29 Aralık 2011 Perşembe

ETİMEK TATLISI


Merhabalar. Dün bir çekiliş sonucu hediye kazandım fakat olmadı. Neyse diyorum sadece.

Şimditatlı yiyelim tatlı konuşalım. Bu muhteşem tatlı son dakika gelecek misafiler için kaçınılmaz bir lezzet. Hem sütlü hem şerbetli uyum harika.

Malzemeler:
1 paket etimek

Şerbeti:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı kaynar su

Kreması:
5 su bardağı süt ( 200 ml' lik bardakla)
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı n
1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Yapılışı:
Şeker tencereye konulur ve erimeye bırakılır yani karamelize olmalı. Şeker eriynce kaynamış su eklenir. Tamamiyle eriyince ocak söndürülür. İsterseniz bu şrbeti şekeri karamelize yapmadan normal şerbet gibi yani şeker ve su ocağa konulup kaynatılarak yapılan şerbet şeklinde de yapabilirsiniz.
Etimekler borcamadiilir. Ben kare borcam kullandım. Üzerine hazırlanmış şerbet dökülür.
Sonra krema hazırlanmaya başlanır. Tencereye krema için gerekli malzemeler konulrak karıştırarak pişirilir. Kıvamı alınca ocak kapatılır. Ve etimeklerin üzerine dökülür.
Soğuyunca üzerine çırpılmış şanti sürülür. Şanti isteğisize kalmış. Ben şantisiz bu şekile yaptım. İki türlüde çok güzel oluyor. Tercih sizlerin.
AFİYET OLSUN.

Bu tarifimi gelibolu17 ' nin hazırladığı "Çay Kahve bahane" etkinliğine ev sahipliği yapan anneminkiziyim ' a gönderiyorum.

28 Aralık 2011 Çarşamba

HEDİYE ÇEKİLİŞİ

Yürüyen kurabiye arkadaşımızın hediye edeceği birbirinden güzel hediyeler için TIK.

Yağmurun modası arkadaşımızın hediye edeceği birbirinden değerli güzel hediyeler için TIK .

Elifin Defteri arkadaşımzın bizler için hazırlamış olduğu mutfak önlüğü, kurabiye kalıpları ( oh oh ne güzel  ) için TIK .

SOSLU LAHANA SARMASI



malzemeler:

1        adet orta boy lahana

içi:

200g kıyma

2 büyük baş kuru soğan

yarım demet maydanoz

yarım demet nane

2 su bardağı pirinç

3 adet domates ( isteğe bağlı)

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

tuz

karabiber

pulbiber

1 çay bardağı zeytinyağı

ayrıca:

yarım çay bardağı zeytinyağı

yarım yemek kaşığı biber salçası

limon suyu

5 diş sarımsak

hazırlanması:

 Lahanayı yaprak yaprak ayırın.

Derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. Kaynayan suda lahanaları 2-3 dakika bekleterek haşlayın. Daha sonra bunları süzgece alıp soğumaya bırakın. Bu arada diğer malzemeleri karıştırıp dolmanın içini hazırlayın.  Lahananın yapraklarındaki sert damar kısmını bıçakla kesin. Bu kısımlarla turşu yapılabilir. Ben yaptım bunu da sizlerle paylaşacağım. Yapraklardan bir avuç büyüklüğünde parçalar alıp iç malzeme konulur ve güzelce sarılır. tüm sarmaları tencereye dizin. Üzerine su ekleyip pişmeye bırakın. Ayrı bir sos tenceresinde yarım çay bardağı zeytinyağını kızdırın içine salçayı ekleyip kavurun. İçine dövülmüş sarımsak limon suyu ekleyip 1- 2 taşım kaynatın. Sarmanın altını söndürmeye son 5 dakika kala sosu ekleyip üzerine nane serpip ocağı kapatın işte bu kadar.
Bu tarifimi gelibolu17 ' nin hazırladığı Çay,Kahve Bahane" etkinliğine ev sahipliği yapan anneminkızıyım ' a gönderiyorum.


27 Aralık 2011 Salı

TAVUK SUYU İLE YAPILAN MERCİMEK ÇORBASI


Bu soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak sıcacık şifa kaynağı olan bir çorbaya ne dersiniz?

Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet havuç
1 adet patates
1 yemek kaşığı un
biber salçası
limon suyu
5 su bardağı tavuk suyu
Didiklenmiş tavuk
1 yemek kaşığı zeytinyağ

1 yemek kaşığı terayağ,
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı:
Tencereye yağ ve un koyulur unun kokusu çıkana dek kavrulur. Renginin kırmızı olmasını isterseniz biraz salça eklenip kavrulur. Üzerine tavuk suyu, didklenmiş tavuk, mercimek, rendelenmiş havuç, rendelenmiş patates eklenip mercimekler pişirilmeye bırakılır.  Ayrı bir tavada terayağ kızdırılır nane ve kırmzı pul biber eklenip kızdırılır, çorbaya ilave edilir. Limon suyu işe ekşiliği ayarlanır. Tuzu ayarlanır. Ocak kapatılır ve çorbamız hazırdır.
Su miktarı mercimek patates durumuna göre değişebilir ilave edebilirsiniz.

26 Aralık 2011 Pazartesi

TAVA BÖREĞİ ( OCAKTA PİŞEN )


Bugün sizlere yine çok kolay bir börek tarifi vereceğim. Elektrikler gitti misafir gelecek eyvah sakın korkmayın hemen tava böreği yapıp ocakta pişirin yanına birde tencerede kek  yaparsanız çay hazır olana dek börek de kek de hazır olur.
Benim buzluğumda hazrı halde kavulmuş kıyma bulunur. sizlerede tavsiye ederim.

Malzemeler:
3 yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta

İçi:
kıymalı harç ya da peynirli ya da sucuklu-kaşarlı ya da size kalmış

Yapılışı:
Süt, sıvıyağ, yoğurt, yumurta karıştırılır. Büyük bir tava yağlanır, 1. yufka kenarlardan taşacak şekilde tavaya serilir. Sostan gezdirilir. 2 '. yufka didiklenir üzerine, yine harç gezdirilir. Üzerine iç harç konulur, 3. yufka küçük küçük didiklenir, iç harcın hepsi dökülür. Ben iç malzemesi olarak kıymalı yaptım . Yufkanın tavadan sarkan kısımları üzerine kapatılır, kısık ateşte pişirilir.
Aceleden tavadaki resmini çekmeyi unutmuşum.
AFİYET OLSUN.

Tarifimi beni "Çay kahve bahane" etkinliğine davet eden arkadaşım annemin kızıyım ' a gönderiyorum. Kendisine kolaylıklar diliyorum.

24 Aralık 2011 Cumartesi

İĞNE OYALARIM - 3

HEDİYE ÇEKİLİŞİ



Arkadaşımız elisidefteri  ' nin düzenlemiş olduğu hediye çekilişine bende katıldım . Sizlerde katılmak istemez misiniz hadi durmayın hemen tıklayın . 

İĞNE OYALARIM - 2


Yine sipariş üzerine yapmış olduğum iğne oyası yazma. Nasıl beğendiniz mi?


Daha devamı gelecek.

İĞNE OYALARIM - 1


Sipariş üzerine yapmış olduğum iğne oyalarım. Nasıl beğendiniz mi?

23 Aralık 2011 Cuma

İŞTE TÜM TÜRKİYE' NİN MERAKLA BEKLEDİĞİ TARİF


Son zamanlarda herkesin konuştuğu hatta Obama’nın hanımının bile merak ettiği tarif; Pınar Labneli!
Herkes bu tarifi merak ediyor, lezzeti dünyanın bir ucuna yayılıyor.

Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta’nın tarifini http://www.facebook.com/PinarLabne  adresinden öğrenebilirsiniz.

Diğer Pınar Labne’li tarifleri herkesten önce öğrenmek için sayfayı takip etmeyi unutmayın!

AŞURE


Hayırlı cumalar diyerek bugünkü yazıma başlıyorum. Ben hala iyileşemedim boğazlarım çok kötü. Baktım ki iyileşemiyorum dün aşuremi yaptım. Dağıttım. Afiyetle yedik. Çok şükür Allahıma ki aşurem güzel oldu ve çok beğenildi. Bu sefer üsütünü çok fazla süsleyemedim.  Daha önceki aşure tarifimi uyguladım fakat bu sefer
1/2 su bardağı nohut yerine 1 su bardağı nohut, 1/2 su bardağı kuru fasulye yerine 1 su bardağı kuru fasulye, 2 su bardağı aşurelik buğday, 100 gram kuru kayısı, 100 gram kuru üzüm kullandım. Diğer ölçüler daha önceki vermiş olduğum tarifle aynıdır.
Dediğim gibi şeker miktarını artırabilirsiniz.
Tarifi daha önce yazmış olduğum için linkini ekliyorum.

22 Aralık 2011 Perşembe

AKSU VİTAL ve MARİFETANE İŞBİRLİĞİYLE HARİKA BİR ÇEKİLİŞ.


Aksu Vital ve Marifetane işbirliği ile harika bi çekiliş var arkadaşlar . Son gün 27 Aralık. Katılmak için sevgili arkadaşım marifetane bloguna gidiyoruz.

21 Aralık 2011 Çarşamba

AYVA REÇELİ



Hadi bakalım ayva mevsimi bitmeden mutfağa koşup ayva reçeli yapmaya.
Ben ilk defa yaptım ve kahvaltılarımızı süsleyen muhteşem bir reçel oldu. Ben rendeleyerek marmelat şeklinde biraz sulu olarak yaptım. Yapmak isterseniz mutlaka deneyin derim.

Malzemeler:

1 kilo ayva

1 kilo şeker

yarım limon suyu

ayva çekirdekleri

Yapılışı:

Ayvaların kabukları soyulur ve güzelce rendelenir, tencereye koyulur. Üzerine ayvanın çekirdekleri, ve şeker eklenir, 1 gece bekletilir.

Ertesi gün tencereye 1 su bardağı kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Kıvam alınana dek kaynatılır. Ocaktan indirmeye yakın limon suyu eklenir.

 Ocak söndürülür. Soğumaya bırakılır. Soğuyunce kavanoza konulur, kahvaltı tabağına konulur ve afiyetle yenir. 

20 Aralık 2011 Salı

BATON KEK KALIBINDA PEYNİRLİ KEK


Günaydınlar. Bir kaç gündür bloguma giremedim biraz rahatsızdım. Bugün kendimi biraz iyi hissedince hemen ilk işim bloguma girip yenilemek oldu.
Bugün sizlerle peynirli kekimi paylaşmak istedim sabah çayınızın yanına şöyle bir dilim almaz mısınız?

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı erimiş margarin + sıvıyağ karışımı
3 - 3.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2,5 çay kaşığı tuz
150 gram peynir
biraz maydonoz
biraz dereotu

Yapılışı:
Yumurta, yağ, yoğurt karıştırılır. Diğer malzemeler eklenerek çok koyu olmayan kıvamda bir karışım hazırlanır. Unu birden dökmeyin kontrollü olarak ekleyin.
Ben baton kek kalıbında peynirli keki çok severim. Bu nedenle baton kalıbımı kullandım.

Kalıp yağlanır, harç dökülür. 160 derecede fırında yaklaşık 30- 40 dakika pişirilir. yanında da sıcacık bir çay oh mis gibi.

AFİYET OLSUN.

Ve bu tarifimi beni etkinliğe davet eden annemin kızıyım arkadaşıma gönderiyorum. kendisine kolaylıklar gelsin bol katılımlı bir etkinlik olsun inşallah.

15 Aralık 2011 Perşembe

ÇAY, KAHVE BAHANE ETKİNLİĞİ - SON

Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 16 ARALIK-1 OCAK tarihleri arasında

http://anneminkiziyim.blogspot.com/ arkadaşımız ev sahibeliği yapacaktır...

Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...

Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız....

“Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!”

Muhammed Mustafa (s.a.v)

Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :)

Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Anneminkızıyım a gönderiyorum yazıp arkadaşımıza haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp

http://anneminkiziyim.blogspot.com/ adresinde yayınlayacaktır :)

Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

Şimdiye kadar tarif gönderen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum sevgilerimi gönderiyorum,yepyeni ve güzel tariflerinizle yeni ev sahibemizide yalnız bırakmayacağınızı ümid ediyorum...

Bir önceki ev sahibemiz olan sevgili YEŞİL MUTFAK (ÖZLEM)'e çok teşekkür ediyorum,ellerine emeklerine sağlık...

Bir önceki ev sahibemiz olan sevgili ÇAÇARONBLOG'a çok teşekkür ediyorum,ellerine emeklerine sağlık...

Selamlar,sevgiler...

ÇAY KAHVE BAHANE ETKİNLİĞİ


Evet bir etkinliğimiz daha bitmiş bulunmakta. Canım ablalarım , arkadaşlarım hepinize etkinliğe davetimi kabul edip katıldığınız için çok teşekküler ederim. Sayenizde bol katılımlı çok güzel bir etkinlik oldu. Hep böyle birlikte dostluk içinde olalım.

ALMAN PASTASI

120. TARİFİN ADI : ALMAN PASTASI
GÖNDEREN: YEŞİL MUTFAKTAN TARİFLER

Etkinliğin son tarifide benden gelsin istedim.

Malzemeler:
1,5 çay bardağı şeker
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çay bardağı un

Kreması:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 çay bardağı şeker
vanilya
İsteğe bağlı olarak muz

Üzeri:
Pudra şekeri

Yapılışı:
İlk olarak kek hazırlanır. Ben keki sabahtan hazırlayıp iyice soğuyup dinlenince akşam kreması ile şekillendiriyorum ve 1 gece dinlendiriyorum.
Yumurta ve şeker çırpılır. Diğer mazlmelerde eklenip güzel bir kek hamuru hazırlanır. Yuvarlak kelepçeli altına yağlı kağıt serilir ve fırında pişirilir. Dinlenmeye bırakılır.
Bu arada krema hazırlanır. Bunun için bütün malzemeler çırpılıp ocakta pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Kek ikiye bölünür. Süt ile ıslatılır. Üzerine kremanın hepsi yaılır, üzerine dilimlenmiş muz da konulabilir. Diğer yarım kekde üzerine konulur. Üzerine pudra şekeri serpilir. İşte bu kadar .
Not: Eğer kekinize portakal kabuğu rendesi koymuşsanız kekinizi süt yerine portakal suyu ile ıslatmanınızı tavsiye ediyorum.
Etkinliğin son tarifide benden gelsin istedim.

PATATESLİ ÇÖREK

119. TARİFİN ADI : PATATESLİ ÇÖREK
GÖNDEREN : HANDANİSTAN

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı maya
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • yeterince un
  • İç malzemesi için patates ve isteğe göre baharatlar ve biraz zeytinyağı

Hazırlanışı

  • Maya ılık suda eritilir, tozşekerle birlikte diğer malzemeler 1 yumurta sarısı hariç karıştırılır, ele yapışmayacak bir hamur elde edilir. Hamur mayalandırılır patatesli karışım konan hamur yuvarlak kapatılır ters çevrilip tepsiye dizilir yumurta sarısı sürülerek pişirilir.

14 Aralık 2011 Çarşamba

ÇİÇEK BUKETİ KURABİYE

118. TARİFİN ADI : ÇİÇEK BUKETİ KURABİYE
GÖNDEREN : NERGİS MEVSİMİ

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

Malzemeler:

  • 200 gr margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 3/4 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı süt
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:

  • Oda sıcaklığındaki margarin pudra şekeri ile krema haline gelene kadar çırpılır.
  • Önce sıvı sonra katı malzemeler eklenip hamur yapılır.
  • Streç filmle sarılan hamur yarım saat kadar dinlendirilir.
  • İki parçaya ayrılan hamur unlanmış tezgahta yarım santim kalınlığında merdane ile açılır.
  • Kurabiye kalıpları ile kesilip,tam ortalarına çöp şişler geçirilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine birbirlerine değmeyecek şekilde dizilir.
  • 180 C fırında 15 dakika kadar pişirilir.
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra royal ıcıng ile çiçek şeklinde süslenir.
  • El değmeyecek bir yerde 5-6 saat kuruması için bekletilir.
  • Kurabiyeler kuruduktan sonra tül ve kurdela ile bağlanarak çiçek buketi haline getirilir.

Royal ıcıng malzemeleri:

  • 1/2 yumurta akı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3-4 damla limon suyu
  • Renklendirmek için gıda boyası
Royal ıcıng yapılışı:

  • Yumurta akı ile pudra şekeri mikser yardımıyla beyazlaşıp pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpılır.
  • Birkaç damla limon suyu eklenir.
  • Kullanılacak renk sayısı kadar ayrı kaplara ayrılır.Her kaba istenen renkten gıda boyası eklenip karıştırılır.Çok az boya renklendirmek için yeterli olduğundan kontrol edilerek eklenir.
  • Kuruyup kullanımının zorlaşmaması için üzeri kapatılarak kullanılmalıdır.
  • İstenen renkler elde edildikten sonra ucu çok az kesilmiş küçük bir naylon poşete veya yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurulan renkli royal ıcıng ile kurabiyelerin kenarına kontur çekilip içi doldurulur.

BÖREKLER

117. TARİFİN ADI : BÖREKLER
GÖNDEREN : TAKICI KIZIN MUTFAĞI

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

2 ADET YUFKA
50 GR MARGARIN
1 CAY BARDAGI SIVIYAG
1 SU BARDAGI SU
İLK YUFKANIN UZERINE YAGLI SULU KARISIMI SURUYORUZ.2 YUFKAYI ONUN UZERINE KOYUYORUZ.TEKRAR SULU KARISIMI SURUP,2 YE KATLAYIN TEKRAR SULU KARISIMDAN SURUP,ISPANAKLI HARCTAN KOYUYORUZ.GENIS ENLI BIR RULO YAPIYORUZ. SUSAM SERPIYORUZ.DILIMLEYIP 200 C PİSİRİYORUZ.

FINDIK EZMELİ MISIR GEVREKLİ KURABİYE

116. TARİFİN ADI : FINDIK EZMELİ MISIR GEVREKLİ KURABİYE
GÖNDEREN : NANE MAYDONOZ

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

MALZEMELER




150gr.tereyağı veya margarin

1 çay bardağından biraz fazla sıvıyağ

1 su bardağı pudra şekeri

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı kakao

Aldığı kadar un

Yeteri kadar robotta ufalanmış mısır gevreği(kellogs)

Ve fındık ezmesi(isterseniz çikolatada kullanabilirsiniz)

YAPILIŞI

Mısır gevreği ve fındık ezmesi hariç tüm malzeme yoğrulur.Yumuşak olan hamur yuvarlanır,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Daha sıcakken üzerine fındık ezmesi koyulur.Kurabiyenin sıcağıyla kenarlara doğru akınca bolca mısır gevreğine bulanır.Biraz dinlenip soğuyan kurabiyemizle keyifli bir yolculuk başlar artık....Sağlıcakla afiyette kalın

TEFLON TENCEREDE ÇAYLI KEK

115. TARİFİN ADI : TEFLON TENCEREDE ÇAYLI KEK
GÖNDEREN : MUTFAK NOTLARI

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

malzemeler


3yumurta

1su bardağı toz şeker

1su bardağı sıvı yağ

1paket kabartma tozu

1tatlı kaşığı tarçın

4yemek kaşığıkakao

1su bardağı soğuk demli çay

2,5-3su bardağı un

üzerine sütlü çikolata





öncelikle şeker ve yumurtaları köpürtüyoruz

daha sonra yağı ve çayı ekleyip karıştırıyoruz

üzerine unu kabartma tozu ve tarçını kakakoyu ekliyoruz yağlanmış kalıba alıyoruz180cde tamamen pişene kadar bekliyoruz

bisüre vermedim çünkü fırınların pişirme süreleri farklı

piştikten sonra biraz bekleyip kalıptan çıkartıyoruz

üzerine benmari usulu erittiğimiz çikolatayı döküyoruz

dilimleyip srvis yapıyoruz



un 2,5su bardağı azolursa biraz daha ekleyebiliriz

VARTABİT

114. TARİFİN ADI : VARTABİT
GÖNDEREN : GÜLOANNE MUTFAKTA

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

MALZEMELER


1 kucuk corba kasesi haslanmis kuru fasulye

1/2 su bardagi tahin

1-2 dis sarimsak

1 limon suyu

1cay kasigi kimyon

1 çay kaşığı sumak

1cay kasigi tuz

ÜZERİ ;ÇİN

1 yemek kaşığı tere yağı

1 cay kasigi kirmizi biber

Suslemek icin 1-2 taze sogan

1fincan su

HAZIRLANMASI

Tahini bir kase de tuz , biber ve limon suyu ile cirpma teli ile karistirin. Tahini gevsetmek icin mutlaka biraz su ilave etmek gerekli. Suyu azar , azar ilave edin . koyu yogurt kivamina gelinceye kadar cirpin.

Fasulye , iyice ezilmis sarimsak, kimyounu karistirin. Tadina bakin gerekirse, biraz daha limon suyu , tuz , biber ekleyin . Kendi agiz tadinizi bulun. Servis tabagina alin. Uzerine eritilmiş tereyağlı pul biber grzdirilerek kiyilmis taze sogan la, veya maydanozla susleyin.

AFİYER OLSUN

AYVA REÇELİ

113. TARİFİN ADI : AYVE REÇELİ
GÖNDEREN : ZEYTİN TANESİ

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

MALZEMELER


1 kg ayva

750 gr. şeker

5 ad karanfil

1 yemek kaşığı limon suyu

ayvanın çekirdeklerinden (renk vermesi için)

2 su bardağı kadar su

YAPILIŞI

Ayvaları yıkayın, kabuklarını soyup, küp küp doğrayın (limonlu suyun içine doğrayın ki kararmasın). Doğrama işi bittikten sonra ayvaları süzüp içine su katarak 5-10 dk. kadar kaynatın. Daha sonra içine şekeri, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini ilave ederek kıvama gelinceye kadar ağır ateşte pişirin. Altını kapatmadan 5 dk. önce limon suyunu ilave edin (5 dk.yı geçmesin ki, yanık rengi olmasın reçelin). Altını söndürdüğünüz reçeli sıcak sıcak kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirip bırakın (kavanozu ters koyun ki kapak vakkumlansın, reçelin bozulma ihtimali ortadan kalksın).

POAÇA

112. TARİFİN ADI : POAÇA
GÖNDEREN :  GÜLÜN MUTFAĞI

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

MALZEMELER:


2 su bardağı ılık süt

40 gr yaş maya

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı şeker

2 adet yumurta(birinin sarısı üzerine sürülecek )

1 su bardağı sıvı yağ

7 su bardağı un

içine beyaz peynir

1/2 demet maydanoz

YAPILIŞI

Mayayı bir kabın içerisinde şeker ve sıcağa yakın sütle karıştırıp kabarması için bekliyoruz, yumurtaları ve sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz, un ve tuzunu ilave edip ele yapışan bir hamur yoğuruyoruz, mayalanmasını bekleyip mayalanan hamurdan mandalina büyüklğünde parçalar koparıp masada çay tabağı büyüklüğünde açıp kesikler yapıyoruz içerisine peynirimizi koyup sarıyoruz ayırdığımız yumurtanın sarısını sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında pişirip fırından çıkan poaçalarımızın üzerine bir tepsi kapatıp ılınmasını bekliyoruz daha yumşak poaçalarımız olması için

KAŞAR PEYNİRLİ POĞAÇA

111. TARİFİN ADI : KAŞAR PEYNİRLİ POĞAÇA
GÖNDEREN :  YAVRU KARTALLARIN PENÇELERİ

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

Malzemeler:


1 subardağı sıvıyağ

1 subardağı yoğurt

1 subardağı rendelenmiş kaşar peyniri

2 yumurta (üzeri için birinin sarısı ayrılacak)

2 paket hamur kabartma tozu

Un (5 subardağı kadar)

Tuz

Üzeri için çörekotu veya susam

Yapılışı:

Tüm malzemeleri karıştırarak ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Küçük parçalar alarak yuvarlak yapıyoruz. Yağlanmış ya da pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye biraz seyrekçe diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyor, arzuya göre çörekotu veya susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.

13 Aralık 2011 Salı

KURABİYELER

110. TARİFİN ADI : KURABİYELER
GÖNDEREN :  ANNEMİN KIZIYIM

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek    TIKLAYINIZ .

3. Kataki


Cikolatali Misir gevregi

Malzemeleri:

3 su bardagi Misir gevregi

2 paket istediginiz cesit cikolata

1 cay bardagi badem (iri iri kesilmis)



Yapilisi:

Cikolata bir kaba kirilarak konulur. Daha büyük bir tencereye su konulup kaynatilir ve cikolata kabi kaynayin suyun icine oturtulur, icine su gecmememsine dikkat edilerek.

Cikolatalar eriyince ocak kapatilir ve cikolata kabi suyun icinden alinir icine misir gevregi ve bademler eklenir. Kasikla karistirilir ve donmadan hemen iki kasik yardimi ile parcalar alinrak tepsiye veya masaya yayilmis yagli kagit üzerine cikolatali misir gevrekleri dizilir.

Cikolatanin donmasi beklenir ve servise alinir.



Afiyet Olsun!

MİNİ KÖSTEBEK PASTALAR

109. TARİFİN ADI :  MİNİ KÖSTEBEK PASTALAR
GÖNDEREN : NANE MAYDONOZ

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek   TIKLAYINIZ .

Fırın açmadan,hamur yoğurmadan da şık, lezzetli ve hafif bir pasta daha...




MALZEMELER

1 paket kremşanti(1 çay bardağı süt ile çırpın)



1 paket sade pasta kreması ve 1 su bardağı süt ile çırpın.

NOT:Tarifte yoktu ama ben kullandım,çünkü tek kremşanti ile yağ yiyormuşum gibi oluyor)

Yeteri kadar ufalanmış kakaolu kek (3 tane küçük hazır kek yeterli oluyor sanırım)


YAPILIŞI

Koyu çırpılan pasta kreması ve kremşantiyi karıştırıp 2 kaşık yardımıyla yuvarlaklar yapıp ufalanmış keke bulayın ve buzdolabında en az iki saat dinlendirin.Afiyet olsun.

ÇEY KAHVE BAHANE ETKİNLİĞİ


Etkinliğimiz yarın yani 14. 12. 2011 tarihinde sona erecektir. 

12 Aralık 2011 Pazartesi

KURABİYELER

108. TARİFİN ADI :  KURABİYELER
GÖNDEREN : ANNEMİN KIZIYIM

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek   TIKLAYINIZ  .

1. kattaki alltaki kurabiye tarif


Ayten Kurabiyesi

Malzemeleri:

3 Yumurta, bir beyazi üzeri icin ayirtilir

1 su bardagi Seker

250 gr margarin

1/2 s.b. Zeytinyagi ben Aycicegiyagi kullandim

1 pak. Vanilya

1 pak. Kabartma tozu

1 fiske Tuz

1 kg Un dan bir s.b eksik un



Üzerine:

yukarida ayrilan Yumurta beyazi

Ceviz



Yapilisi:

Yumurtalar ve seker mixerle cirpilir. Icine yumusak margarin ve sivi yag eklenip devam 1-2 dakika cirpilir, sonra elle un, kabartma toz, tuz ve vanilya eklenerek karistirilir fazla yogrulmaz ve hemen ceviz büyüklügünde parcalar alinarak top gibi yuvarlanir. Bu toplar önce cirpilmis yumurta akina batirlir tepsiye dizilir ve üzerine bir parca ceviz bastirilir. 200° deki isinmis firinda 20 dakika kadar alti ve üstü kizarana dek pisirilir.



2. kattaki

Renkli Kurabiyeler

Malzemeleri:

200 gr Un

75 gr Seker

100 gr Tereyagi

2 Yumurta

1 fiske Tuz

1 cay kasigi Kabartma tozu

1 pak. Vanilya

Üzerine:

1. glasur icin:

100 gr Pudrasekeri

2-3 yemek kasigi Limon suyu

2. glasur icin:

100 gr Pudrasekeri

1 yemek kasigi Kakao

2 yemek kasigi sicak Su



Yapilisi:

Un hamur tahtasina alinir, ortasina yumurta, kenarina tereyagi ve diger malzemeleri eklenerek bir hamur hazirlanir ve 15 dakika üzeri kapali olarak buzdolabinda dinlendirilir.

Sonra hamur altina ve üzerine hafif un serpilerek yarim cm kalinliginda merdane veya oklava ile acilir, elde bulunan cesitli sekkilerdeki kaliplarla kesilerek, yagli kagit yayilmis tepsiye hamur sekilleri dizilir. 175 dercede önceden isitilmis firinda 7-8 dakika hafif pembe renkte pisirilir.

Kurabiyeler sogurken, bir taraftan da glasurlar hazirlanir, pudra sekerine limon suyu ilave edilerek, kasikla ezilerek beyaz glazur hazirlanir ve bir kisim bisküviler bu beyaz glazurla süslenir.

Kakaolu glasür icin, pudraseker, kakao ve sicak su karistirilarak elde edilir ve bununlada geride kalan kurabiyeler süslenir, kurabiye boncul ve cickleri varsa hemen üzerine yapiszirilir.

Afiyet Olsun!

KADAYIFLI TART

107. TARİFİN ADI : KADAYIFLI TART
 GÖNDEREN : GÜLOANNE MUTFAKTA

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

MALZEMELER:


300-350 gr.tel kadayıf

1 çay bardağı sıvı yağ

bol çekilmiş ceviziçi



MUHALLEBİ

2 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı mısır nişastası

1 tatlı kaşığı buğday nişastası

1 paket vanilya veya Bir limon kabuğu rendesi

ŞERBETİ



2,5 su bar. şeker

3 su bar.su

ÜZERİ İÇİN

Bol antep fıstığı



YAPILIŞI







Kadayıfları elinizle biraz ufalayın sıvıyağ ile bolca yağlayıp tart kalıbına (ortası çukur tart kalıbı olacak)bastırarak yarısını döşeyin.Üzerine iri çekilmiş ceviz döşeyin ve kalan kadayıfı yine iyice bastırarak kaplayın (.Kadayıfı tart kalıbına iyice bastırarak döşeyin ben elimle bastırdıktan sonra içi su dolu çaydanlık ile de iyice bastırdım.) 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.Diğer tarafta şerbeti kaynatıp soğutun.Kızaran kadayıfı fırından çıkarın, ters çevirin.Sıcak tatlıya soğumuş şerbeti dökün.Her tarafını ıslatın.

Muhallebi için sütü tencereye koyun ,içine şekeri ,pirinç ununu ,nişastayı ve limon kabuğunu koyup topaklanmaması için karıştırarak kaynatın.Muhallebi biraz ılınınca tartın ortasındaki çukura dökün.Bol toz antepfıstığı döküp dolaba kaldırın.

Ertesi gün dilimleyerek servis yapın

AĞLAYAN PASTA

106. TARİFİN ADI : AĞLAYAN PASTA
GÖNDEREN : HANİFE

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

5 yumurta


4 kahve fincanı şeker

5kahve fincanı un

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

yarım limon

2yemek kaşığı kakao

Yarım su bardağı soğuk süt(piştikten sonra üzerine dökmek için)üzeri için.......

1 poşet krem şanti

Çikolata sos tarifin için bir tık

Kek için yumurta ve şeker ,şeker eriyinceye kadar iyice çırptım,sıvı yağ, ve yarım limonun kabuğunun rendesi ekledim ve limondan 2-3 damla ilave ettim.

Un,kabartma tozu ve kakaoyu ilave ettim çırptıktan sonra yağladağım borcama döktüm ısıtılmış fırında pişirdim.

Kek piştikten sonra iki dakika kadar ilk sıcaklığı gidince soğuk süt kekin heryerine gezdirdim,kek soğuduktan sonra çırpılan krem şantiyi üzerine yaydım,en son çikolata sosuda şantinin üzerine gezdirdim.

ISPANAKLI KATMER BÖREK

105. TARİFİN ADI : ISPANAKLI KATMER BÖREK
GÖNDEREN : KARADENİZ SOFRASI

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

Hamur için bir yumurtanın beyazı un,5 kaşık yoğurt,1 paket yuva maya suda eritilmeyenden,ılık su,sıvıyağ bir iki kaşık kadar,tuz.1/2kg un kullandım ancak hamurun kıvamına göre unu ekleyebiliyorsun.


Unu derin bir kaba koyup üzerine mayayı,yumurtayı,tuzu,yoğurdu ilave edip ılık suyla yoğuruyoruz.Hamur kıvama gelince bezelere ayırırıp pasta tabağı büyüklüğünde açıyor aralarına sıvı ve margarin yağı gezdirip üst üste yerleştiriyoruz,ben 7 beze oluşturdum,üçünü ayrı dördünü ayrı yağlayıp açtım ve dolaba koydum,10 -15 dakika sonra hamurları açıp uzun enli şeritler oluşturdum .ıspanaklı harcı koyup kısa kısa sardım,üzerine de yumurtanın sarısını sürdüm,doğru fırına,kızarana kadar pişirdim 200 derecede 25-30 dakikada.

ÇİKOLATALI KEK

104. TARİFİN ADI :  ÇİKOLATALI KEK
GÖNDEREN :  MUTFAKTAKİ RÜYA

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

MALZEMELER:


250 GR MARGARİN

1,5 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

3 YUMURTA

1 SU BARDAĞI YOĞURT

1 PAKET KAKAO

1 TUTAM TUZ

2 SU BARDAĞI UN

1 PAKET VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

ÜZERİ İÇİN :

1 SU BARDAĞI SÜT

İSTENİLEN MİKTARDA ÇİKOLATA

YAPILIŞI:

YUMURTA İLE ŞEKERİ ÇIRPIYORUZ. DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİP ÇIRPIYORUZ. YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜYORUZ .180 DERECE DE 25-30 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.ÇİKOLATAYI SÜTÜN İÇİNDE ERİTİYORUZ. SOĞUYUNCA KEKİN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ.

**AFİYET OLSUN**

ÇAY, KAHVE BAHANE ETKİNLİĞİ


Etkinlikye silerde benim gibi ev sahipiliği yapmak isterseniz gelibolu 17 arkadaşımıza başvurmanız yeterli. Hadi durmayın hemen arkadaşımızı ziyaret edin ve sizlerde bu etkinlikte ev sahipliği yapın.

PORTAKALLI ÇİKOLATALI KEK

103. TARİFİN ADI : PORTAKALLI ÇİKOLATALI KEK
GÖNDEREN : ZENCEFİL

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

Malzemeler:


2 su bardağı un

4 yemek kaşığı kakao

yarım çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı şeker

3 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 portakal kabuğunun rendesi ve suyu( ben 1 su bardağı ince dilim portakal şekerlemesi ekedim)

1/2 su bardağı süt

Hazırlanışı:

- Şekeri, yumurtayı ve yağı krema kıvamına helene kadar çırpın

- Diğer malzemeleri ekleyerek akışkan bir hamur elde edilecek

- Yağladığınız kek kalıbına ekleyerek 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin

ÇAYDANLIK KAPAĞI BÖREĞİ

102. TARİFİN ADI : ÇAYDANLIK KAPAĞI BÖREĞİ
GÖNDEREN : DERYAYLA

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

MALZEMELER


5 adet yufka

Sıvıyağ

İÇ MALZEME

Patates

Beyaz peynir

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI

-5 adet yufka aralarına fırça ile sıvıyağ sürülerek üst üste konulur.

-Çaydanlık kapağı ile yuvarlaklar kesilir.

-Haşlanan patatesler ezilir ve beyaz peynir,tuz ve karabiber ile karıştırılır.

-Yuvarlakların ortasına harç yayılıp poğaça gibi kapatılır.

-Saklama kabına alınarak dondurucuya konulur.

-Pişirileceği zaman çözülmeden pişirme kağıdı serili tepsiye alınıp üstlerine sıvıyağ sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

ÇİKOLATALI ISLAK KEK

101. TARİFİN ADI : ÇİKOLATALI ISLAK KEK
GÖNDEREN : BAHAR ÇİÇEĞİ

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

3 yumurta


1.5 bardak seker

1/2 siviyag

1 bardak süt

2 yemek kasigi damla cikolata

2.5 yemek kasigi kakao

1 paket vaniya

1 paket kabartma tozu

2.5 , 3 bardak un



sos icin

1.5 su bardagi süt

1 cay kasigi tereyag

1/2 seker

2 yemek kasigi kakao

100 gr sütlü cikolata

Yumurta ve seker 5 dakika kadar cirpilir.Süt,vanilya,kakao, eklenir cirpilir.Unla kabartma tozu elenerek ilave edilir.Damla cikilota eklenir karistirildiktan sonra yaglanmis tepsiye kek hamuru dökülür.

Isitilmis 170 derece firinda yaklasik 30 dakika pisirilir.

Tencereye süt,tereyag,seker,kakao alinir bir tasim kaynatilir.

Kek iliyinca dilimlenir,sosu iyi cekmesi icin. Ilik sos kekin üzerine dökülür.Biraz sosu cekince benmari üsülü erittigim sütlü cikolatayi kekin üzerine döktüm.Bir gün beleyince sosunu cekip yumusacik bir kek oluyor.

BURAK' IN GÖZLEMESİ

100. TARİFİN ADI : BURAK ' IN GÖZLEMESİ
GÖNDEREN : MUTFAKTAKİ RÜYA

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek    TIKLAYINIZ .

malzemeler:


YUFKA-istenilen miktarda-suyun altında ıslatalım.suyunu süzülmesini bekleyelim.İSTENİLEN MİKTARDA KAŞAR PEYNİRİ VE YAĞLI PEYNİRİ RENDELİYORUZ.yufkanın içine koyarak üçgen şeklini veriyoruz.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜYORUZ.BİBER,MANTAR VE BİRAZ RENDE KAŞAR serpip fırına atıyoruz.180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

10 Aralık 2011 Cumartesi

PATATESLİ TAVUK BUT

99. TARİFİN ADI : PATATESLİ TAVUK BUT
GÖNDEREN : MUTFAK NOTLARI

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

çok kolay ama çok şık bir tarifim var


bu et yemeklerinin yanına olablir kahvaltılarınıza leziz ve güzel bir sunum olabilir

veya çay sofralarınıza tuzlu bir seçenek olabilir

yapımı çok kolay

patatesi haşlayıp eziyoruz

tuz ve baharatla karıştırıp tatlandırıyoruz

patatesleri yumurta kadar alıp yuvarlıyoruz

çiğ patatesten dilimler çıkartıyoruz

elimizdeki püreyele birleştirip but şekli veriyoruz

butlarımızı önce una ardından çırpılmış yumurtaya en sonda galeta ununa buluyoruz kızgın yağda heryerini kıpkırmızı kızartıyoruz

ben dilim patatesleri çiğ kalır zannettim ama gayet güzel pişmişlerdi

firitözde kızarttım heryeri eşit kızardı

afiyetle kalın

ANNEMİN MUHALLEBİLİ PASTASI

98. TARİFİN ADI : ANNEMİN MUHALLEBİLİ PASTASI
GÖNDEREN : ANNEMİN KIZIYIM

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

Annemin Muhallebili Pastasi


Malzemeleri:

2 büyük Yumurta (veya 3 kücük)

1 su bar. Seker

2 yemek kas. Kakao

1 pak. Vanilya

1 pak. Kabartmatozu

1/2 su bar. Su

1 su bar. Un



Sosu icin:

1 su bar. Süt

1 tatli kas. Neskafe



Muhallebisi icin:

2 Türk kahve fincani Un

2 Türk kahve fincani Seker

8 Türk kahve fincani Süt

1 kutu (200ml krema, kremsanti)

1 pak. Vanilya



Süslemek icin:

3 yemek kasigi cekilmis Findik ici

3 yemek kasigi rende Hindistan cevizi



Yapilisi:

Dikdörtgen veya yuvarlak borcam yaglanir. Hamuru hazirlamak icin bir kaba seker ve yumurta alinip köpük köpük cirpilir. Kakao, un, vanilya, kabartma tozu ve su da ilave edilerek karsitirilir. Borcama alinip 175 derecede 25 dakika pisirilir.

Diger yandan süt isitilir ve icinde neskafe eritilir ve sogumaya birakilir.

Muhallebesi de buarada hazirlanir. 8 fincan süt, seker ve un tencereye alinir ve cirpilarak pisirilir. Muhallebi kivamina gelince ocaktan alinir ve arasira karistirilarak sogumasi saglanilir.

Kek bir sivri bicakla pisip pismedigi kontrol edilir (firinda iken kekin ortasina sivri bir bicak dikkatlice batirilir, eger bicak temiz cikarsa, hamur yapismazsa pismis demektir) eger pismemisse bir kac dakika daha bekletilir. Bu süre herkesin firininin özelligine ve hizina baglidir.

Firindan alinan kek hafif soguyunca üzerine neskahveli süt kasik kasik gezdirilerek aktarilir.

Krema, yani kremsanti bir kabda 1 paket vanilya ilavesi ile kar gibi cirpilir ve sogumus muhallebeye ilave edilir. Muhallebide kekin üzerine yayilir. En üzerine önce findik ici sonrada hindistan cevizi serpilir ve en az 2-3 saat dinlendirildikten sonra dilimlere kesilerek ikram edilir.

Afiyet Olsun!

YUFKALI MİLFÖYLÜ BÖREK

97. TARİFİN ADI : YUFKALI MİLFÖYLÜ BÖREK
GÖNDEREN : MUTFAK NOTLARI

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

milföy ve yufkanın birlikteliği muhteşem bir börek






malzemelerimiz şöyle:

sosu:

2yumurta

1çay bardağı sıvı yağ

1şişe soda

3yufka

10-12adet milföy

iç malzemesi:

1kase beyaz peynir

1kase kaşar rendesi

1soğan

tuz

1tatlı kaşığı biber salçası

maydonoz









hazırlanışı.:

iç malzeme için ben bu kez peynirin içine bir küçük soğan kavurdum

tereyağında kavurduğum soğana 1tatlı kaşığı biber salçası ekledim ocaktan aldım

beyaz peynirle karıştırdım

sos malzemesini karıştırıyoruz

yağlanmış fırın tepsisine ilk yufkayı büzüştürerek seriyoruz üzerine sosu eşitçe yayıp diğer iki yufkayada aynı işlemi uyguluyoruz

iç malzemeyi döşeyip kaşar rendesi ve maydonozu ekliyoruz(kaşar erimesin diye son ana bıraktık maydonozlarda ölmesin diye onuda kaşarla sonradan ekledik)

iç malzemenin üzerine milföyleri tepsiyi kaplayacak şekilde sıralıyoruz

böreğimiz yarım saat kadar bekleyip sosu güzelce çekmeli

önce milföy karelerini üzerinden bıçakla geçerek yufkaların kesilmesini sağlıyoruz

daha sonra milföylerin ortasından üçgen olacak şekilde kesiyoruz

üzerine yumurta sarısı sürüp fırınlıyoruz

afiyet olsun

patatesli ve pırasalı iç harçlada çok güzel oluyor tavsiye ederim

PAZILI KİŞ

96. TARİFİN ADI : PAZILI KİŞ
GÖNDEREN :  ANNE ELİ GİBİ

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek   TIKLAYINIZ .

MALZEMELER






hamuru için:



125 gr iyice yumuşamış margarin

1 yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurta

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

tuz



pazılı harç için:



250 gr haşlanmış pazı

1 adet sarımsak

1 adet iri kuru soğan

4-5 yemek kaşığı sıvıyağ

tuz

tane karabiber

pul biber



üzerine:



1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 adet yumurta

1 çay bardağı süt

HAZIRLANIŞI


hamurun yapılışı:

iyice yumuşamış margarin,yoğurt ve yumurtayı mikserle çırpalım.un ve kabartma tozunuda ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edelim.eğer hamur çok cıvık kaldıysa biraz daha un ekleyebilirsiniz.fakat hamur hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı buna mutlaka dikkat edelim.hamuru yağladığımız yuvarlak bir fırın tepsisine yayalım.

Diğer taraftan pazılı harcı yapmak için yağı tavaya alıp ısıtalım,yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edip soteleyelim ve pazıyıda ekleyip biraz kavuralım.en son tuzunu ,baharatlarınıda ekleyip karıştırıp ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.ılıyınca hamurumuzun üzerine eşit bir şekilde yayalım ve üst harcını hazırlayalım.rendelenmiş kaşar peyniri,süt ve yumurtayı iyice çırpıp pazıların üzerine eşit bir şekilde dökelim ve 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.

AŞURE

95. TARİFİN ADI :  AŞURE
GÖNDEREN : EV GÜNLÜĞÜ

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

malzemeler


1kg yarma

2 su bardak fasulye

2 su bardak nohut

3bardak kuru üzüm

500gr kuru incir

söylediğim gibi bakliyat geceden ıslanır nohut ve fasulye aynı düdüklüde pişene kadar haşlanır yarma ve kuru üzüm tencereye konur haşlanmaya başlanır geceden ıslandığı için sorun olmayacak ve çabuk haşlanmaya başlayacaktır haşlanan nohut ve fasulye yarmanın içine atılır dikkat sürekli kontrol altında tutulmalı ve karıştırılmalı üzümler şişip yarma yumuşacık olduğunda içine incir atılır incir çok çabuk pişer bir iki taşım kaynadıktan sonra şekerini ve sembolik olarak tuzunu atın biraz daha pişir ve kontrol edin ağzınıza yumuşak ve leziz geldiğinde aşure olmuştur ben üzerine fıstık ceviz fındık ve nar koydum siz arzuya göre malzemeyi azaltıp artıra bilirsiniz

KARIŞTIRMA

94. TARİFİN ADI : KARIŞTIRMA
GÖNDEREN : HEDEN VE MUTFAĞINDAN HABERLER

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

Malzeme.


yarım kilo pırasa(çok küçük doğranmış)

3 su bardağu mısır unu

2 su bardağı beyaz un

yarım paket yaş maya

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

bir yemek kaşığı şeker

3 çay kaşıgı tuz

yarım çay bardagı sıvı yağ

yarım çay bardağı yoğurt suyu

2 tatlı kaşığı pul bıber

1 yemek kaşığı salça

Yapımı.

ılık süt içine şekeri ve mayayı atık kabarana kadar bekleyelim.Ikı unu,sıvı yağı,tuzu,yoğut suyunu ve mayalanan sütü döküp karıştıralım.Bir bardak ılık suyuda ekleyelim.Bu karışım kek yoğunluğunda olmalı daha katı degıl.Hazırladıgımız karışımın üstünü kapatıp mayalanması ıcın sıcak bır yerde 1 saat bekletelim.Mayalanan karışıma Doğranmış pırasaları,salçayı ve pul bıberi de ekleyıp iyice karıştıralım.Yağlanmış tepsıye karışımı dökelim,üstüne çok az sıvı yağ sürüp sıcak fırında yarım saat pişirmeden tekrar bekletelim.Hamurumuz tekrardan kabarmış olacak.180 derece fırında üstü kızaran kadar pişirelim yaklaşık 20 dk.

Afıyet Olsun.

BAYAT EKMEK KÖFTESİ

93. TARİFİN ADI : BAYAT EKMEK KÖFTESİ
GÖNDEREN : GELİBOLU 17

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

ekmekleri robottan geçirdim,içine yumurta kırdım 3 tane,pul biber,kekik koydum hamur yaptım hepsini karıştırıp,biraz topaklı oluyo ama,sonra tezgahın üstüne koyup az incelttim,kurabiye kalıplarıyla kesip kızarttım...


Ortaya böyle bir şeyler çıktı,güzel oldu ama,ellerime sağlık :)