Sayfalar
▼
25 Kasım 2011 Cuma
YEŞİL ZEYTİNİN TATLANDIRILMASI
Hayırlı cumalar canım dostlarım. Biliyorsunuz dün misafirlerim vardı sizlere gelip yorum bırakamadım. Dün yapmış olduğum lezzetleri sizlerle en kısa zamanda paylaşacağım.
Yeşil zeytini ise, kırdığım günden beri hergün suyunu değiştirdim acı suyunu bıraktı. İlk günler sapsarı akan su en sonunda su renginde akmaya başladı. Zeytinin tadına baktığımda acılığının gittiğini görünce hemen tatlandırdım. özellikle ölçülü olarak yaptım ki sizlerle paylaşayım diye.
Malzemeler:
1 litre suya
1 çay kaşığı limon tuzu
1,5 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
İlk olarak kavanoza suyu doldurdum ki ne kadar ölçüde su alacağını anlayayım diye. Daha sonra bu suyu bir kaba boşalttım. Benim zeytin kavonozu 2 lt su aldı.
2 lt suya 2 çay kaşığı limon tuzu, 3 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyip karıştırdım. Siz yinede 3. kaşık tuzu yavaş yavaş tuzuna bakarak ekleyin. çok tuzlu olmasın. Tuz ayarı yemek tuzu ayarı kıvamında olmalı. karıştırılır, zeytnlerin üzerine dökülür. Ben üzerine limon dilimleyip koydum. Birkaç gün sonra hazır.
İşte bu kadar. Kendi ev yapımı katkısız yeşil zeytinlerim.
Kahvaltı tabağındaki soslu halinide sizlerle paylaşacağım. Nar ekşili soslu.
AFİYET OLSUN.
ozlemcigim cok guzel bir bilgi bu buradaki zeytinler de tatsiz tuzsuz oldugundan benim isime yarar.tesekkurler hayatim.guzel haftasonlari.
YanıtlaSilhımm nar ekşili sosu merakla bekliyorum zira eşim yeşil zeytin canavarı:DD
YanıtlaSilMerhaba canım hayırlı cumalar sevgiler :)
YanıtlaSilBen de zeytinimi kendim yaparım ,kendi ağaçlarımızdan toplarız Manisaya gittiğimiz de . :) çok da keyıflı oluyor gercekten ...afiyet olsun
YanıtlaSilhep bu güne kadar zeytini anne elinden yemiş biri olarak nasıl özendim tarifine canım bilemezsin:))
YanıtlaSilnar ekşili sosla hiç sunmak aklıma gelmedi bak..
bekliyorum sunumunu..
hayırlı ve bereketli cumalar canım..
bende kurdum yeşil zeytin çokda severim kırma zeytini ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler
verdiğin bilgi için teşekkürler cnm :) nar ekşili değişik olabilir
YanıtlaSilhttp://sonsuzdekorasyon.blogspot.com/
bir şişede zeytin benim vardı açtığımda daha acı idi geri zeytin yağına yatırdım bilmiyorum doğrumu yaptım:)
YanıtlaSilEve yapılan gibisi yok tertemiz ve katkısız..
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler canım
aaah ah biz de defalarca yapmamıza rağmen bir türlü istediğimiz şekilde bir tat elde edemedik inşallah bu yöntemde başarılı oluruz, ellerine sağlık =)
YanıtlaSilBloguma hoşgeldiniz özlem. Her zaman buyrun:)) Sevgiler.
YanıtlaSilbir insanın emeği ve sevgisi ile becerisini bir araya getirmesine,
YanıtlaSilçok tebrikler, afiyetle yensin denir !
harika .
özlemcim ellerine sağlık canım, benim zeytinlerde tatlanmayı bekliyolar açıklamaların ve bu güzel paylaşımın için sağol bitanem ALLAH razı olsun sağlıkla yemeyide nasip etsin canım
YanıtlaSilÖzlemcim bende böyle yapıyorum, çok güzel oluyor kendi yaptığımızı içimize sinerek yemek kadar güzeli yok. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSevgiler..
Bende zeytin yapma cabasindayim...dediginiz gibi 15 gün hergün olmak üzere suyunu degistirdim. Sonra tuzladim, limon tuzu da koydum ammma yaklasik 10 gün oldu henüz olmadi...balkonda bekletiyorum yani hab´va soguk acaba icerde mi tutmam lazim...?
YanıtlaSilsevgiler
zehra