18 Eylül 2010 Cumartesi

JÖLELİ İRMİK TATLISI

İrmik tatlısı, hem çok sevdiğimiz, hem de çok pratik olduğunu düşündüğüm bir tatlıdır. Bloğumu takip eden Özge Hanım tarifi isteyince bende hemen yapayım dedim. Ben bu sefer jöleli olarak yaptım. Sade, ya da ara katı cevizli olarak da yaptığım oluyor. Ben bol Hindistan cevizli olarak çok seviyorum. Hindistan cevizi aroması sevmeyenler hiç kullanmayabilirler.

MALZEMELER

1 litre süt
2 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 paket vanilya

Üzeri:

Vişne reçeli taneleri
1 paket vişneli jel

Yapılışı:

İrmik, süt, şeker, hindistan cevizi kaynayana dek karıştırarak pişirilir. Ocaktan alınır ve içine vanilya katıp karıştırılır. Pişen tatlı hafif ıslattığımız bir kare borcama dökülür. Dışarıda soğumaya bırakılır. Yeterince soğuyunca üzerine vişne taneleri yerleştirilir. Daha sonra jel üzerindeki tarife göre hazırlanır. Tatlının üzerine kaşıkla dökülür. Son olarak üzerine streç film ile kaplanıp buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.


AFİYET OLSUN

11 yorum:

  1. Çok güzel olmuş elinize sağlık.Bende sık sık yaparım.

    YanıtlaSil
  2. görüntü süper.. ellerinize sağlık..:)

    YanıtlaSil
  3. bu ne şıklık böyle hem göze hem mideye hitap etmiş
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkürler süpper görünüyr hemen yapmalıyım :))

    YanıtlaSil
  5. Görüntü çok güzel, irmikle tatlı çok hafif oluyor,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. özlem enfes bir tatlı olmuş
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. canım eline sağlık çok güzel görünüyo

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten çok pratik bir tatlı.Üzerini değişik soslarla lezzetlendirmek mümkün.Çok hoş olmuş ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. renk ve lezzeti ile iştah açıcı,şifa olsun:)

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım.. şu saatte canım nasıl istedi olsada yeseydim soğuk soğuk :))

    YanıtlaSil
  11. Nasıl da her meyveyle harika olur. Ben de çok severim ve çok sık yaparım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil