30 Ekim 2010 Cumartesi

MİLFÖYE SARILI TAVUKLU PİLAV

Canım Güloanne ablam beni etkinliğe davet etmiş. Teşekkür ediyorum.

Malzemeler:
4 adet milföy hamuru

1 adet tavuk kalça but
1 su bardağı pirinç

Üzeri:
yumurta sarısı
kürdan

Yapılışı:
Tavuk but su ile iyice haşlanır. Tavuklar haşlandıktan sonra didiklenir. Tencereye sıvıyağ konulur, pirinçler eklenir ve kavrulur. 2 su bardağı tavuk suyu ve tuz ve tavuklar eklenir pilav pişirilir. Pilav demlenmeye bırakılır.
Milföy hamurları yumuşayınca merdane ile biraz açılır. Ortalarına tavuklu pilav konulur. Bohça gibi kapatılır. Kürdanla tutturulur.  Tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 200 derecede fırında pişirilir.

AFİYET OLSUN.

27 Ekim 2010 Çarşamba

MEYVELİ TART

Hafta sonu ilk defa tart yaptım. çok hoşumuza gitti. Bu zamana kadar hiç yapmadığım için kendime kızdım. Bu tart tarifimiz kek gibi olandan. Şu anda ise fırında kurabiye hamuru gibi olandan pişiyor. Bence şu anda pişende güzel oluyor çünkü eve muhteşem bir koku yayıldı.

Malzemeler:
2 yumurta
2 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı yoğurt
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması:
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Üzeri:
Muz, elma, mandalina
tart jölesi

Yapılışı:
İlk olarak hamur hazırlanır. Bunun için şeker ve yumurta çırpılır. Diğer malzemelerde eklenerek karıştırılır ve yağlanmış tart kalıbına dökülür. 160 derecede kızarmadan pişirilir.
Krema: vanilya hariç diğer malzemeler karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca altı söndürülür, vanilya eklenir ve mikserle 5 dakika çırpılır.
Tart soğuyunca servis tabağına ters çevrilir. Üzerine krema dökülür. İstenilen meyvelerle süslenir. Ben muz, elma ve mandalina ile süsledim. Üzerine tart jölesi hazırlanır ve dökülür. Soğutulur.

AFİYET OLSUN.

26 Ekim 2010 Salı

PATATESLİ ÇİĞ KÖFTE

Sizlere hafta sonu yaptığım bir lezzeti paylaşmak istedim. Harika bir yalancı çiğ köfte. Vereceğim ölçülerle o gördüğünüz tabak kadar çıktı. Malzemeleri artırabilirsiniz.

Malzemeler:
2 adet orta boy patates

2 çay bardağı köftelik bulgur
2 kaşık biber salçası
2 çay kaşığı kimyon
3 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı


Yapılışı:
Patatesleri iyice haşlayıp kabuklarını soyup robotta çekin.Soğumadan hemen bulgurla karıştırıp ağzını kapatıp yarım saat bulgurların yumuşamasını bekleyin. Bulgurlar yumuşayınca salça koyup yoğurun.Zeytinyağ ve maydonoz hariç diğer malzemeleride ekleyip iyice yoğurun. Acısını  isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Zeytinyağını bir tavaya koyu kızdırın ve köfteye ekleyin. Maydonozuda ekleyip yoğurduktan sonra servis tabağına köfte şekli verip dizin.
AFİYET OLSUN.

25 Ekim 2010 Pazartesi

EV YAPIMI SİMİT

Bugün canım çok sıkkın. Çamaşır makinam  bozuldu. Sabah kalktım bugün temizlik yapayım dedim. Perdeler yıkanacak, halılar makinayla yıkanacak, cam kapı silinecek vs. Yani bugün çok iş vardı. İlk olarak salonun perdesini makinaya atmakla işe başladım. Ön yıkaması bitti normal yıkamaya geçti ki suyunu boşalttı makina sinyal vemeye başladı. Motor bozuldu diyor. Ne yapacağım şaşırdım. Perdeyi makinaya atmamış olsam temizliği bugün iptal edecem. Ama iptal edemem. Az da olsa yapmalıyım. Hemen üst kat komşum, dostum, canım arkadaşım Ülkücüğüme çıktım ve Allah razı olsun canım arkadaşımdan perdemi yıkayıp getirdi. Allah ne muradı varsa versin Rabbim onu iki cihandada darda bırakmasın. Canım dostum iyiki varsın. Halıları yıkadım fazla iş yapamadım ama az da olsa birşeyler yaptım. Ha bu arada makinamın markasını sorarsanız güya üstün teknolojili Vestel. Vestelin hiç bir ürünlerinden memnun değilim. 
Ben bugün sizlere hafta sonu kahvaltısına hazırladığım simitleri paylaşmak istedim. Hadi çaylarınız alın gelin bekliyorum. Simitin tarifini Oktay ustadan almıştım. Çok güzel yumuşacık simitlerimiz oldu. Mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:
4,5 su bardağı un
1 paket yaşmaya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı sulu yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su

Yapılışı:
Un karıştırma kabına konulur, tuz atılıp karıştırılır. ortası havuz gibi açılır ve ortaya maya konulur. az bir ılık suyla maya eritilir. Sonra kalan malzemeler ve ılık su eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. Ben suyu yaklaşık 1,5 çay bardağı koydum. Hamur 8' e bölünür. Simit şekli verilir. Biraz esnetilir. Önce biraz suya batırılır ardından susama batırılır. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir ve tepside mayalandırılır.

Mayalandıktan sonra 180-200 derecede fırında pişirilir. Sıcak sıcak kahvaltıda peynir ve çayla afiyetle tenir.

AFİYET OLSUN.

24 Ekim 2010 Pazar

BLOG ÖDÜLÜM VAR

Sevgili ablalarım uyar-dan ve muko71 ve ayseminmutfagi  ve mintininmutfagi  urfa tutkunu beni bu güzel ödüle layık görmüşler. Çok teşekkür ediyorum. Çok mutlu oldum. Hatırlanmak ve böyle bir ödüle layık görülmek anlatılamıyacak bir duygu.  İyiki böyle bir blog açarak böyle değerli ablalarıma ve kardeşlerime sahip olmuşum. İyi ki varsınız. Hepinizi çok seviyorum. kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.

Ödülün kuralı gereği;

* Ödülü kabul edin, ödülü verene bloğunuzda bağlantı kurun.
* Ödülünüzü 15 blogcu arkadaşınız ile paylaşın. Genel bırakmayın.
* Seçtiğiniz 15 blog arkadaşınızla iletişim kurun,seçilmiş olduklarını bildirin.
Ben bütün arkadaşlarıma bu ödülü vermek isterdim ama kural gereği 15 kişi seçmem gerekiyor. kusura bakmayın  hepinizi çok seviyorum.
1. http://pastaneden.blogspot.com/
2. http://umutluhayat.blogspot.com/
3. http://bulbulunyeri.blogspot.com/
4. http://umutsepeti.blogspot.com/
5. http://yigitkartal.blogspot.com/
6.http://kalpkurabiye.blogspot.com/
7. http://guloannemutfakta.blogspot.com/
8.http://lezzetsarayi.blogspot.com/
9.http://sarimutfak.blogspot.com/
10.http://bayramkombesi.blogspot.com/
11.http://yemyesildeniz.blogspot.com/
12.http://www.deryayla.blogspot.com/
13.http://sehvalozel.blogspot.com/
14.http://susamcorekotu.blogspot.com/
15.http://ayfersultan.blogspot.com/
Ödülümü kabul ederseniz beni çok mutlu edersiniz. Teşekkürler

22 Ekim 2010 Cuma

REVANİ

Günaydınlar. Hayırlı cumalar. Bugün nasılsınız. Umarım hepiniz iyisinizdir. Bugün cuma olması nedeniyle sizlere tatlı ikram etmek istedim. Canım çok fazla tatlı istedi kalktım bende revani yapayım dedim. Yaptıktan sonra komşular kahve içmeye geldiler. Kahvemizin yanında Ülkücüğümle ve diğeriyle afiyetle yedik. Tatlı süperdi içindeki limon aroması ayyy yine canım çekti kahvaltıdan sonra 1 dilim daha yerim. sonrada gelsin kilolar. Eşim de akşam gelip yediğinde o da çok beğendi ve kıvamı bundan sonra hep böyle yumuşak olsun dedi.

Malzemeler:

3 yumurta
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti İçin:
4,5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
5-6 damla limon suyu

Yapılışı:

Şerbet için şekeri ve suyu bir tencereye alın. Kaynadıktan sonra 8 dakika kadar daha kaynatıp kıvamını alınca limon suyunu sıkıp ve ılımaya bırakın.
Hamur için şekeri ve yumurtaları miksrele çırpın. Yoğurt ve yağı ilave edip, çırpın.Yumurtalı karışıma diğer malzemeleri ekleyip kaşıkla karıştırın.
Hamuru yağladığınız tepsiye döküp 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından alınca ılıyınca dilimleri kesin, ılık şerbeti dökün ve şerbeti çekip dinlenince servis yapın.
AFİYET OLSUN.

21 Ekim 2010 Perşembe

MANTARLI ET SOTE


Yıllar öncesini düşünüyorum da mantarı hiç sevmezdim. Uzun yıllar bu harika lezzetten uzak kaldığıma inanamıyorum şimdi. Nasıl olduysa bir süredir özellikle markete mantar almaya gidiyorum. Neyin içine girerse de lezzetini artırıyor. Yeşil soğanlı mantar sote, menemende bile süper oluyor. En kısa zamanda ise mantarlı börek deneyeceğim.
Biz domatesli ya da biberli olarak sevmiyoruz. Bizim evde mantar bu şekilde yeniyor.

Mantarda bol miktarda potasyum, kalsiyum ve fosfor bulunmakta.Mantar kansızlığa da çok iyi geliyor. Aynı zamanda sinir sistemine de olumlu etkileri var.
Malzemeler:
Yarım kilo mantar
300 gram kuşbaşı et
3 adet soğan
biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz
karabiber
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ

Yapılışı:
Et tencereye az su ile konulur ve kısık ateşte suyunu salıp çekene dek pişirilir. Bu arada mantarlar yıkanır ve limonlu suda bekletilir.Etler iyice suyunu çekince zeytinyağ eklenir ve 1 - çevrilir. Sonra yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar eklenir soğanlar iyice ölene dek kavrulur. Soğanlar diriliğini kaybedince salça, pul biber eklenir kavrulur. Mantarlar doranır ve içine eklenir,mantarlar da iyice suyunu çekene dek pişirilir.

Yanında püre ile süper oluyor.
AFİYET OLSUN.

20 Ekim 2010 Çarşamba

PEYNİRLİ TUZLU KURABİYE

Akşam çay menüsündeki tabaktaki bir diğer lezzet ise peynirli tuzlu kurabiyeydi. çok güzel kıyır kııyır olmuştu. hamuru ise daha önce poğaça şeklinde verdiğim hamur. Yapımı gayet kolay ve lezzetli. Hamurun kıvamı çok güzel oluyor.
Yapılışı:
poğaça hamuru yoğrulur. Merdane ile açılır çok ince olmasın. Şekilli kalıplarla ya da su bardağı ağzıyla yuvarlaklar kesilir. Birde bunun yarısı kadar ortası boş yuvarlaklar elde edilir. Yağlanmış tepsiye önce bütün bir yuvarlak konulur üzerine peynir üzerine ise ortası delik yuvarlaktan konulur. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Ve fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN.

19 Ekim 2010 Salı

MAKLUBE



Maklube; harika bir pilav. Tavuğun bezelyenin patatesin ve soğanın bir arada olduğu muhteşem bir pilav. Aslında bu pilav kalabalık misafirlere salata ve yoğurt eşliğinde servis ediliyor. Ben 2 kişilik yaptığım için ayrı ayrı servis yaptım. Durmayın bence akşam yemeğinin yanına mutlaka yapın derim.

Aşağıda vereceğim ölçüler 2 kişiliktir. Artırabilirsiniz.

Malzemeler:
2 adet kalça but
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı tavuk suyu

1 adet patates
2 adet havuç
1 adet soğan
3 yemek kaşığı konserve bezelye
tuz

Yapılışı:
Tavuk güzelce yıkanır ve iyice haşlanır. Havuçlar küp küp doğranır, tuzlanır ve yağda kızartılır. Patatesler halka şeklinde yuvarlak doğranır, tuzlanır ve kızartılır. Haşlanmış tavuk teflon tencerenin dibine yerleştirilir. Üzerine kızartılmış havuç, bezelye, kızartılmış patates, halka şeklinde doğranmış soğan konulur. 15 dakika sıcak suda bekletilen pirinç güzelce yıkanır ve üzerine konulur. Tuz serpilir. Tavuk suyu eklenir. Ve pişirilir. Piştikten sonra ters çevrilerek servis yapılır. Salata ve ayranla muhteşem oluyor duyurulur.
AFİYET OLSUN.

18 Ekim 2010 Pazartesi

PONÇİK



Malzemeler:
Hamuru için:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı su
1/2 çay bardağı şeker
1 paket yaşmaya
2,5 su bardağı un

Krema:
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya

İçi: muz

Üzeri:
1 paket çikolata sosu

Yapılışı:
Un karıştırma kabına konulur, ortası havuz gibi açılır. Diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. 15 pazıya ayrılır, yuvarlanır, yağlanmış tepsiye dizilir. İyice kabarana dek sıcak bir ortamda bekletilit.
Bu arada krema hazırlanır. Bütün malzemeler karıştırılarak pişirilir. Sonra soğutulur.
Çikolata sosu üzerindeki tarife göre pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Hamur iyice kabardıktan sonra fırında pişirilir. dikkat edin kızarmasın üzeri pembe olsun.Soğumaya bırakılır.
Ponçikler ortadan ikiye bölünür araya krema konulur üzerine dilimlenmiş muz konulur. Tepsiye dizilir üzerine soğumuş çikolata sosu gezdirilir.

Hindistan cevizi serpilir. Servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

16 Ekim 2010 Cumartesi

SÜPER BİR ETKİNLİK


Yonca gıda  ve Sevil ' ciğim tarafından düzenlenen böyle güzel bir etkinliğa davet edildiğim için çok mutluyum.
Çok güzel bir etkinlik olmuş İstanbul dışındaki arkadaşlarını da unutmadığın için çok teşekkürler.
Buyrun linkler:
http://birdemliksohbet.blogspot.com/2010/10/suprizim-neymis.html
http://yoncagida.com.tr/
Basın Bülteni:

AYŞE TÜTER, BLOGGER’LAR İLE BİRARAYA GELDİ
Ayşe Tüter, İstanbul’lu bayanlar ile buluştu.
Yonca Gıda, İstanbul’lu blogger bayanlar ile ünlü yemek danışmanı Ayşe Tüter’i bir araya getirdi. Etkinlikte hem birlikte kahvaltı edip hem de Ayşe Tüter ile sohbet etme imkânı bulan blogger lerın keyfine diyecek yoktu.
Yonca Gıda yetkililerinin yaptığı marka ve ürün tanıtımlarının ardından, Yonca Gıda ürün özelliklerini anlatan Ayşe Tüter ayrıca ünlü tariflerini de sevenleri ile paylaştı. Bayanların yemeklerle ilgili tüm sorularını yanıtlayan Ayşe Tüter kendisine gösterilen yoğun ilgiden de çok memnun kaldı.
İstanbul İTÜ Maçka kampüsü sosyal tesislerinde düzenlenen etkinliğe katılan Yonca Gıda yetkilileri ‘ İzmir ve Ankara’dan sonra etkinliğimizin İstanbul ayağını da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Diğer illerde de bu gibi etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceğiz.Bunun içinde çalışmalarımız devam etmekte..’ diyerek bu tür buluşmalarının diğer illerde de devam edeceğini belirttiler.

15 Ekim 2010 Cuma

MUTLU YILLAR ASLICIĞIM ve AHSENCİĞİM VE POĞAÇA


Günaydınlar. Sayfamı bir açtım ki Aslişkonun Ahsenin doğum günü olduğunu gördüm. Hemen bir pasta birde yanına poğaça hazırlayım dedim. Canım arkadaşlarım  doğum gününüz  kutlu olsun nice mutlu seneler dilerim sağlık sıhhat ve afiyetle.

Bu pastanız (Resim netten alınıtı kusura bakma)
Bu da Poğaçalar

Bu poğaçaların hamuru çok harika oluyor kıyır kıyır. Bu hamurla farklı çeşitlerde yaptım hepsinin resmini ilerleyen günlerde yayınlayacağım. Yani beni takip edein derimmmm.

Malzemeler:

250 gr. yumuşak tereyağı
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Un

 İç Malzemesi:
Peynir maydonoz

Üzeri :
1 yumurta sarısı
Çörek otu

Yapılışı:
Tereyağı ve yoğurdu iyice karıştırıyoruz, yumurtayı ekliyoruz. Un, tuz ve kabartma tozu ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğuruyoruz. Daha donra hamurdan istenilen büyüklükte parçalar alınarak avuç içinde açılır peynirli harç konulur. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilip fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN.

14 Ekim 2010 Perşembe

İSTATİSTİK MİM

Sonunda bende ilk kez mimlendim ve çok mutluyum. Beni istatistik konusunda mimleyen ayfersultan ablama çok teşekkür ederim.
En çok okunan 5 postumu yayınlamaktan dolayı çok mutluyum. (kumanda panelindeki istatistikler sekmesine tıklayıp yukarıdaki seçeneklerden "tümü" tıklandığında ortaya çıkıyor)
Hemen cevaplamaya başlıyorum.

1.) Pufidik Poğaçalar ve Yumurtalı patates 13 Yorum
2.) Tava 15 Yorum
3.) Susamlı Tuzlu Kurabiye 25 Yorum
4.) Çıtır Kadayıf 16 Yorum
5.) Akşam Çayı Menüsü 19 Yorum

Evet sıra bende şimdi de ben mimliyorum.
1.  uyar-dan
2.  İzgün
3.  banualtun
4.  sevgilerimle
5.  mintininmutfağı
Kolay gelsin.

ÇİÇEK KURABİYE

Günaydın canlarım. nasılsınız, sağlığınız nasıl? Benim sırtım tutulmuş çok kötü ağrıyor. Doğru düzgün hareket edemiyorum. Sanırım yine cereyanda kaldım. Her zman bile bile bu hatayı yapıyorum.
Şimdi sıradaki tarifimiz çiçek kurabiye. Bu kurabiyeler tam bir hastalık. Yapıldığı zaman eline alıyorsun çayla 1 parça beyaz 1 parçakakaolu  derken bir de bakmışsın ki kurabiyeler bitmiş. Yani yerken dikkkat edin derim.
Birde burdan susamlı tuzlu kurabiye tarifini deneyerek bana teşekkürler eden arkadaşlarım
yemyesildeniz, sevgilerimle, dekorapsuwasyon bende çok teşekkürlerimi sevgilerimi sunarım. Paylaştığım bir tarifin yapılması ve beğenilmesi beni çok mutlu etti.

Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılarak kurabiya hamuru kıvamında bir hamur yoğrulur. Hamur ikiye bölünür. Diğer yarısına kakao katılır ve tekrar yoğrulur. Bir beyaz hamurdan bir de kakaolu hamurdan toplar yapılarak çiçek şeklinde dizilir. 180 derecede fırında pembe renkte pişirilir.
AFİYET OLSUN.

12 Ekim 2010 Salı

KREMALI MANTARLI TAVUK PİRZOLA

İyi akşamlar. Bu yemek yine eşimle benim en çok sevdiğimiz severek yediğimiz yemeklerimizden biridir.

Yanında şehriye pilavı ve patates kızartması ile süper oluyor.
Malzemeler:

6 adet tavuk pirzola
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı tuz

Mantarlı sos:

1 kutu mantar
1 kutu krema
1 tatlı kaşığı kara biber
Tuz

Yapılışı:

İlk olarak tavuk hazırlanır. Bunun için tavuğun derileri çıkartılır, kemiklerinden ayrılır. Biraz inceltilir. Bir kapta zeytinyağı, toz biber, kara biber, tuz karıştırılır yıkanıp suyu süzülmüş olan tavuklar bu sosun içine konulur, her yeri bu sosa bulanır, üzeri kapatılıp buzdolabında en az 4 saat bekletilir. Teflon tava yağsız olarak ısıtılır. Tavuklar dizilir ve tavuklar kızartılır.

Mantarlar yıkanır, doğranır. 1 yemek kaşığı yağ ile ısıtılmış teflon tavaya konulur, suyunu çekene dek pişirilir. Suyunu çekince krema, tuz eklenir kıvam alana dek pişirilir. Karabiber atılıp altı söndürülür.

Tabağa ilk önce tavuk konulur üzerine mantarlı sostan konulur servis yapılır.


AFİYET OLSUN.

DOMATES ÇORBASI


Merhabalar. Şu soğuk kış günlerini anımsatan şu günlerde sizlere içinizi ısıtacak sıcak bir çorba ikram ediyorum. Benim için domates çorbasının yeri çok farklıdır. En çok sevdiğim çorbadır. En çok sevilen çorba olunca bloga koymamak olur mu hiç. Hemen dün çorbayı sizlere sunmak için hazırladım. Ekmek kızarttım. Kaşar rendeledim. Kaşığı çorbaya  her daldırdığında uzayan kaşarın lezzetinin çorbayla bütünleşmesi muhteşem.

DOMATES ÇORBASI
Malzemeler:
1 yemek kaşığı sıvıyağ

2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
5 adet rendelenmiş domates
6 su bardağı sıcak su
tuz

Hazırlanması:

2 yemek kaşığı sıvıyağ ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. 5 adet rendelenmiş domates ekleyin. 1-2 çevirin. Daha sonra 6 su bardağı sıcak su ekleyin. Topaklanırsa bu aşamada blendırı kullanın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra ocağın altını söndürün ve bir süzgeçten geçirin ki çekirdekleri çorbanın içinde kalmasın. Tekrar tencereye koyun, tuzunu atın 1-2 taşım kaynatıp altını söndürün. İsteğe göre üzerine kaşar rendesi serpin.

AFİYET OLSUN.

11 Ekim 2010 Pazartesi

SUSAMLI TUZLU KURABİYE

Bu kurabiyeler benim en favori tuzlu kurabiyemdir. Bu kurabiyeye asla hayır diyemem ve yiyenlerinde mutlaka tarifin aldığı bir tarif.
Hepinizin mutlu sağlıklı bir hafta geçirmesi dileğiyle.

Bu tarifimi beni kurabiyeler etkinliğine davet eden arkadaşım hasretlilezzetler ' e gönderiyorum.

Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 yumurta (sarısı içine beyazı üzerine)
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 - 4 su bardağı un

Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur hazırlanır. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve oval şekil verilir. Önce yumurta akına sonra susama batırılır. Beyaz hafif pembemsi renkte pişirilir. Sonra afiyetle yenir.
AFİYET OLSUN.

8 Ekim 2010 Cuma

FIRIN MAKARNA

Eveeet. Dumanı üstünde bir fırın makarna sunuyorum sizlere. Daha sofraya oturmadan hemen yayınlayım dedim. Şu an çok acıktım mis gibide kokuyor. Aklıma hiç bir şey gelmiyor fırın makarnayı düşünmekten.  Neyse tarife geçeyim.

MALZEMELER


yarım paket fırın makarna
su ( makarnayı haşlamak için)

2 adet yumurta
1 su bardağı peynir rendesi
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber. pulbiber

ÜZERİNE:

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:

Tencereye su, tuz ve sıvıyağ konulur. Kaynayınca makarnalar eklenip 15-20 dakika haşlanır. Suyu süzülür.
Ayrı bir kapta yumurtaları, peyniri, sıvı yağını ve sütü karıştırın
Bu harca makarnalarıda karıştırın.
Borcam tepsiyi tereyağ ile yağlanır. Ve makarnalı karışım tepsiye boşaltılır.
Üzerine kaşar peyniri rendesini serpilir.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri  kızarana dek pişirilir.

AFİYET OLSUN.

TİRAMİSU

Günaydınlar efendim. Hayırlı cumalar. Dışarıda soğuk ve yağışlı bir hava hakim. Artık kış iyice geldi.
İşte sizlere, (bana göre gerçek olduğunu düşündüğüm) mis mis mis gibi bir tiramisu tarifi.:) Kahveyi ve içinde kahve olan her türü çok sevdiğim için benim için vazgeçilmezler arasındadır. Günde 1 adet kahve içmezsem yapamam. Mutlaka içmeliyim.
Benim için gerçek tiramisu, budur. Benim her zaman bayılarak yediğim bir tattır. Yiyen herkes çok beğeniyor ve  tarifini alıyor.
Bu resim çekme işinide iyice öğrenmem lazım.

MALZEMELER:

1 paket kedi dili bisküvi
 
Kreması için;

1 litre süt
1 adet yumurta
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 kutu labne peyniri

Kedi dilini ıslatmak için,

1 su bardağı su
2 yemek kaşığı neskafe
1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:

Yeterli miktarda kakao

YAPILIŞI:
Krema için, tencereye süt, yumurta, un, şeker koyulur ve kaynayana dek karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca altı söndürülür ve içine vanilya, labne peyniri konularak mikserle iyice çırpılır.
Kedi dili bisküvilerin yarısı  nescafeli su ile ıslatılarak borcama dizilir. Üzerine kremanın yarısı  dökülür. Kalan kedi dili bisküviler yine nescafeli su ile ıslatılarak kremanın üzerine dizilir. Ve üzerine kalan krema dökülür. Üzerine ise kakao serpilir. 1 gece buzdolabında bekletilir.
AFİYET OLSUN.

7 Ekim 2010 Perşembe

MUHALLEBİLİ KADAYIF


Günaydın. Bu tatlnın püf noktası yeneceği gün yapılması. Aynı gün yaparsanız kadayıf çıtır çıtır, ertesi gün yaparsanız yumuşak olur.

Malzemeler:


400gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı doğranmış ceviz

Yapılışı:

Kadayıfı 1 gece önceden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan çıkarıp poşet içerisinde  kırarak geniş bir teflon tencereye koyun. İçine yağı, şekeri ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.

Muhallebi Malzemeleri:

1lt süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2  kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
Yapılışı:
Krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırarak muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine toz haldeki krem şantiyi ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpın.
Kadayıfın yarısını büyük boy dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.
Buzdolabında dinlendirin. 

AFİYET OLSUN.

KUTSAL ÇEYİZ' DEN BİR ÇEKİLİŞ HABERİ VAR


Beni davet ettiği için çok teşekkür ederim. katılan herkese bol şans diliyorum. buyrun
kutsal çeyiz

6 Ekim 2010 Çarşamba

FIRIN POŞETİNDE TAVUKLU PATATES




Günaydın. Umarım keyfiniz yerinede sağlıklısınızdır. Sizlere dünkü misafir menümden bir tarif sunmak istedim. Ben bu tarife bayılıyorum. Çok farklı bir lezzet oluyor. Denemeyenler mutlaka denesin. Bana tepside mi yoksa fırın poşetinde pişen tavuk mu derlerse ben poşette pişeni tercih ederim. O patates, soğan, sarımsak ve tavuğun aroması lezzeti hepsi birbirine geçiyor. Hele de o patatesler lokum lokum. Çiğnemene gerek tok damağınla ez yeter.

5 Ekim 2010 Salı

ŞANTİLİ TOPLAR

Merhabalar canlarım. Nasılsınz? Ben dün temizlik yaptım çok yoruldum. Akşam da erkenden yattım. Bugün de yemeğe misaifirim var ve yemek hazırlıklarına girdim. Ancak şimdi bloguma girebildim.
Şimdi sıradaki tarifim şantili toplar. bunun tarifini hiç bir yerde bulamadım. tamamiyle benim eserim diyebilirim. Harika bir tarif. Çok lezzetli. Mutlaka tavsiye ediyorum.

Malzemeler:
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
1 paket çikolata kaplı fındık draje (milka lila star yoksa sadece fındık içi)
3-4 dilim kek krıntısı

Yapılışı:
Krem şantiyi sütle çırpalım. İçine drajeleri atıp kaşık veya elle top şeklinde almaya çalışalım. Drajeler krem şantinin arasında kalsın. Hemen burdan kek kırıntısına atalım, keke bulayıp iyice top şekli verelim. Servis tabağına dizelim. Buzdolabında bekletelim. Anlatımı biraz uzun oldu ama yapımı gerçekten çok kolay. Kolay şekil alabiliyor.
AFİYET OLSUN.

4 Ekim 2010 Pazartesi

PUDİNGLİ KEK


Akşam çayı menümden ilk tarifim pudingli kek. Tarifini  Lezzet pınarı arkadaşımızdan aldım fakat içine bir takım eklemeler yaptım. Kek pişerken eve muhteşem bir koku yayıldı  Pudingim fındıklı aromalı idi. Bir dahakine ise muzlu pudingli yapmayı düşünüyorum.

PUDİNGLİ KEK

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket fındıklı aromalı puding
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI:

Şeker ve yumurtalar mikserle çırpılır. Sırasıyla sıvıyağ ve yoğurt eklenip çırpılır. Un, toz haldeki puding, damla çikolata, kabartma tozu eklenir, karıştırılır. Yağlanmış kare borcama dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirilir.

AFİYET OLSUN.

2 Ekim 2010 Cumartesi

AKŞAM ÇAY MENÜSÜ


Cuma günü akşam çayına çok değerli komşum Ülkü’ler geldi. Çocukların sevdiği yiyecekleri yapmaya özen gösterdim. Aslında biz burada 4 çok iyi arkadaş komşu idik. Hep oturmalarımız bir arada olurdu. Yer içer güler eğlenirdik. Ama diğer 2 komşumuz il dışına taşındılar. Biz Ülküyle ikimiz kaldık. Nurcan, Sibel ablacım kulaklarınız çınladı mı dün akşam?


Menümüzde,

Peynirli kolay çıtır börek

Patatesli poğaça

Patatesli külah poğaça

Peynirli tuzlu kurabiye

Tiramisu

Pudingli kek

Şantili toplar ( Benim tarifim)

Tariflerini en kısa zamanda sırayla ekleyeceğim.
Ülkü' nün oğlu Yusuf tabağı yemeden önce böyleydi.

Yedikten sonra bayıldıııı:))))

 

1 Ekim 2010 Cuma

TURŞU


Dün manava gidip de acurları, salatalıkları görünce dayanamayıp hemen aldım ve kışlık turşumu kurayım dedim. İlk kez geçen sene salatalık turşusu kurmuştum bu da ikinci oldu. Geçen sene üst katta oturan komşum Ülkü' nün turşuları çok güzel olmuştu. Bu tarifi komşumdan alıp yaptım. Kıvamı tuzu sirke tadı hepsi yerindeydi. Teşekkürler Ülkücüm.
Turşu 5 litrelik bidona göre.

Malzemeler:
Acur
Kornişon salatalık
Biber
Havuç
3 baş sarımsak
1 avuç nohut
2 su bardağı sirke
4 yemek kaşığı turşuluk tuz
2 tatlı kaşığı limon tuzu
1 yemek kaşığı şeker
aldığı kadar su

Yapılışı:
Bidonun dibine nohut, biraz sarımsak koyulur. Üzerine malzemeler yerleştirilir. Ben aralara da sarımsak attım. Bütün malzemeler bidona yerleştikten sonra en üste yine biraz sarımsak atılır. Ayrı bir kapta sirke, limon tuzui turşu tuzu, şeker eritilir. Bidonun üzerine dökülür. Ve üzerine su ilave edilir. Ağzı sıkıca kapatılır. Ve bekletilir.
AFİYET OLSUN.