Sayfalar
▼
30 Temmuz 2012 Pazartesi
PATATESLİ PEYNİRLİ ÇITIR BÖREK
Bu muhteşem börekleri kardeşim yapmış ve sizler için güzelce resimlemiş. ben henüz yapma fırsatı bulamadım ama yedim. Çok hoşuma gitti ve kardeşim yaparken resimledi onun anlatımıyla sizlere sunuyorum. İftar ve sahur için çok güzel oluyor. Denemelisiniz.
Malzemeler:
1 kg yufka
2 sb süt
yarım sb sıvı yağ
Üzeri için:
galeta unu
içi:
1 kilo haşlanmış patates
peynir
tuz
karabiber
pulbiber
kimyon
maydanoz
yapılışı:
İç malzemesi güzelce katıştırılır.
yufkaları 8e bölüyoruz
bir kenara bir parça yufkayı alıp üzerine sıvıyağ ve süt karışımından sürüyoruz. üzerine bir yufka daha serip sos sürüyoruz .
içi koyup geniş sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra önce artan sosa sonra galeta ununa batırıp tepsiye diziyoruz.
180- 200 derecede fırında güzelce pişiriyoruz.
Özgecim ellerine sağlık çok güzel olmuştu. :))
Not: İç harcı arttığı için ilerleyen günlerde patates kroket tarifimi uygulayıp paylaşacağım.
Ve bu tarifimi http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ arkadaşımıza etkinliği için gönderiyorum. Kendisine kolaylıklar diliyorum.
28 Temmuz 2012 Cumartesi
GARNİTÜRLÜ TAVUK SOTE
İftar sofralarımız için yine çok şık bir yemek. yanında pirinç pilavı ve cacıkla süper oluyor.
Malzemeler:
tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
1 adet domataes
yarım kavanoz garnitür
biber salçası
zeytinyağ
tuz
karabiber
pul biber
Yapılışı:
İlk olarak soğanlar yemeklik doğranır zeytinyağında kavrulur. İçine salça eklenir, kavrulur. Yıkanmış ve küp küp doğranmış tavuklar eklenir kavrulur. Küp küp doğranmış domates eklenir kavrulur. Üzerine su eklenir çok fazla olmasın, baharatlar eklenir, tuzu atılır pişmeye bırakılır. çok sulu kalmasın benimki biraz suluydu siz isterseniz suyunu daha az bırakabilirsiniz.
Çok basit ve pratik bir yemek .
AFİYET OLSUN.
27 Temmuz 2012 Cuma
SADRAZAM LOKUMU
Baktım ki blogumda böyle lezzetli bir tarifi daha paylaşmamışım. Çok güzel lezzetli bir pastacıklar. mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
4 yumurta
4 kahve fiincanı şeker
3 yemek kaşığı süt
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
limon kabuğu rendesi
Kreması:
8 yemek kaşığı un
14 yemek kaşığı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
Dışı:
2 su bardağı ılık süt
2 su bardağı hindistan cevizi
muz
Yapılışı:
Yumurta ve şeker güzelce çırpılır. Diğer malzemeler eklenir çırpılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür kurutmadan pişirilir. Ilımaya bırakılır.
Krema için vanilya hariç bütün malzemeler karıştırılır, ocakta pişirilir. Altı kapatılır, vanilya eklenir ve 5 dakika çırpılır.
Ilıyan kekten dikdörtgenler kesilir. (Ben boyu 1,5 parmak eni 3 parmak olacak şekilde kestim. )Sonra tekrar 2 parçaya ayrılır. Kızaran taraf içi kısma alınır krema sürülür. Dilimlenmiş muz konulur. Rulo sarılır. Ilık süte batırılır, hindistan cevizine bulanır, yan yana dizilir. Hepsi bu şekilde yapılır. Dolapta 1 gece bekletilir. Ertesi günü muhteşem bir lezzet oluyor. Yumuşacaık kremalı muhteşem pastacıklar....
AFİYET OLSUN.
26 Temmuz 2012 Perşembe
PATATESLİ GÜL BÖREĞİ
İster sahur sofralarınız ister iftar sofralarınızı süsleyecek güzel bir börekle karşınızdayım. İsterseniz Hazırlayıp buzlukta pişereceğiniz güne kadar bekletebilirsiniz.
hemen geçelim tarife:
Malzemeler:
1 kilo yufka
3-4 adet patates
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
pul biber
kara biber
sıvıyağ
Yufkaları yağlamak için, sıvıyağ
Üzeri için, 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
İlk olarak iç malzemesi hazırlanır. Bunun için patatesler güzelce haşlanır. Kabuğu soyulur, çatalla ezilir ya da rendelenir.
Kuru soğan yarım ay şeklinde doğranır içine sıvıyağ konulur, ve soğanlar kavrulur. İçine salça eklenir kavrulur, patates eklenir, kavrulur. Altını söndürmeye yakın baharatlar eklenir, güzelce karıştırılır, altı söndürülür ve soğumaya bırakılır.
Yufkalar 4' e bölünür, üst üste konulur. herbiri çok olmamak şartıyla fırça ile yağlanarak, uç kısmına iç konur, rulo sarılır. Daha sonra kendi etrafında döndürülür, tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, fırında güzelce pişirilir.
AFİYET OLSUN.
Ve bu tarifimi çok güzel bir etkinliğe ev sahipli yapan http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ arkadaşımıza gönderiyorum. kendisine kolaylıklar diliyorum.
23 Temmuz 2012 Pazartesi
PATLICAN KEBABI ya da BELİ KIRIK
Hayırlı ramazanlar diyerek uzun zaman aradan sonra ilk postuma başlıyorum. Uzun zamandır görüşemedik. Çok yoğundum. Beni merak eden arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
Dün bu seneki Ramazandaki ilk iftara misafirlerim geldi. Güzel bir yemek, güzel bir sofra oldu. Çok şükür rabbime bu nimetleri bizlere nasip ettiği için.
Patlıcan kebabı yemeğimizin pişmiş haldeki resmini çekemedim telaştan. Valla çok güzel ve pratik bir yemek. mutlaka misaifirlerinize yapmanızı tavsiye ederim.
Malzemeler:
Kişi sayısına göre patlıcan
500 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
çok az biber salçası
kara biber
pul biber
tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzeri :
Çok az biber salçası
1 çay bardağı su
Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur, tam kesilmeden yuvarlaklar kesilir, bağlantı kopmayacak, tuzlu suda bekletilir.
Bu arada köftesi hazırlanır.
Bunun için soğan ve sarımsak yemeklik küçük doğranır. kıymanın üzerine eklenir. baharatlar, salça, zeytinyağ eklenir ve güzelce yoğrulur.
patlıcanların arasına köftelerden konulur. Yalnız burada önemli olan sakın bağlantıyı koparmayın. Aralara köfteler konulurken patlıcan bükülüyor. Hepsi böyle yapılır ve tepsiye dizilir. Üzerine domates halka halka dilimlenir, biber eklenir.
Ben bu şekilde hazırlayıp bekletiyorum buzdolabında. herhangi bir sorun olmuyor. Ben sabah yaptım akşam iftara yakın dolaptan çıkardın üzerine salçalı su gezdirdim ve fırında pişirdim. Fırında güzelce üzeri kızardı. Pişmiş halinin resimi yok kusura bakmayın. Tereddütsüz deneyin derim.
AFİYET OLSUN.
HAYIRLI RAMAZANLAR
Bu tarifimi İFTAR BEREKETİ etkinliğine ev sahipliği yapan http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ arkadaşımıza gönderiyorum. Kendisine kolaylıklar diliyorum ve bereketli olsun diyorum.
22 Temmuz 2012 Pazar
TEŞEKKÜRLER KOROPLAST
Geçen hafta içinde beni KOROPLAST ' ın göndermiş olduğu hediyeler beni çok mutlu ettim.
Teşekkürler KOROPLAST .