29 Mayıs 2012 Salı

KARNIYARIK


Malzemeler:
6 adet patlıcan
2 adet patates
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber
Maydonoz

Üzeri:
domates
biber
sulandırılmış salçalı su

Kızartmak için:
sıvıyağ

Yapılışı:

İlk olarak patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlu suda bekletilir. Patatesler soyulur, yuvarlak dilimlenir. Kızartılır. Patlıcanlar kurulanıp kızgın yağda kızartılır. Fırın tepsisine dizilir.
Kıyma güzelce kavrulur, içine yemeklik doğranmış soğan , biber eklenir, kavrulur. salça eklenip kavrulur. Domatesler kabukları soyulup küp küp doranır ve harca eklenir. Biraz pişince bahartalar eklenir, altı söndürülür. Maydonoz ince ince doğranır eklenir, karıştırılır.

Patlıcanlar ortadan kesilir, iç harç ile doldurulur. Üzerleri kızarmış patates, domates, biber ile süslenir.
Sulandırılmış salçalı su eklenir. Fırında güzelce pişirilir.

AFİYET OLSUN.


25 Mayıs 2012 Cuma

SAKIN ANLAŞMAYIN!!!!!!!


Hayırlı cumalar sevgili dostlarım. Sizlere bir uyarıda bulunmak istiyorum. http://www.hediyecekilisleri.com/ isimli adres benimle anlaşma yaptı. Reklamları paylaştığım takdirde haftalık belli bir ücrete anlaşmıştık. Hatta hala gönderdiği mailler bile duruyor. Reklamalarını yayınladım. Ücret göndermeye dair tık yok. Sürekli mail atıyorum cevap vermiyor. Yaklaşık 3 aydır bekliyorum tekrar dönmesini fakat ne döndü ne paramı gönderdi. Aslında benim için önemli olan para değil fakat yaptığı bu sözünde durmazlık benim canımı sıkıyor.
Sizlerde sakın bu adresle http://www.hediyecekilisleri.com/ anlaşma falan yapmayın. Ben düştüm siz düşmeyin.

18 Mayıs 2012 Cuma

YİNE MİLFÖY YİNE LEZZET


Günaydınlar efendim. Hayırlı cumalar diyerek bugünkü yazıma başlıyorum. Gelen misafirlerime milföy hamuru ile yaptığım lezzetli böreği sizlerle paylaşmak istedim. Valla hem prati hemde çok güzel oluyor. Birde akşamdan yapılıp dolaba konulup ertesi günü gelecek misaif için pişirilebilir. Klasikliğin dışında. Daha öncede sizler için  zeytinli simit  tarifimizi yayınlamıştım. Oda süper oluyor.

Malzemeler:
Milföy hamuru
un
merdane

İçi:
peynir
maydonoz

Üzeri:
yumurta sarısı

Yapılışı:
Milföyler buzluktan çıkarılır, erimesi beklenir. Unla büyütülür, iç malzeme konulur, rulo sarılır, 2 yada 3 parmak eninde dilimlenir. Tepsiye dizilir. Hepsi bitince istenirse bu şekilde dolaba kaldırılıp misafirlerin gelmesine yakın sıcak sıcak pişirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, fırında pişirilir.

AFİYET OLSUN.

Ve bu lezzetimizi beni Milföy etkinliğine davet eden arkadaşım http://yemegedairhersey.blogspot.com/   gönderiyorum. Kendisine kolaylıklar diliyorum.

17 Mayıs 2012 Perşembe

İNCİRLİ TATLI


Bugün muhteşem bir tatlıyla karşınızdayım. Çok hafif oluyor. Dün gelen misafirlerime yaptım ve kalan son dilimin resmini çekebildim.

Malzemeler:
10 adet kuru incir
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu

Şerbeti:
1,5 su bardağı su
1/2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı granül kahve

Muhallebisi:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 litre süt

Yapılışı:
İlk olarak şerbet ocağa konur, kaynatılır. Ve soğumaya bırakılır.
Hamuru için, incir 10 dakika ılık suda bekletilir ve robotta çekilir. Yumurta bir kapta şekerle çırpılır. İçine ceviz içi, incir eklenip karıştırılır. İçine un, kabartma  tozu eklenip karıştırılır. Yağlanmış yuvarlak boy borcama dökülür, fırında pişmeye bırakılır. Bu arada muhallebi malzemeleri ocağa konur karıştırılarak pişirilir. Ve soğumaya bırakılır.
Fırından çıkan hamura 5 dakika sonra soğuk şerbet dökülür. Muhallebi üzerine dökülür, soğumaya bırakılır. 1 gece dolapta beklerse daha güzel oluyor. Ertesi günü üzerine tarçın serpilerek servis yapılır.

AFİYET OLSUN.

16 Mayıs 2012 Çarşamba

ISPANAKLI BÖREK


Günaydınlar. Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Dün blogumda yayınlamak için ıspanaklı börek yaptım tavada pişen şekliyle. kepekli unla yaptığımda lezzetine doyum olmadı valla. yanında çay ve zeytinle süper gitti. Hadi ıspanak mevsimi bitmeden doğru mutfağa koşun.

Malzemler:
Kepekli un
Su
Tuz

İçi:
1 bağ ıspanak
2 adet kuru soğan
sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
karabiber

Yapılışı:
Un miktarını vermedim. Siz kendiniz ayarlatın. Fakat ben 3 tas un kullandım. Un, su, tuz ile yumuşak bir hamur yoğurulur. Bezelere ayrılır. Mandalina büyüklüğünde olsun.

İçi hazırlanır. Bunun için, ıspanaklar güzelce yıkanır, suyu süzülür. Ve doğranır. Kuru soğan yemeklik doğranır ve yağda kavrulur. Üzerine salça eklenip, kavrulur. Ve doğranmış ıspanakların üzerine sıcakken eklenir, baharatlar eklenir, güzelce karıştırılır.


Yapılan bezeler açılır, üzerine harç konulur, D şeklinde kapatılır. Kenarları kesilir.


Teflon tavada arkalı önlü yağsız olarak pişirilir. Ben hepsi bitene kadar pişenleri sofra bezine sarıyorum.  Bitene kadar sıcak oluyor.


AFİYET OLSUN.

15 Mayıs 2012 Salı

TEŞEKKÜRLER PORSELEN DEMLİK


71. Porselen demlik etkinliğindeki ev sahipliğimden dolayı PORSELEN DEMLİK beni bu güzel porselen demlikle ödüllendirmiş. Çok teşekkürler porselen demlik. Çok teşekkürler gelibolu17.

11 Mayıs 2012 Cuma

TEŞEKKÜRLER GELİBOLU-17


Bugün o kadar çok mutluyum ki anlatamam. Beni çok sediğim ve bu sıcak ortamdan tanıdığım sevgili ablam gelibolu17 aradı. Beni merak etmiş. Telefonda o sıcacık sesini duyunca o kadar mutlu oldum ki anlatamam. İyiki bu blogumu açmışım ve iyiki seni tanımışım ablacım.

Birde bana sürekli yorum bırakan çok değerli bir arkadaşım daha var. o da beni çok merak etmiş. bir-kase-lezzet. canım dostum sanada çok teşekkür ederim. yorumların beni çok rahatlatıyor.

İYİKİ VARSINIZ.