış havuçları soteleyin. içine salçaları ekleyin kavurun. Barbunya, su, ve tuzunu ve azda şeker ekleyip pişmeye bırakın. Son 5 dakika kala limonunu sıkıp kaynayınca altını söndürün. Maydanozla süsleyip soğuk soğuk servis yapın.
10 Nisan 2013 Çarşamba
SEBZELİ TAVUK SOTE
Günaydınlar günaydınlar efendim. Nasılsınız? Bugün karşınıza davet yemeklerinizi süsleyecek bence süper bir lezzet ile çıktım. Misafirim olduğu için tabakta sunumunu resimleyemedim. İnşallah bir dahakine. Yanına arpa şehriye pilavı ve buzlukta son kalan barbunya ile zeytinyağlı barbunyayı da pişiridim. mükemmel bir üçlü oldu. Hemen tariimize geçelim.
Malzemeler:
İstenilen kadar tavuk göğsü
3 adet kırmızı biber
3 -4 adet yeşil biber
3 adet havuç
3 adet kabak
2 adet kuru soğan
tuz, pulbiber,kekik, karabiber
zeytinyağ
Yapılışı:
Tavukları güzelce yıkadıktan sonra jülyen doğruyoruz. Bir kaba alıyoruz ve üzerine zeytinyağ, tuz, kırmızı biber, kara biber ekleyip karıştırıyoruz ve bu şekilde akşama kadar bekletiyoruz. bu kısmı sabahtan hazırlayıp dolaba koysanız daha iyi olur. Bu ara da diğer sebzeleri jülyen doğrayın. Kuru doğanı ay şeklinde doğrayın. Sonra dolaptan çıkarıp yağsız tavaya koyun ve harlı ateşte tavukları kızartın. Ayrı bir yere alın. Bu tavaya sebzeleri ekleyin. Sırasıyla havuç, soğan, yeşil ve kırmız biber, kabak ve sebzeleri kavurun. İndirmeye yakın tavukları da ekleyin şöyle bir karıştırın ve altını söndürün. İşte bu kadar. Bütün hepsi doğranmış bir şekilde hazır olduktan sonra yarım saatte yemek hazır olur. Ben hepsini sabahtan hazılıyorum.
AİYET OLSUN.