29 Ağustos 2010 Pazar

MANTI


Bugün mantı yaptım. Mantı kesme aletini kullanarak yaptım. Allahım ne kadar güzel bir aletmiş bu. Herkese tavsiye ederim. Her eve lazım. Ne kadar kolaylık sağlıyor.


Gelecek hafta sonu misafirlerim var. Mantımı hazırlayıp buzluğuma koyayım dedim. Misafilerime yüksük çorbası olarak sunmayı düşünüyorum. Çorbanın tarifini ise yaptığımda resmi ile birlikte eklerim.

Aşağıda vereceğim ölçü ile 2 pazılık hamur elde ediliyor. Şimdi gelelim tarife;

MANTI

Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç malzemesi:
200 gr kıyma
1 küçük kuru soğan
1 tatlı kaşığ Pul biber
1 tatlı kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz

YAPILIŞI:
İlk olarak hamur yoğrulmaya başlanır. Una tuz atılır, ortası havuz şeklinde açılır. Yumurta, sıvıyağ, su eklenerek sert bir hamur yoğrulur. Dinlenmeye bırakılır. Hamuru yoğurduktan sonra iç malzemesi hazırlanmaya başlanır. Kuru soğan incecik doranır. Kıyma soğan ve baharatlarla yoğrulur.
Hamur 2 bezeye ayrılır. Unla çok ince olmayacak şekilde açılır. Mantı kesme aleti ile kesilir

Harç konulur, mantı şeklinde kapatılır. Az unlanarak ufak bir tepsi ile buzluğa atılır. Diğer pazıda aynı şekilde hazırlanır. Buzluğa koyulur. Mantılar biraz donup yapışmayacak hale gelince poşetlenir ve tekrar buzluğa koyulur.





Gerektiği zaman kullanılmak üzere hazırdır mantılarımız.

AFİYET OLSUN.

28 Ağustos 2010 Cumartesi

TAVUK ŞİŞ

Yine ızgara denemelerime devam ediyorum. Dünde tavuk şiş yapayım dedim. Yalnız süreyi iyi ayarlayamadım ve biraz fazla kızarmştı. Bir dahakine zamanı daha az tutacağım. Ama lezzetine diyecek yoktu.


MALZEMELER

1 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kara biber
2 adet domates
2 adet yeşil biber
Çöp şiş

YAPILIŞI:

Tavuklar iyice yıkandıktan sonra küp şeklinde doğranır. Bir kaba koyulur. Üzerine salça, baharatlar, zeytinyağ eklenir karıştırılır ve 3 saat dinlenmeye bırakılır. Domates ve yeşil biber irice doğranır. Daha sonra şişe dizilir. 2 tavuk göğsü, 1 domate 1 biber 2 tavuk göğsü şeklinde.
Daha sonra şişlerin uç kısımları yanmasın diye aliminyum folyoya sarılır. En son olarak da elektrikli ızgarada pişirilir. Ayran ve salatayla afiyetle yenir.




AFİYET OLSUN

27 Ağustos 2010 Cuma

TUTMAÇ ÇORBASI

Ben bir yeşil mercimek hayranı olarak bu çorbaya bayıldım. Blog arkadaşlarımı gezerken tarifi gördüm ve akşamına yaptım. Teşekkür ederim arkadaşım http://www.rumma.org/  .

MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
Yarım su bardağı nohut (önceden haşlanmış)
1 yumurta sarısı
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nane
Sıvıyağ
Tuz

YAPILIŞI:

Mercimek haşlanır. Pişmeye yakın içerisine erişte, önceden haşlanmış nohut eklenir. Pişmeye bırakılır. Ayrı bir kapta yoğurt, un, yumurta sarısı karıştırılır. Çorbanın suyundan 1 kepçe alınır, karıştırılır ve çorbaya eklenir. Bu arada sürekli karıştırılır ki yoğurt kesilmesin diye. Suyu az gelirse sıcak su ilavesi yapılabilir. İndirmeye yakın tavada nane ve sıvıyağ yakılır, çorbanın üzerine dökülüp, altı söndürülür.

AFİYET OLSUN

26 Ağustos 2010 Perşembe

SAKSI KEBABI


Canım arkadaşım pembe tatlar  http://pembetatlar.blogspot.com/ blogunda görünce denemeliyim dedim. Ve dün yaptım. Çok güzel oldu. Sunumu harika. Fakat ben tavuk etiyle yaptım. bir dahaki yapışımda kuzu eti ile yapacağım. pembe tatlar canım tarif için çok teşekkürler.
Yalnız beN burAda satılan dolmalık patlıcanla yaptım.

SAKSI KEBABI

Malzemeler
4 adet dolamlık patlıcan

1 adet tavuk göğsü
zeytinyağı
tuz,karabiber,pulbiber

Üzeri İçin:
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
domates
biber

Kızartmak İçin: Sıvıyağ

Hazırlanışı:Patlıcanları alacalı soyulur içleri oyulup kızgın yağda kızartılır.
tavuk eti küçük küpler halinde doğranır. az su ile tencereye koyup suyu çekene kadar pişirilir.
Suyunu çeken etlere zeytin yağı ekleyip iyice kavrulup baharatları ilave edip karıştırılır ve ocaktan alınır.
Kızarmış patlıcanların içlerini harç ile doldurup tepsiye yerleştirilir üzerlerine dilimlenmiş domates ve biber koyulur.
Salçayı su ile karıştırıp patlıcanların üzerlerine gezdirip fırınada 180derecede suyunu çekene kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN

25 Ağustos 2010 Çarşamba

PROFİTEROL

PROFİTEROL


Merhaba arkadaşlar. Nasılsınız? Umarım hepiniz iyisinizidir. Ben çok mutluyum sizlerin arasına katıldığım için. Bu zamana kadar katılmadığım için kendime çok kızıyorum. Hep adsız olarak takip ettim. Blog açmaya cesaret edemedim. Becerip beceremeyeceğimi bilemedim. Ama sayenizde üstesinden gelmeye başladım. Bloguma tarif yazmak için hep bir şeyler hazırlayıp pişirmek istiyorum. O kadar heyecanlanıyorum ki. Sürekli bakıyorum yorum yazılmışı diye. Yorum sayılarımı bile ezberledim artık. Yorum geldiğinde o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam.

Bu seferde kalkıp gidip bir profiterol yapayım dedim. Arkadaşlarımla tarifimi paylaşayım istedim. Sizlere gıyabınızda ikram edeyim dedim. Buyrun buyurmaz mısınız?
Süslemeden önceki hali. Sonra fotoğrafını çekmeyi unutmuşum. Kusura bakmayın. Bir dahaki yaptığımda süslenmiş halinin fotoğrafını eklerim.

Malzemeler:

Hamuru:
1,5 su bardağı un
Yarım paket margarin
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket vanilya
4 adet yumurta

Kreması İçin:

100 gram margarin
2,5 kahve fincanı un
1 litre süt
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya

Çikolata sosu:

2 Su bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI:
İlk olarak hamuru hazırlanır. Bir tencereye su ve margarin, tuz, şeker konulur, kaynayınca un eklenip karştırılır. 1-2 kavurduktan sonra altı söndürülür ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra yumurtalar tek tek kırılır ve mikserle çırpılır. Hamur hazırlandıktan sonra tatlı kaşığı ile küçük toplar yapılıp tepsiye dizilir. 180 derecede pişmeye bırakılır. Pembeleşince fırın kapatılır ve kapağı hiç açılmadan soğumaya bırakılır.

Kreması için ise, margarin eritilir. Un eklenip kavrulur. Süt ve şeker eklenerek pişirilir. Bu arada topaklandıysa blendır kullanabilirsiniz. Vanilya eklenip altı söndürülür. Mikserle 10 dakika çırpılır. Ve soğumaya bırakılır.

Çikolata sosu için ise, su, şeker, nişasta, kakao karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Şimdi hepsi pişti şimdi sırada hazırlamaya geldi. Krema krema sıkacağına konulur ve profiterollerin alt kısmından içine sıkılır. Servis tabağına yerleştirilir. Krema sıkacağı yoksa profiteroller ikiye bölünerek arasına kaşıkla krema konulabilir. En üste ise soğumuş çikolata sosu gezdirilir. Servis edileceği zaman ise fındıkla süslenir.

AFİYET OLSUN

23 Ağustos 2010 Pazartesi

IZGARADA LEVREK

Dün iftar yemeğimizi eşim hazırladı. Izgarada levrek yaptı. çok güzeldi. Sevgili eşim ellerine sağlık.
IZGARADA LEVREK
2 adet levrek
yeşil biber
domates
kuru soğan
az sıvıyağ
tuz

Izgarayı tepsi yağlar gibi yağladı. Üzerine balıkları dizdi. Biber, soğan domatesleri halka şeklinde dilimledi ve balıkların üzerine dizdi. yarım saatte pişti. Ama harikaydı.  tavsiye ederim.

22 Ağustos 2010 Pazar

İFTAR MENÜMÜZ


İftar menümüz


Yoğurt çorbası
Kremalı mantarlı tavuk
Fırında baharatlı patates
Şehriye pilavı
Yoğurt
Muhallebili baklava (Laz böreği)


Buzdolabinda artan pilav vardı. Pilavı ve sulu yoğurdumu değerlendirmek için yoğurt çorbası yaptım. Herşeyi hazır olunca çabuk pişti.


Ana yemeğime gelince kremalı mantarlı tavuk, eşim ve ben bayılıyoruz bu yemeğe. Hatta bu tavukları ızgarada pişirmek için ızgara bile aldık. Anlayacağınız bu derece bağlandık bu yemeğe. Artık evde krema eksik olmuyor. 

Fırında baharatlı patates bu lezzet süper. Hem az yağlı hemde harika. Bu yemekle iyi bir kombine oluyor. Bu yemeğin yanına kızartma yerine bu şekilde yapmayı tercih ediyorum. Tabiii kızartmanında yeri ayrı.

Şehriyeli pilava gelince, değişik bir pilav olsun istedim.  Bazı et yemeklerinin yanına bu pilavı daha çok yakıştırıyorum.

Muhalebili baklavaya gelince ilk defa yaptım. Ve iyiki de yapmışım. Bu zamana kadar niye cesaret edemediysem? Böyle lezzetli hafif bir tatlıyı kaçırmışım. Tarifi http://mutfakguncesi.blogspot.com/2007/03/pudingli-baklava-nam-dier-laz-brei.html adresinden aldım. Fakat be değişiklikler yaptım.  yaptığım değişiklikleri tarifini yazacağım. Ama ben ilk defa yapacağım için yarım ölçü ile yaptım ve yuvarlak borcama döşedim. Kremayı ise tam ölçü olarak hazırladım. Mutlaka deneyin derim.



Tariflerini en kısa zamanda paylaşacağım.

21 Ağustos 2010 Cumartesi

PUFİDİK POĞAÇALAR ve YUMURTALI PATATES (5. sahur etkinliği)

YUMUŞACIK PUFİDİK POĞAÇALARIM




Bu poğaçalar gerçekten yumuşacık bir poğaça oluyor. Tarif defterimde ilk başlara yazdığım bir tarif. Ve bu tarifi beni 5. sahur etkinliğine davet eden arkadaşım http://mintininmutfagi.blogspot.com/  gönderiyorum. Beni de davet edip bana sahip çıktığı için çok teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda kocaman bir ailemiz olacak.

Şimdi tarife gelelim. Bu tarifin püf noktalarını uygularsanız sizinde yumuşacık pufidik poğaçalarınız olur.

Sahur etkinliği için 1. tarifim;

POĞAÇA



Malzemeler



2 su bardağı ılık su

2 paket yaş maya

1 su bardağı sıvıyağ

1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)

2 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un



İçi:

Oda sıcaklığında 100 gram margarin



İçi:

Peynir ya da zeytin



YAPILIŞI:

Ilık suyla maya eritilir. Un hariç diğer malzemelerle karıştırılır. Un eklenerek yumuşak bir hamur hazırlanır. Yarım saat beletilir. Yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlanır ve tezgaha dizilir. Çok büyük almayın bezeleri. Tepelerine oda sıcaklığındaki margarin konulur. Parmak uçlarıyla avuç içi kadar açılır. İçine istenilen harç konulur. Peynirli ya da zeytinli harç konulur. Kapatılıp, yağlı kağıt sarılı tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırında pişirilir. Fırından çıkınca üzerine ıslak bez örtülür. Biraz bekletilir. Sonra da afiyetle yenir.

Ben D şeklinde olanları zeytinli ,değerlerini ise sandviç şeklinde yemek için boş yaptım. Arasına domates peynir çok güzel oluyor.



Yine sahur etkinliği için 2. tarifim ise;



YUMURTALI PATATES

Malzemeler:

2 patates

2 yumurta

1 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz, kırmızı biber, kara biber



İlk olraka patatesler soyulur ve küp şeklinde doğranıp teflon tavaya konulur. Üzerine sıvıyağ konulur ve kızartılır. Kızardıktan sonra tuz, kırmızı biber, kara biber atılıp karıştırılır.

Yumurta ayrı bir yerde çırpılır, kızaran patateslerin üzerine dökülür. Ve pişirilir. AFİYET OLSUN.

20 Ağustos 2010 Cuma

FIRINDA TAVUKLU PATATES

Buyrun size hem kolay hemde lezzetli bir yemek. Hele ki temizlik yaptıysanız ve çok yorgunsanız ( benim gibi) hemen doğrayıp tepsiye döşeyip fırına verin. hazırlanışı bu kadar. Birde piştimi ohhh. Yemek hazır.
Tepsideki halinin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.yorgunluktan.

Fırında Tavuklu Patates
Malzemeler:
1 paket tavuk kanadı ve küçük but tabağı
3 adet patates
10 adet arpacık soğan
1 baş sarımsak
3 adet domates
3 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
biber salçası
tuz, kırmızı biber, kara biber, kekik
zeytinyağ

YAPILIŞI:
İlk olarak tavuk güzelce yıkanır. Pişireceğimiz tepsiye koyulur. Üzerine kızartmalık şekilde doğranmış patates, arpacık soğan, sarımsak, biberler de iri şekilde doğranarak ve eklenir. Salça, baharatlar ve zeytinyağ eklenip karıştırılır. En son en üste kabuğu soyulmuş domates irice doğranıp üzerine koyulur. Tavuklar üstte kalmalı. 1,5 su bardağı suyla salçalı su yapılıp üzerine dökülür. 200 derecede iyice kızarana dek pişirilir. Benim yemek yaklaşık 1,5 saatte pişti.
AFİYET OLSUN.

19 Ağustos 2010 Perşembe

TAVA (Patlıcan Güveç)


Dün akşam ki iftar yemeği menümüz;
tava
nohutlu pilav,
yoğurt, ve bir önceki gündan kalan şöbiyet.
Aslında bu yemeğin yanına cacık çok güzel gidiyor. Ama ramazanda cacık yiyince benim midem şiştiği için yoğurt çıkardım.
tava, yemeğinin yapılışını kayınvalidemden öğrendim. Sizlere de tavsiye ederim. Güveçte ayrı bir güzel oluyor. Normal tencerede de pişirebilirsiniz ama güveciniz varsa güveçte yapın derim.
Fottoğraflara gelince tam ezan okunacağı sırada çektiğim için pek düzgün olmadı. Kusura bakmayın.

Bu yemeği http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ arkadaşımızın yapmış olduğu İftar Bereketi Etkinliği-4 gönderiyorum.

TAVA


MALZEMELER
500 gr kemikli et
1 kilo patlıcan
1 büyük soğan
1 baş sarımsak
3 adet yeşil biber
1 adet kırmız biber
3 tane domates
5 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz, kırmızı biber, kara biber
1 yemek kaşığı biber salçası

YAPILIŞI:
 İlk olarak patlıcanlar alacalı soyulur, kuşbaşı şeklinde doğranır. Tuzlu suda bekletilir. Domates kabukları soyulup küp şeklinde bir kaba doğranır. Biberler de küp şeklinde ayrı bir kaba doğranır.ssarımsak ayıklanır biraz küçültülür bir kaba konulur. Güveç kabına et ve yemeklik doğranmış soğan, biber salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağ, kırmızı biber ve karabiber konulur ve karıştırılır. Üzerine yıkanmış patlıcanın yarısı koyulur. Bunun üzerine sarımsağın yarısı, biberin yarısı, domatesin yarısı koyulur.Ttekrar üzerine patlıcanın hepsi koyulur.Üzerine kalan sarımsak, biber ve domatesler koyulur. 2 yemek kaşığı zeytinyağ üzerine gezdirilir, tuz atılır. 1 su bardağı su koyularak kısık ateşte pişmeye bırakılır. Sakın karıştırmayın. Piştikten sonra bir büyük servis tabağına ters çevrilir.
Pilavla birlikte afiyetlle yenir.

Nohutlu pilavımız.

18 Ağustos 2010 Çarşamba

ŞÖBİYET

Dün canım çok fazla şöbiyet çekti. Birde aklımda buzlu badem arkadaşımızın şöbiyet tarifi takılı kalmıştı. Kalktım yaptım. Çok güzel oldu. Yalnız ben sadece ufak değişiklik yaptım. Çok hoşumuza gitti. 30 tane çıktı. Galiba ben biraz büyük kestim. Arkadaşımın adresini buraya yazıyorum. Ben daha sonra tarifi buraya da ekleyeceğim.  Milföy değil üst üste koyup kendim açtım.

http://buzlubadem.blogspot.com/2009/11/kolay-sobiyet.html

Malzemeler


1 yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı maden suyu
1 yemek kaşığı sirke
çok az tuz
2,5 su bardağı un

Açmak için: nişasta

Üzeri: 190 gr. tereyağ

İçi İçin:
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı irmik
dövülmüş Antep fıstığı

Şerbet Malzemeleri
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı

Ben ilk olarak irmikli harcı pişirdim ve soğumaya bıraktım. Daha sonra hamuru yoğurmaya başladım. Bütün malzemeleri karıştırıp özlü bir hamur yaptım. 10 bezeye böldüm ve yarım saat dinledirdim.
Bezeleri unla  pasta tabağı büyüklüğüne açtım. Aralarına 1'er yemek kaşığı nişasta serptim ve üst üste getirdim. 10 taneside üst üste gelince tekrar merdaneyle açtım. 8 cm'lik kareler olacak şekilde kestim.  İçlerine irmikli harç koyup ve fıstık serptim. Üçgen kapatıp yağlanmış tepsiye dizdim.
Yağı eritip kaynattım. Tatlının üzerine gezdirdim.
180 derecedeki fırına verilip pembeleşene kadar pişirdim.
Bu arada hemen şerbeti ocağa koydum. kaynadıktan sonra 10 dakika kaynattım.
 Sıcağa yakın ılık şerbet ılık tatlının üstüne gezdirilip. Şerbeti çekene dek üstüne tepsi kapatılır.

16 Ağustos 2010 Pazartesi

İFTAR YEMEĞİMİZ


Bugün iftara;
soslu zeytinyağlı karışık dolma,
kıymalı milföyden börek,
cacık,
sütlaç yaptım.
Ama sütlacım hiç güzel olmadı. Görüntü tamam ama lezzetini beğenmedim. Sütlacı ocağa koydum. Annemle telefonla konuşmaya daldım. Birde mutfağa geldim ki taşmış hiç sütü kalmamış biraz süt ekledim. 1 taşım daha kaynattım. İçime sinmedi. Yine de kaselere koydum. İftardan sonra tadına baktım iyi ama ben beğenmedim. Şekeri azdı.  Size kısacası şunu söyleyim mi? Ben sütlacı beceremiyorum. Ben nişastasız pirinç unsuz yapıyorum ama tutturamıyorum.
Zeytinyağlı dolamaya gelince, ben dolmanın içini kavuruyorum. kavurarak yapılınca daha hoşumuza gidiyor.

MİLFÖYE SARILI BADEMLİ TAVUKLU PİLAV

Yeşim  ablamın vermiş olduğu tarif dün yaptım. Çok güzel oldu. Görüntü lezzet harikaydı. tarif için teşekkürler ablacım. Durmayın mutlaka deneyin.
Ben tarifi yazmayıp direk link göstereceğim. ,

http://yeturlalezzetkareleri.blogspot.com/2010/08/milfoye-sarl-bademli-tavuklu-pilav.html

AFİYET OLSUN.

15 Ağustos 2010 Pazar

GÜLLAÇ



Güllaç tatlısını eşim ve ben çok seviyoruz. Ben ramazan dışında da bu tatlıyı yaparım. 2 kişi olduğumuz için şu an vereceğim ölçüler küçük boy dikdörtgen borcam için geçerli.


MALZEMELER

6 adet güllaç yaprağı

3 su bardağı süt

1,5 su bardağı şeker

1 paket vanilya

İçi: dövülmüş 1 su bardağı ceviz

Süslemek için: vişne reçeli

Toz Antep fıstığı

Hindistan cevizi



YAPILIŞI

Süt ve şeker ocağa konur şeker eriyene dek karıştırılır. Süt ılık olacak. Ocaktan alınır ve içine vanilya katılır. Güllaç yaprakları ikiye kırılır. Borcamın dibine süt gezdirilir. 1 yarım güllaç yaprağı konulur. Tekrar süt gezdirilir. Böylece 3 güllaç dizilir. Ceviz serpilir. Diğer kalan güllaç yaprakları da aralara süt konularak tepsiye dizilir. Ve soğumaya bırakılır. Serviz edileceği zaman dilimlenip vişne reçelinden vişne taneleri konulur, Hindistan cevizi ve toz Antep fıstığı serpilir. Sonra da afiyetle yenir. AFİYET OLSUN.

13 Ağustos 2010 Cuma

HAŞHAŞLI TATLI

Bu tatlıya bayılıyorum ama eşim sevmiyor. Bende gideceğim misafirliğe yapıp götürdüm. Bu nedenle dilimlenmiş halinin fotoğrafı yok. Ama lezzetini sorarsanız ben çoook seviyorum.
Aslında yuvarlak borcamda daha iyi oluyor. Ben fazla olsun diye dikdörtgen borcama döktüm fakat biraz ince oldu. Eğer yapmak isterseniz yuvarlak borcama dökmenizi tavsiye ederim.
Bu tarifi Tekirdağa tayini çıkan komşumdan almıştım. Nurcancım kulakların çınlasın.

HAŞHAŞLI TATLI
Malzemeler
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti:2,5 su bardağı şeker
      2,5 su bardağı su
Üzeri:1 paket muzlu puding
1 paket krem şanti
Süt
YAPILIŞI
İlk olarak şerbet ocağa konulur. Pişirilir. Ve soğumaya bırakılır. Sonra hamuru için, yumurta ve şeker çırpılır. Diğer malzemeler eklenerek karıştırılır. Yağlanmış yuvarlak borcama dökülür ve 180 derecede pişirilir. Soğumaya bırakılır. Bu arada muzlu puding üzerindeki tarife göre pişirilir ve soğutulur.  1 paket krem şantide 1 su bardağı sütle çırpılır ve soğumuş pudingle karıştırılıp mikserle çırpılır. Soğuk hamura Soğumuş olan şerbet dökülür. Üzerine pudingli kremşanti karışımı dökülür ve buzdolabına kaldırılır.  1 gece önceden yapılırsa da olur. Üzerindeki muzlu puding farklı bir aroma katıyor.
AFİYET OLSUN

RULO DİLİMLİ PATATESLİ BÖREK

Eveeeet.Şimdi sırada yine kolay ve lezzetli bir börek tarifi var. Bu böreği dün akşam hazırladım. 1 gece dolapta beklemesi gerektiği için bugünde dilimleyip buzluğa kaldıracağım.  İftar ve sahur için harika bir börek oluyor.
Bu böreği bir keresinde de günümde yapmıştım. Misafirlerin gelmesine 1 saat kala fırına sürdüm ve daha pişmeden elektrikler gitti. Ne yapacağımı bilemedim. Sonra teflon tavaya az sıvıyağ koydum ve börekleri dizdim. Ocakta pişirdim. Çok kabarık olmadılar ocakta çevire çevire pişirince. Ama lezzeti harikaydı. Ben benim gibi zor durumda kalırsanız diye bu öneriyi yazmak istedim. Gelen misafirlerim çok beğendi.


Rulo Dlimli Patatesli Börek
MALZEMELER
6 yufka
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
100 gram peynir
4 adet haşlanmış patates
biraz tuz, kırmızı biber, karabiber
YAPILIŞI
Haşlanmış patates bir kapta iyice ezilir. içine süt, sıvıyağ, peynir, tuz, kırmızı biber, karabiber eklenip karıştırılır.  1. yufka tezgaha serilir, üzerine bu karışımdan sürülür ve tekrar 2. yufka üzerine serili, yine karışımdan sürülür. Daha sonra rulo yapılır. Bir tepsiye koyulur. Diğer kalan yufkalarda aynı şekilde 2' şerli olacak şekilde hazırlanır. Buzdolabında 1 gece bekletilir. Ertesi gün dilimlenip pişirilir. Ya da dilimlendikten sonra buzluğa koyulur.
Afiyet Olsun

11 Ağustos 2010 Çarşamba

SODALI BÖREK

Ramazanın ilk gününde binamıza yeni taşınan komşularıma tanışmak maksadıyla börek pişirdim. İftara 15 dk kala fırından çıkardım çıtır çıtır çok güzel görnüyordu dilimleyip tabağa koydum ve komşularıma götürdüm.  Umarım beğenmişlerdir.
Tarifi daha önce Oktay ustadan almıştım ve su böreği tadında çok güzel oluyor. Sizlerin de denemenizi tavsiye ediyorum.  Aceleden tepside pişmiş halinin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.
NOT: Fazla vaktim olmadığı için böreği dolapta 4 saat beklettim yine de harikaydı. Yiyenler yufka olduğunu anlamıyor. Gerçekten su böreği tadında enfes börek!!!!!

SODALI BÖREK:


5 yufka
1 çay b. sıvıyağ

iç harcı için:

1 kase karışık peynir

yarım demet maydanoz

üzeri için:

2 yumurta

2 şişe soda

HAZIRLANIŞI:

Yağlanmış fırın tepsisine bir yufka serilir. Araları yağlanarak yufkanın yarısı tepsiye döşenir. Arasına rendelenmiş peynir, maydanoz karışımı serpilir. Kalan yufkalar yine araları yağlanarak tepsiye serilir.
Daha sonra börek kesilir. Üzerine önce çırpılmış 3 yumurta sürülür. Daha sonra iki şişe soda heryerine gelecek şekilde dökülür. Bu şekilde buzdolabında en az 1 saat bekletilir. Fırına sürmeden önce üzerine ince ince tereyağ kesip koydum. İstenirse akşamdan yapılıp sahura kadar bekletilebilinir. Daha sonra ısılıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.

AFİYET OLSUN.

10 Ağustos 2010 Salı

Hayırlı Ramazanlar


BAKARA - 185




Şehru ramadânellezî unzile fîhil kur’ânu huden lin nâsi ve beyyinâtin minel hudâ vel furkân(furkâni) fe men şehide minkumuş şehra fel yesumh(yesumhu) ve men kâne marîdan ev alâ seferin fe iddetun min eyyâmin uhar(uhara) yurîdullâhu bikumul yusra ve lâ yurîdu bikumul usra ve li tukmilûl iddete ve li tukebbirûllâhe alâ mâ hedâkum ve leallekum teşkurûn(teşkurûne).

Orjinal Link: TEVBE EDENLERİN SİTESİ http://www.tevbe.org/forum/kuran-i-kerim-meali/316051-kuranda-ramazan-i-serif-ayet-meali.html



Meali:

Ramazan ayı ki insanlar için hidayete erdirici (hidayete erme 'a ulaşma vesilesi) ve beyyineler (açık deliller ve ispat vasıtaları) ve Furkan (hakkı bâtıldan ayırıcı) olarak Kur'ân Hüda tarafından onda (o ayın içinde) indirildi. Artık içinizden kim bu aya (yetişir de ramazan ayını görüp) şahit olursa o zaman onu oruç tutarak geçirsin. Ve kim hasta veya yolculukta olursa o taktirde (tutamadığı günlerin sayısı) diğer günlerde (oruç tutarak) tamamlanır. sizin için kolaylık diler zorluk dilemez. (Size bu kolaylık) sayıyı tamamlamanız ve sizi hidayet erdirdiği şeye karşılık (sizin de) 'ı tekbir etmeniz (yüceltmeniz) içindir. Umulur ki böylece siz (bütün bu kolaylıklara) şükredersiniz.

5 Ağustos 2010 Perşembe

Merhaba

Blogspot'un sıkı takipçisi olarak artık bende bir blogspot açmak istedim. İnşallah becerebilirim. yaptığım tarifleri ve el işi deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. şu an tatildeyim tatil dönüşü bomba gibi döneceğim.