Aslında bu tatllının adına süslü kemalpaşa desem daha doğru olurdu. görüntüsü ve lezzeti çok süper oluyor. yapımı çok basit. Kemalpaşalar üzerindeki tarife göre hazırlanır. Bir borcama dizilip soğumaya bırakılır. 1 paket krem şanti çırpılır. soğuyan kemal paşaların üzeri çay kaşığı yardımıyla içleri azıcık oyulur. Ortalarına ceviz ya da fındık yerleştirilir. Yine üstlerine krem şanti sıkılır. en son ise hazırlamış olduğumuz çikolata sosu gezdirilir. fıstık serpilir ve yemeye hazırdır.
yiyenler bir kemlapşa bu kadar değiştirilebilir diyor.
canım kemalpaşa kemalpaşa olalı bu kadar süslenmemiştir sanırım:))
YanıtlaSilellerine sağlık..
Offf offf canım ne yaptın sen ellerine sağlık
YanıtlaSilharika olmuş tabağı aldım kaçıyorum öptüm.
Ne kadar güzel olmuşlar. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyorlar.
YanıtlaSilİftarlık bir tane aldım haberiniz olsun.
Saygılar.
Kemalpaşayı hiç böyle denemedim,ellerine sağlık.Harika görünüyor.
YanıtlaSilsahur için poğaca getirdim,tatlı alıp gidiyorum..
YanıtlaSildenizcim,valla dediğim gibi süslü kemalpaşa bunlar.
YanıtlaSilderyacım, afiyet olsun hayattım.
fuat bey, afiyet olsun .
anneanneminyemekleri, mutlaka denemeni tavsiye ederim. gayet değişik bir sunum. yiyen ne olduğunu anlamıyor. mutlaka soruyor bu ne diye.
saniyecim, poğaça için teşekkürler iftarda yerim:) tatlı için sana afiyet olsun.
hepinize çok teşekkürler. iyiki varsınız. sizlerle kendimi hiç yalnız hissetmiyorum. bu zamana kadar böyle güzel bir dostluğu kaçırdığım için kendime çok kızıyorum. hayırlı ramazanlar, bereketli iftarlar.
özlem canım benim tarif yarın senin için yayında ortalama 6 kişiye yetecek ölçüler sen onu 1,5 kat artırarak yap olurmu çok öpüyorum....
YanıtlaSilbuna sadece kemelpaşa demek hafif kalır bu ne şıklık bayıldııımm nefis olmuş işte bende böyle seviyorum bu tatlıyı süslü püslü :))
YanıtlaSilsevgiler..
SA.Canım,ne güzel fikir değişiklerle dahada nefis olmuştur ellerine sağlık.A.E.O
YanıtlaSilhakikaten çok değişmiş :) ellerine sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık özlemcim gelin gibi süslemişsin canım afiyet şifa olsun inşlh.banada kaldımı???bitanede ben alayım sahurda yerim.
YanıtlaSilben ki kemalpaşa tatlısı sevmem ama bu sunumla bayılarak yemiştim (sibel ablan)canım öptüm ...
YanıtlaSilayyy sibel ablacım teşekkür ederim.
YanıtlaSilSevgili Özlem,
YanıtlaSilTam bir görsel şölen olmuş, ellerine sağlık :) Ne tür kemalpaşa tatlısı kullandığını fot. anlayamadım. Bu tatlılar Bursa Mustafakemalpaşa da üretilir, ben de orada yaşıyorum. Tatlının patenti ve üretimi sadece bizim ilçeye aittir ve kesinlikle taze peynirden üretilir. Aldığın kemalpaşa tatlı paketine baktığında üretim yeri farklı yazıyorsa ve tatlılar küçükse o zaman almak için bir kere daha düşün derim.
Sevgilerimle..
Güllaç için sorduğun soru; ben güllacı porsiyonluk tek tek hazırladım, büyük dikdörtgen borcama sıraladım ama tepsinin çok fazla önemi yok, tepsiye döşenmediği için.
Sevgilerimle, hayırlı cumalar, tanıştığımıza çok sevindim, artık sık sık ziyaretine gelirim:)
slm evet bencede bir kemal pasa bukadar deyisebilir, kemal pasayi taniyamadim ben:)
YanıtlaSilsaka bir yana gercekten cok güzel olmus ellerine saglik denemek istedigim tariflerin arasina girdi bile:)
merhaba yine ben geldim:) bugün bu tatliyi denedim ama daha tadina bakmak icin aksami bekliyorum. bende resimledim be tarifi senden aldigimi yazarak bloguma eklicem:)
YanıtlaSilRamazan bayraminiz ailece mübarek olsun