Sayfalar
▼
14 Şubat 2011 Pazartesi
AYVA TATLISI
Mutlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle bugünkü yazıma başlıyorum. Kusura bakmayın hakkınızı helal edin uzun zamandır sizleri ihmal ettim. Çok şükür aranıza döndüm.
Bu mübarek günde buluşmak ne kadar güzel. Kandiliniz mübarek olsun. Dualarımız kabul olsun inşallah.
Ve bu tarifimi beni sevgiliye özel etkinliğine davet eden arkadaşım balpare ' ye gönderiyorum ve kendisine kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler:
4 adet ayva
her bir yarım ayva için 2 yemek kaşığı şeker
çok az kırmızı gıda boyası
Kreması:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Yapılışı:
Ayvaların kavukları güzelce soyulur tencereye koyulur üzerlerine 2' şer yemek kaşığı şeker eklenir ayvaların yarısına gelecek kadar su koyulur, gıda boyası eklenir ve ayvalar pişmeye bırakılır. Piştikten sonra servis tabağına yerleştirilir.
Bu arada krema hazırlanır. Krema malzemeleri tencereye koyulur kaynayana dek karıştırılır. Altı söndürülür ve ılıyınca ayvaların ortalarına doldurulur. Soğuyunca servis yapılır. Üzeri fıstık ya da fındıkla süslenir.
AFİYET OLSUN.