31 Aralık 2014 Çarşamba

FIRINDA KÖFTELİ PATLICAN


Günaydınlar. Ben patlıcanın her halini çok severim. Yazın patlıcanları kızartıp buzluğa koymuştum. Buzluğu açtım ve ne pişirsem diye düşünürken aklıma bu yemek düştü ve hemen yaptım.  Ve ben bu yemeğe kızarmış patatesi de yakıştırdığım için patates de kızarttım. Yanında domatesli pirinç pilavı. En çok sevdiğim pilav çeşididir. Ankara' ya ailemin yanına ne zaman gitsem ilk gittiğim gün annem mutlaka DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI yapar. Annem süper yapar. Bende ondan öğrendiğim şekilde onun gibi olmasa da yapıyorum işte.
Daha önce paylaşmış olduğumhttp://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/2013/08/domatesli-pirinc-pilavi.html bakmak isterseniz buyrun efendim.

29 Aralık 2014 Pazartesi

1 KURABİYE


Günaydınlar. Mutlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle birlikteyiz. bugünkü kurabiyelerimiz yine doğum günü menüsünden. hamuru çok güzel oldu. kıyır kıyır, 1 hafta da tazeliği bozulmadan kalan bir kurabiye oldu. Biz "1" ve "adam" şeklinde şekillendirdik, çeşitlilik size kalmıştır.

25 Aralık 2014 Perşembe

TAVUKLU MAKARNA SALATASI



Yine doğum günü menümüzden devam edelim istedim. Oldukça bereketli lezzetli bir salata.


23 Aralık 2014 Salı

GALETA UNLU ÇITIR BÖREK



Günaydınlar. Doğum günü menümüzdeki lezzetlerden devam edelim. Harika çıtır çıtır bir börek.
Masamıza bakmak isterseniz buyrun http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/2014/12/yegenim-goktug-un-1-yas-gunu-kutlamasi.html

19 Aralık 2014 Cuma

YEĞENİM GÖKTUĞ' UN 1 YAŞ GÜNÜ KUTLAMASI


Günaydınlar. Bugün sizlerle yeğenim Göktuğ' un 1. yaş günü kutlaması menüsünü paylaşıyorum. Hepsi birbirinden harikaydı. Menüde bulunan lezzetlerin malzeme ve yapılışlarını ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağım. Takipte kalın derim.

10 Aralık 2014 Çarşamba

MAYDANOZ SALATASI


Çok pratik. Hem kahvaltı sofralarınız için hem akşam yemeğinde hem de et yemeklerinin yanında oldukça sağlıklı bir salata.

9 Aralık 2014 Salı

TEŞEKKÜRLER ŞEKERCİTY



Bu güzel çikolata ve şekerlemeleri gönderen http://www.sekercity.com/ ' a çok teşekkürler. Hepsi birbirinden lezzetliydi.

8 Aralık 2014 Pazartesi

MISIRLI KAŞARLI PATATES PÜRESİ (FIRINDA)


Günaydınlar. Patates püresini hazırladıktan sonra fırına verdim. Harika oldu. Birde böyle deneyin derim. Et yemeklerinin yanına çok yakışan enfes bir lezzet.

5 Aralık 2014 Cuma

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ


Günaydınlar. Bugün ilk defa pişirdiğim ve pişirilecekler listesine eklediğim bir lezzetle sizlerleyim. Kerevizin hep salatasını yapardım ama bu sefer portakallı yapayım dedim. Ve enfes bir lezzet ortaya çıktı. Kokusu falan kalmıyor. Mutlaka deneyin derim.


3 Aralık 2014 Çarşamba

1 Aralık 2014 Pazartesi

YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI




Günaydınlar Sağlıklı huzurlu ve mutlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle. Bugünkü yemeğimizi ben çok severim. Özellikle yemeği tabağa koyduğumda yumurtalı kısımlarını yemek çok hoşuma gidiyor. Ben miktarlarını yaptığım ölçüde yazıyorum siz artırabilir ya da azaltabilirsiniz.